beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,9 procent tot 5.248,50 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 39.760,08 punten en de Nasdaq noteerde 0,5 procent hoger op 16.399,52 punten.

De Amerikaanse benchmarks wisten gedurende het verloop van de dag de vroege winsten grotendeels vast te houden en hielden het momentum gaande tijdens de middaghandel, toen de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 hun driedaagse verliesreeks leken te gaan doorbreken.

Intussen wachten beleggers op de Amerikaanse PCE-inflatiecijfers in de hoop dat die enige duidelijkheid zullen verschaffen over de richting van het monetair beleid van de Federal Reserve.

Het PCE-rapport verschijnt vrijdag, wanneer de Amerikaanse en Europese markten vanwege Goede Vrijdag zijn gesloten, "wat een uitdagende situatie voor beleggers oplevert, aangezien de markten pas maandag weer opengaan", merkte CMC Markets op.  

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 0,7 procent. De marktindex daalde van 198,2 naar 196,8.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,27 dollar lager op 81,35 dollar. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

De euro/dollar noteerde op 1,0825. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0816 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0830 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers, gevolgd door de inkoopmanagersindex Chicago, de aanstaande woningverkopen en het consumentenvertrouwen later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Direct Digital Holdings kelderde circa 38 procent, na een verlies van 0,08 dollar per aandeel over het vierde kwartaal, in plaats van een winst van 0,26 dollar waar analisten op rekenden. Het aandeel sloot dinsdag al 8 procent lager.

Farmaciereus Merck won circa 5,0 procent. Winrevair, een middel tegen hoge bloeddruk, kreeg goedkeuring van de Amerikaanse medische waakhond FDA. 

Intel stimuleerde de rally van woensdag met een winst van bijna 4,0 procent. Caterpillar, Apple en Boeing droegen ook aanzienlijk bij aan de rally met winsten van elk circa 2,0 procent.

GameStop stelde teleur met cijfers over het vierde kwartaal en het aandeel noteerde circa 15 procent lager.

Robinhood steeg ongeveer 3,0 procent, nadat de online broker dinsdag zijn nieuwe Robinhood Gold Card met een reeks functies lanceerde, waaronder 3 procent cashback op alle aankopen.

Farmaciereus Merck won circa 5,0 procent. Winrevair, een middel tegen hoge bloeddruk, kreeg goedkeuring van de Amerikaanse medische waakhond FDA. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Mooie opsteker voor Shell 23 mei | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium