beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street hoger na rentebesluit Fed

(ABM FN-Dow Jones) De aandenbeurzen op Wall Street stond woensdagavond hoger, na het rentebesluit en het begeleidende commentaar van de Federal Reserve.

De S&P500 stond 0,8 procent hoger op 4.110,97 punten. De Dow Jones-index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,6 procent.

Zoals verwacht verhoogde de Fed de rente met 25 basispunten. Aanvankelijk reageerde de beurs negatief op het rentebesluit, mogelijk omdat verdere renteverhogingen werden aangekondigd. Tijdens de toelichting van Powell sloeg de stemming om naar positief.

"We hebben meer werk te doen", zei Powell. "We blijven op koers tot het werk gedaan is."  De Fed-voorzitter noemde de recente ontwikkelingen echter bemoedigend. "Het proces van desinflatie dat op weg is, bevindt zich echt nog in een vroege fase", zei Powell. "Het is goed dat de desinflatie tot nu toe niet ten koste ging van een zwakkere arbeidsmarkt." Wel vindt Powell dat dit proces van desinflatie nu moet verbreden naar andere segementen.

Powell zei ook te verwachten dat het verminderen van inflatie waarschijnlijk gepaard zal gaan met een periode van benedengemiddelde economische groei. Hij nam het woord recessie niet in de mond. Daarmee voedde Powell mogelijk de hoop dat een diepe recessie kan worden vermeden. 

De euro steeg terwijl de aandelenkoersen opliepen, een signaal dat beleggers een minder hoge rente verwachten bij de Fed dan voorheen. 

De euro noteerde op 1,0987.

Eerder dinsdag woensdag bleek dat het aantal vacatures in de VS is gestegen in december terwijl de bouwuitgaven daalden. De Amerikaanse industrie bleef krimpen in januari, bleek uit inkoopmanagersdata van S&P Global en ISM. 

Een tegenvallend banenrapport van ADP, met een lager dan verwacht aantal nieuwe banen in januari, bracht de beurs woensdag niet in beweging. Het beeld zou zijn vertekend door het slechte weer.

Olie werd 2,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws 

Electronic Arts stelde dinsdag nabeurs teleur met zijn resultaten en het aandeel daalde 10 procent.

Snap kende een mager laatste kwartaal van 2022 en het socialmediabedrijf wilde dinsdag geen concrete outlook geven, maar waarschuwde wel voor een omzetdaling, waardoor het aandeel onderuitging. Snap noteerde 11 procent lager.

Advanced Micro Devices heeft minder winst geboekt, doordat de operationele kosten meer dan verdubbelden en door een zwakke vraag naar chips voor pc's. Toch waren de resultaten beter dan de markt verwachtte en het aandeel steeg 13 procent.

Vanavond opent Meta Platforms de boeken, waarna er donderdag een stortvloed aan techcijfers op de agenda staan, onder meer die van Alphabet, Amazon en Apple.

Bron: ABM Financial News
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
  Fagron zet wederom goede prestatie neer 15 feb | Analyse en Advies
 5. Premium
  Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS 14 feb | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Portefeuille update Europa: Twee wijzigingen 26 feb | Lange termijn adviezen