beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures voorspellen hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een hogere opening voor Wall Street, na de kleine dip van maandag. De futures op de S&P 500 noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent hoger.

Het sentiment blijft kwetsbaar, nu de obligatierentes weer oplopen na aardige macrodata uit de Verenigde Staten op maandag. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert dinsdag op 3,22 procent.

Een goed draaiende economie is inflatie-verhogend, volgens investment manager Simon Wiersma van ING, "en geeft daarmee opwaartse druk op de rentes als compensatie voor de inflatie".

Beleggers blijven zich focussen op hoe agressief de Federal Reserve de rente zal verhogen nu een recessie dreigt. Daarnaast komen het eind van de maand en het kwartaal eraan, wat de beweging op de aandelenmarkten verder kan beïnvloeden.

"Dat zal een niet geringe hoeveelheid herschikking van de portefeuille door institutionele beleggers wereldwijd betekenen", voorziet Jeffrey Halley van Oanda, en dus is de kans op volatiliteit groot.

Op macro-economisch vlak is er dinsdag aandacht voor de Amerikaanse huizenmarkt en het consumentenvertrouwen. Economen verwachten dat het optimisme van consumenten in juni verder is afgenomen door de combinatie van oplopende inflatie en stijgende rentes.

De euro/dollar handelt vanmiddag op 1,0587 en daarmee nagenoeg stabiel aan maandagavond. WTI-olie kost ruim 111 dollar en dat is een procent duurder dan maandag.

Bedrijfsnieuws

Robinhood steeg maandag zo'n 14 procent, nadat persbureau Bloomberg meldde da cryptobeurs FTX de online broker zou willen overnemen. FX ontkent daar concrete plannen voor te hebben. Robinhood gaat dinsdag een 3,5 procent lagere opening tegemoet.

Nike presteerde afgelopen kwartaal boven verwachting, maar de marge stond wel onder druk als gevolg van de hogere kosten. In China nam de omzet opnieuw af en ook in thuismarkt Amerika behaalde de sportkleding- en schoenenfabrikant minder omzet. Het aandeel noteert voorbeurs 2 procent lager.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag lager geëindigd. De S&P 500 index daalde 0,3 procent op 3.900,11 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 31.438,26 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent in het rood op 11.524,55 punten.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Aandeelhouder Shell komt niks tekort 28 jul | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium