beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street richtingloos

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen vertoonden dinsdag geen richting, bij gebrek aan macro-economisch nieuws.

De S&P500 noteerde 0,1 procent hoger op 5.313 punten, de Nasdaq steeg licht tot 16.804 punten den de Dow Jones-index klom minder dan 0,1 procent tot 39.829 punten.  

Consumentenbestedingen stonden centraal na resultaten van Amerikaanse retailers. De omzetdalingen van Lowe's en Macy's bleken kleiner dan verwacht. 

De Dow Jones index bleef maandag niet boven de grens van 40.000 punten en koerste daar dinsdag ook onder. Technologie-index Nasdaq maandag naar een nieuw record. In mei zijn de drie grote indexen elk tenminste 5 procent gestegen.

De angstgraadmeter VIX zakte voor het weekend naar het laagste niveau in vijf jaar tijd. Investment manager Simon Wiersma ziet steeds meer 'beren' capituleren en  hun koersdoelen voor de S&P 500 index verhogen. Een beetje laat, maar toch, aldus de investment manager.

Het huidige cijferseizoen is over zijn hoogtepunt heen, maar woensdag staan nog wel de resultaten van chipreus Nvidia op de rol.

Op macro-economisch vlak was het opnieuw rustig. Volgende richtpunt zijn de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond. "Fed-functionarissen blijven terughoudend om victorie te kraaien over de inflatie en vinden dat het restrictieve beleid nog enige tijd moet worden voortgezet", zeiden analisten van IG. 

De euro/dollar stond op 1,0859. 

De olieprijzen daalden ongeveer 1 procent en WTI-olie kostte 78,59 dollar. Volgens marktvolgers zijn er weinig nieuwe ontwikkelingen in het Midden-Oosten die als aanjager voor de olieprijzen kunnen dienen.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Nvidia bewoog weinig. Maandag steeg het aandeel met 2,5 procent tot net onder de hoogste koers ooit. "De verwachtingen zijn zo hooggespannen dat een teleurstelling nijna onvermijdelijk is", aldus Wiersma van  ING.

Li Auto daalde maandag bijna 13 procent na teleurstellende kwartaalcijfers en leverde dinsdag nog eens 3,0 procent. Sectorgenoot XPeng steeg dinsdag juist 6 procent na het openen van de boeken. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet en liep het verlies terug.

Woonwinkel Lowe's behaalde afgelopen kwartaal een lagere omzet en ook de vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, daalde, maar de cijfers waren wel beter dan verwacht. De outlook werd gehandhaafd. Het aandeel daalde ruim 3 procent.

Warenhuis Macy's verhoogde de outlook voor het hele jaar na een beter dan verwacht eerste kwartaal. Het aandeel won 2 procent.

De Chinese retailer JD.com is van plan om voor 1,5 miljard dollar of meer aan obligaties uit te geven. De Amerikaanse notering daalde  met bijna 4 procent.

Aandelen van Zoom Video Communications  daalden 1 procent. De online vergadertool opende maandagavond de boeken. De kwartaalcijfers waren weliswaar beter dan verwacht, maar de outlook voor het lopende tweede kwartaal stelde teleur. Een hogere verwachting voor het hele jaar kon dat niet compenseeren.

De specialist in online beveiliging Palo Alto Networks verloor 2,5 procent na matige kwartaalcijfers.

Het noodlijdende Peloton Interactive daalde 15 procent. De fabrikant van fitnessapparatuur herfinacierde zijn schulden en maakte zo 1,4 miljard dollar aan liquiditeit vrij.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel ASML met 25% verhoogd 07 jun | Analyse en Advies
 2. Premium
  Zit lagere lithiumprijs AMG wéér dwars? 12 jun | Analyse en Advies
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Een opname in de Amerikaanse portefeuille! 11 jun | Lange termijn adviezen
 2. Premium
  Nieuwe kansen bij Aegon? 12 jun | Trades
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Stellantis heeft op de rem getrapt 10 jun | Lange termijn adviezen