beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 steeg 0,4 procent op 5.207,85 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 39.277,84 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger op 16.352,49 punten. 

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten afgelopen week veel harder gestegen is dan verwacht. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 231.000, ofwel een stijging van 22.000. De verwachting lag op 214.000 nieuwe aanvragen. 

Dit zou kunnen duiden op toenemende zwakte op de Amerikaanse arbeidsmarkt, wat beleggers als goed nieuws zouden kunnen zien, volgens Naeem Aslam van Zaye Capital Markets, omdat de Fed hiermee mogelijk wordt gedwongen om eerder vroeger dan later te beginnen met renteverlagingen.

Beleggers begonnen de week al hoopvol over de kans op renteverlagingen, na het zwakke Amerikaanse banenrapport van voor het weekend.

Diverse bestuurders van de Federal Reserve temperden de afgelopen dagen echter die verwachting en de obligatierentes liepen weer wat op. Nadat Fed-bestuurder Neel Kashkari op dinsdag al aangaf een renteverhoging niet compleet uit te sluiten, deed zijn collega Susan Collins woensdag een duit in het zakje door te benadrukken dat het huidige rentebeleid voor een langere tijd ongewijzigd zal blijven tot er signalen zijn dat de inflatie duurzaam richting de 2,0 procent gaat. 

Ruim 91 procent van de markt verwacht momenteel geen wijziging in het beleid in juni, terwijl de kans op een renteverlaging in juli wordt ingeschat op minder dan 10 procent, zei beleggingsspecialist Kevin Verstraete van online broker Lynx.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg eerder op de dag, maar daalde donderdagavond met 1 basispunt tot 4,47 procent. De tweejarige variant daalde licht tot 4,82 procent.

De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,0780. De olieprijzen stegen licht.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van Beyond Meat daalden 14 procent, nadat de outlook voor het tweede kwartaal van de producent van vleesvervangers teleurstelde. Ook verhuurder van vakantiewoningen Airbnb zat met de outlook onder de marktverwachting. Het aandeel verloor 6,5 procent.

De Amerikaanse notering van Arm verloor donderdag dik 2 procent. De Britse chipfabrikant kwam met een voor de markt tegenvallende outlook.

Bioscoopketen AMC Entertainment kwam woensdag nabeurs met definitieve cijfers over het eerste kwartaal, waarin het verlies terug. Het aandeel daalde ruim 7 procent. Analisten maken zich zorgen over de schuldenberg van het bedrijf.

SolarEdge Technologies, dat batterijsystemen ontwikkelt, daalde donderdag 8,5 procent, nadat het verlies in het eerste kwartaal opliep. De omzetverwachting voor het tweede kwartaal stelde ook teleur.

Techbedrijf AppLovin kwam met overtuigende resultaten, die een koerswinst van 14,5 procent opleverden.

Warner Bros. Discovery rapporteerde over het afgelopen kwartaal een groter dan verwacht verlies, maar het aandeel steeg toch 1,7 procent, mogelijk door het nieuws dat het entertainmentconglomeraat gaat samenwerken met Disney op het gebied van streamingdiensten.

Aandelen van de Amerikaanse telecomoperator U.S. Cellular stegen donderdag 7 procent op berichten dat T-Mobile US en Verizon afzonderlijk onderhandelen om delen van U.S. Cellular over te nemen.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Ahold of toch Abuy? 08 mei | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ASMI breekt uit 08 mei | Trades
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium