beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen is dinsdag licht hoger gesloten, op recordniveaus of daar dichtbij, nadat het optimisme tegen het slot de overhand kreeg na een richtingloze dag zonder macro-economisch nieuws.

De S&P500 sloot 0,25 procent hoger op 5.321,41 punten, de Nasdaq steeg 0,2 procent tot 16.832,63 punten en de Dow Jones-index klom  0,2 procent tot 39.872,99 punten. 

Technologie-index Nasdaq boekte maandag en dinsdag records. De Dow Jones index bleef onder de grens van 40.000 punten die maandag tijdelijk werd geslecht. In mei zijn de drie grote indexen elk tenminste 5 procent gestegen.

Het huidige cijferseizoen is over zijn hoogtepunt heen, maar  wel de resultaten van chipreus Nvidia kunnen woensdag nog voor vuurwerk zorgen. Nvidia, dat woensdag nabeurs resultaten bekend maakt, zag de koers bij het slot boven 950 dollar klimmen. 

Consumentenbestedingen stonden dinsdag verder centraal na resultaten van Amerikaanse retailers. De omzetdalingen van Lowe's en Macy's bleken kleiner dan verwacht. 

De angstgraadmeter VIX zakte voor het weekend naar het laagste niveau in vijf jaar tijd. Investment manager Simon Wiersma ziet steeds meer 'beren' capituleren en  hun koersdoelen voor de S&P 500 index verhogen. Een beetje laat, maar toch, aldus de investment manager.

Op macro-economisch vlak was het opnieuw rustig. Volgende richtpunt zijn de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond. "Fed-functionarissen blijven terughoudend om victorie te kraaien over de inflatie en vinden dat het restrictieve beleid nog enige tijd moet worden voortgezet", zeiden analisten van IG. 

De euro/dollar stond op 1,0857. 

De WTI-olieprijs daalde 0,7 procent tot 79,27 dollar. Volgens marktvolgers zijn er weinig nieuwe ontwikkelingen in het Midden-Oosten die als aanjager voor de olieprijzen kunnen dienen.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Nvidia sloot 0,6 procent hoger tot 953 dollar. Maandag steeg het aandeel met 2,5 procent, in aanloop naar de resultaten deze week. Sinds begin dit jaar steeg de koers alweer met 98 procent op de verwachting dat AI-toepassingen een onverzadigbare vraag creëren naar de chips van het Amerikaanse bedrijf. "De verwachtingen zijn zo hooggespannen dat een teleurstelling nijna onvermijdelijk is", aldus Wiersma van ING.

Woonwinkel Lowe's behaalde afgelopen kwartaal een lagere omzet en ook de vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, daalde, maar de cijfers waren wel beter dan verwacht. De outlook werd gehandhaafd. Het aandeel verloor 1,8 procent.

Warenhuis Macy's verhoogde de outlook voor het hele jaar na een beter dan verwacht eerste kwartaal. Het aandeel steeg 5 procent.

De Chinese retailer JD.com is van plan om voor 1,5 miljard dollar of meer aan obligaties uit te geven. De Amerikaanse notering daalde  met 4,2 procent.

Li Auto daalde maandag bijna 13 procent na teleurstellende kwartaalcijfers en leverde dinsdag nog eens 3,5 procent in. Sectorgenoot XPeng steeg dinsdag juist bij 6 procent na het openen van de boeken. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet en liep het verlies terug.

Aandelen van Zoom Video Communications  daalden 0,4 procent. De online vergadertool opende maandagavond de boeken. De kwartaalcijfers waren weliswaar beter dan verwacht, maar de outlook voor het lopende tweede kwartaal stelde teleur. Een hogere verwachting voor het hele jaar kon dat niet compenseren.

De specialist in online beveiliging Palo Alto Networks verloor 3,7 procent na matige kwartaalcijfers.

Het noodlijdende Peloton Interactive daalde 16 procent. De fabrikant van fitnessapparatuur herfinacierde zijn schulden en maakte zo 1,4 miljard dollar aan liquiditeit vrij, maar dit stelde beleggers niet gerust.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel ASML met 25% verhoogd 07 jun | Analyse en Advies
 2. Premium
  Zit lagere lithiumprijs AMG wéér dwars? 12 jun | Analyse en Advies
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Een opname in de Amerikaanse portefeuille! 11 jun | Lange termijn adviezen
 2. Premium
  Nieuwe kansen bij Aegon? 12 jun | Trades
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Stellantis heeft op de rem getrapt 10 jun | Lange termijn adviezen