beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street jojoot na uitspraken Powell

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen schoten dinsdagavond op en neer in reactie op uitspraken van Powell over het sterke Amerikaanse banenrapport afgelopen vrijdag, maar bleven per saldo op hetzelfde niveau.

De S&P500-index steeg 0,6 procent, de Dow Jones-index 0,2 procent en de Nasdaq 0,9 procent, ongeveer dezelfde stand als voorafgaande aan een interview met Powell dat onder andere op televisiezender CNBC werd uitgezonden.

Aan het begin van het interview stegen de koersen, om tegen het einde abrupt weer in de rode cijfers te zakken, waarna herstel volgde. Powell legde in eerste instantie de nadruk op het feit dat de Fed nog steeds verwacht dat de inflatie dit jaar nog aanzienlijk zal dalen, nu het proces van desinflatie is begonnen. 

Tegen het einde van het gesprek zei Powell echter dat het goed mogelijk is dat de Fed de rente verder zal moeten verhogen dan de markt op dit moment inprijst, als bijvoorbeeld de arbeidsmarkt erg sterk blijft, of als bijvoorbeeld de inflatie weer zou gaan stijgen. 

"De realiteit is dat we gaan reageren op de cijfers, dus als we, bijvoorbeeld, sterke arbeidsmarktrapporten of hogere inflatiecijfers krijgen, dan kan het best wel eens zo zijn dat we meer moeten doen en de rente verder verhogen dan beleggers hebben ingeprijsd", aldus Powell.

Beleggers waren gespannen over wat Powell zou zeggen na het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag, dat erop wijst dat de Amerikaanse economie nog niet aan het verzwakken is, en dat de renteverhogingen daarom nog weinig doen om de inflatie te verlagen. Beleggers hopen erg dat de Fed al voor het einde van het jaar de rente zou kunnen verlagen, als de inflatie tegen die tijd genoeg is gezakt, als gevolg van de sterke renteverhogingen die inmiddels zijn doorgevoed.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het Amerikaanse handelstekort in december met ruim 10 procent is opgelopen naar 67,4 miljard dollar. Daarbij daalde de export met 0,9 procent en nam de import met 1,3 procent toe.
 
De euro/dollar stond op 1,0714. De daling van de afgelopen dagen lijkt daarmee enigszins te zijn gestagneerd. 

WTI-olie werd 4 procent duurder en kostte 77,23 dollar per vat. Marktkenners wezen op de aardbevingen die Turkije en Syrië hebben getroffen en impact hebben op de olie-export in de regio. Brent-olie werd 3,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Microsoft-prooi Activision Blizzard ging 5 procent hoger, nadat het gamingbedrijf maandagavond de boeken opende. De winst kwam in het vierde kwartaal lager uit, maar de omzet van Activision steeg wel.

DuPont steeg 7 procent. Beleggers reageerden aanvankelijk negatief op de outlook voor 2023, maar de beter dan verwachte winst stemde toch tevreden. 

Bed Bath & Beyond halveerde dinsdag in waarde. De noodlijdende retailer probeert een faillissement te voorkomen met de uitgifte van onder meer preferente aandelen en warrants ter waarde van circa een miljard dollar. Analisten van Wedbush zetten dinsdag een koersdoel van 0 dollar op het aandeel. 

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Mooie opsteker voor Shell 23 mei | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium