beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Hogere start voor Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet, ondanks de hogere rente op korte staatsleningen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening van de beurzen tot 0,3 procent in het groen. Dat is wel iets minder winst dan eerder op de dag. 
 
De aandacht gaat deze week uit naar de Amerikaanse inflatiecijfers van aanstaande donderdag, maar eerst zullen beleggers hun aandacht kunnen richten op de tussentijdse verkiezingen van de Senaat en Huis van Afgevaardigden, de zogeheten midterms.

"De geschiedenis suggereert dat de markten altijd lijken te stijgen als de tussentijdse verkiezingen achter de rug zijn", aldus Deutsche Bank. Dat is al een eeuw het geval, volgens de analisten.

Een positieve draai op de Aziatische markten biedt maandag steun aan de koersen. De Hang Seng index in Hongkong steeg maandag 3 procent.

"Aanhoudende geruchten dat de Chinese regering het coronavirusbeleid gaat versoepelen speelden een rol in de rally van vrijdag. De Chinese zorgautoriteiten bevestigden afgelopen weekend echter dat het bestaande 'dynamische' beperkingenregime wordt voorgezet. De markten suggereren echter dat beleggers veranderingen verwachten", volgens Peel Hunt.

Economisch nieuws uit China was dat de Chinese export in oktober onverwacht is gekrompen, met 0,3 procent, vergeleken met een jaar eerder. Dit was een tegenvaller, economen gepolst door The Wall Street Journal rekenden juist op een groei van 4 procent.

De olieprijs bewoog weinig. Een december-future West Texas Intermediate werd 0,4 procent goedkoper op 91,90 dollar. Brent-olie kostte nog steeds 97,92 dollar.

De euro/dollar noteerde op 0,9981. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 0,9965 op de borden. Vrijdag ging de dollar onderuit tegenover de euro. Volgens marktanalist Stefan Koopman van Rabobank had dit te maken met uitspraken van Christine Lagarde die op een langere hoge rente in de eurozone wijzen. Volgens MUFG is het nog te vroeg voor een duurzame verzwakking van de Amerikaanse munt.

Bedrijfsnieuws

Apple heeft gewaarschuwd dat de levering van zijn duurdere iPhone-modellen gehinderd zal worden door coronavirusbeperkingen bij een van zijn grote toeleveranciers in China. Dit is een onwelkome verstoring aan de vooravond van het zo belangrijke feestdagenseizoen. De assemblagefabriek in Zhengzhou werkt slechts op beperkte capaciteit, aldus Apple. Het aandeel lijkt 1,3 procent lager te gaan openen.

Moederbedrijf Meta van Facebook zal deze week grootschalige ontslagen bekendmaken, volgens bronnen. Sociale mediabedrijven zijn tijdens de pandemie snel gegroeid. Er zouden nu duizenden banen verdwijnen bij Meta, en de ontslagronde kan woensdag al worden aangekondigd. Meta telt nu 87.000 medewerkers. Het aandeel stond voorbeurs 3 procent hoger.

Walgreens Boots Alliance is dichtbij een overname van Summit Health, eigenaar van CityMD, dat centra voor urgente zorg uitbaat. Summit zou dan samengaan met de zorgcentra Village Practice Manegement van de apothekenreus. De overname zou 9 miljard dollar kosten.
 
Twitter wil het blauwe vinkje voor geverifieerde gebruikers voortaan tegen betaling aanbieden. De eerste grote verandering onder de nieuwe eigenaar Elon Musk leidde tot problemen, omdat het vinkje niet zichtbaar werd bij veel nieuwe gebruikers die bereid waren dit bedrag te gaan betalen.

Amazon.com gaat zijn muziekcatalogus voor Prime-leden sterk uitbreiden. Dit moet het Prime-abonnement aantrekkelijker maken nu rivalen zoals Walmart adverteren met snellere bezorging en hun abonnementvoorwaarden hebben vernieuwd. Er komen tientallen miljoenen liedjes van Amazon Music zonder reclames beschikbaar voor Prime-klanten. Het aandeel Amazon gaat licht hoger openen.

Warren Buffett's Berkshire Hathaway heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 2,7 miljard dollar. De volatiele aandelenmarkt en investeringen in verzekeraars zorgden voor verliezen, terwijl de investeringen in industrie, diensten en detailhandel wel winsten boekten. In de afgelopen periode steeg het operationele resultaat naar 7,8 miljard dollar, ondanks een verliespost van 3,4 miljard dollar door de impact van orkaan Ian op de vastgoed- en verzekeringsactiviteiten. De openingsindicatie is een plus van 1 procent. 
 
Slotstanden
 
De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag hoger na een volatiele sessie. De S&P 500 steeg 1,4 procent op 3.770,55 punten, de Dow Jones index won 1,3 procent op 32.403,22 punten en de Nasdaq sloot 1,3 procent in de plus bij een stand van 10.475,25 punten.

Bron: ABM Financial News
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
  Fagron zet wederom goede prestatie neer 15 feb | Analyse en Advies
 5. Premium
  Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS 14 feb | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Portefeuille update Europa: Twee wijzigingen 26 feb | Lange termijn adviezen