beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures voorspellen groene opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een groene opening tegemoet. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 tot 0,3 procent hoger. Ook de futures op de Dow Jones index en de Nasdaq stonden licht in de plus.

Woensdag sloot Wall Street verdeeld, na uitspraken van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell en een sterk banenrapport voor de Amerikaanse private sector. In maart bleek de banengroei met 184.000 veel sterker dan verwacht.

Analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank wees op de opmerkingen van Powell dat de sterker dan verwachte inflatiecijfers in januari en februari het beleid niet doen veranderen.

Dat is volgens de marktkenner van Swissquote Bank genoeg om de beurzen hoger te zetten.

"Het geloof dat er toch echt renteverlagingen in de VS zullen komen, steunt het sentiment vandaag", voegde investment manager Simon Wiersma van ING toe.

Op macro-economisch vlak gaat de aandacht donderdag uit naar de wekelijkse steunaanvragen in de VS en de handelsbalans over februari.

Vrijdag wacht nog het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Voor maart wordt gerekend op een banengroei van 200.000, een werkloosheid van 3,8 procent en een loongroei op jaarbasis van 4,1 procent. In februari kwamen er in de VS 275.000 nieuwe banen bij, noteerde de werkloosheid op 3,9 procent en de loongroei op 4,28 procent.

De euro/dollar steeg donderdag aan het begin van de middag 0,2 procent naar 1,0857, terwijl de Amerikaanse tienjaarsrente stabiliseerde rond 4,36 procent.

De olieprijzen stabiliseerden na vier sessies van stijgingen. Volgens analisten van Sevens Report blijft geopolitiek de drijvende kracht voor de oliemarkten.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde in de voorbeurshandel licht lager, na een verlies van ruim 3 procent op woensdag. Het lukte de activistische aandeelhouder Nelson Peltz woensdagavond niet om tijdens een cruciale aandeelhoudersvergadering in te breken in het Disney-bestuur. CEO Bob Iger stak hier met succes een stokje voor. Disney liet weten dat aandeelhouders met "substantiële marge" akkoord gingen met de door het bedrijf aangedragen bestuurders. Dit betekent dat er geen plek is voor Peltz.

"Met de aandeelhoudersvergadering nu achter de rug, kunnen we ons volledig richten op groei en waarde creëren voor onze aandeelhouders", zei topman Iger in een toelichting.

Intel stond woensdag nog stevig onder druk nadat bekend werd dat het verlies bij de foundry tak afgelopen jaar is opgelopen. Het aandeel daalde ruim 8 procent. Donderdag gaat Intel vooralsnog een lichtgroene opening tegemoet.

BlackBerry kwam woensdag nabeurs met beter dan verwachte cijfers. Het aandeel gaat donderdag een 6,7 procent hogere opening tegemoet. Ook Levi Strauss wist de markt positief te verrassen met de resultaten en verhoogde bovendien de outlook. Dat aandeel lijkt donderdag 9 procent hoger te zullen openen.

Amazon steeg vanmiddag licht in de voorbeurshandel, nadat de e-commercereus woensdag nog een marktwaarde van bijna 1,9 biljoen dollar bereikte.

Slotstanden

De S&P 500 sloot woensdag 0,1 procent hoger op 5.211,49 punten, de Dow Jones-index daalde 0,1 procent tot 39.127,14 punten en technologiebeurs Nasdaq werd 0,2 procent meer waard op 16.277,46 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Mooie opsteker voor Shell 23 mei | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium