beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 0,4 procent lager.

Wall Street had dinsdag een gemengde sessie achter de rug. De S&P 500 en Nasdaq Composite stegen licht, terwijl de Dow Jones daalde. Het consumentenvertrouwen in de VS daalde in februari, ondanks de afnemende inflatie en de renteverlagingen die in het verschiet liggen. Ook de orders voor duurzame goederen in de VS daalden meer dan verwacht, wat wijst op een afnemende vraag aan het begin van het jaar. 

Vanmiddag werd bekend dat de hogere hypotheekrente de vraag van zowel huidige huiseigenaren als potentiële huizenkopers negatief blijft beïnvloeden. Het aantal hypotheekaanvragen daalde vorige week met 5,6 procent ten opzichte van de week ervoor.

Ook bleek de groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal te zijn gedaald naar 3,2 procent tegen 4,9 procent in het derde kwartaal. Bij een eerste berekening kwam de groei in de laatste drie maanden van 2023 uit op 3,3 procent. 

De consumentenprijsindex PCE liet nu een stijging zien van 1,8 procent in het vierde kwartaal, tegen 2,6 procent in het derde kwartaal. De eerste meting liet een PCE van 1,7 procent zien. De kernprijzen, dat wil zeggen zonder voeding en energie, stegen in de tweede meting met 2,1 procent tegen 2,0 procent in het derde kwartaal.

Morgen is het 'main event' en zal de aandacht worden opgeëist door de cijfers over de PCE-inflatie. Dat is de favoriete maatstaf van de Federal Reserve.

Recent lieten meerdere Fed-leden nog weten dat het inflatiedoel van 2 procent nog te ver weg is, en de centrale bank lijkt dan ook geen haast te hebben met het verlagen van de rente. Ook vandaag staan er optreden van enkele centrale bankiers op het programma, zoals van de Fed van New York, Atlanta en Boston.

Inmiddels heeft de markt de verwachtingen voor het aantal renteverlagingen dit jaar al flink teruggeschroefd. Een eerste verlaging door de Fed wordt nu in juni verwacht en niet langer in maart of mei, zo blijkt uit de FedWatch Tool van CME Markets. De kans op een verlaging in juni wordt momenteel ingeschat op ruim 53 procent.

Woensdag daalde de Amerikaanse tienjaarsrente fractioneel naar 4,28 procent.

De olieprijs is dinsdag gestegen naar het hoogste niveau in ruim een week. De verwachting dat de vraag naar energie uit China stijgt, dreef de prijs op, evenals signalen van een krapper wereldwijd aanbod. Woensdagmiddag noteerde een vat WTI-olie fractioneel lager op 78,77 dollar.

De euro/dollar daalde woensdag naar 1,0814. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0844.

Bedrijfsnieuws

Online marktplaats eBay steeg ruim 5 procent, nadat het bij de cijfers aankondigde om het kwartaaldividend te verhogen en nog eens 2 miljard dollar te spenderen aan het terugkopen van eigen aandelen.

De aandelen van cryptobeurs Coinbase Global stegen met ongeveer 6 procent voorbeurs, nu de bitcoinprijs maar blijft stijgen. De cryptocurrency wordt vandaag verhandeld boven de 60.000 dollar en dat is een flinke sprong ten opzichte van de 42.500 dollar begin februari.

De aandelen Beyond Meat stegen vóór de markt met ongeveer 55 procent, nadat de maker van plantaardige vleesvervangers dinsdagmiddag zei dat het kosten zou besparen om zijn resultaten te verbeteren. De verkoopvolumes blijven onder druk.

De aandelen van UnitedHealth Group daalden voorbeurs 1,4 procent, nadat het ministerie van Justitie een mededingingsonderzoek gestart is naar de eigenaar van de grootste Amerikaanse zorgverzekeraar.

Apple heeft zijn ambities om een elektrisch voertuig te bouwen beëindigd, terwijl het de investeringen in generatieve AI juist opvoert. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 5.078,18 punten. De Dow Jones-index daalde een kwart procent tot 38.972,41 punten en de Nasdaq steeg 0,4 procent tot 16.035,30 punten. 

Bron: ABM Financial News
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
  Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw 02 apr | Analyse en Advies
 3. Premium
  Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
  Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
 5. Premium
  Wereldhave leeft op 04 apr | Lange termijn adviezen