beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures Wall Street wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell dinsdag weinig stof liet opwaaien in zijn commentaar op het monetaire beleid.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Woensdag spreekt Powell opnieuw, nu voor het Huis van Afgevaardigden, nadat de verklaringen dinsdag voor de senaatscommissie weinig indicaties gaven van een tijdspad voor een mogelijke eerste renteverlaging. De markt blijft nog geloven in een renteverlaging in september.

Oxford Economics verwacht dat centrale banken minder afhankelijk zullen worden van nieuwe economische cijfers en meer gaan vertrouwen op verwachtingen, nu er signalen zijn dat de inflatie zich voorspelbaarder gedraagt. Een te sterk terugkijkende blik zou ongewenste volatiliteit op de obligatiemarkten veroorzaken, volgens het rapport.

Op de Amerikaanse beurzen lijkt de hosannastemming terug, met koerswinsten voor Nvidia en Tesla in de afgelopen dagen en breekt het mandje met de zogeheten Magnificent Seven technologiebedrijven record na record.

In Europa gaat het wat minder voor de wind, vooral in de autobranche. Volkswagen verlaagde zijn verwachtingen voor het jaar en zal mogelijk een fabriek voor elektrische Audi's sluiten. Het aandeel daalde in Frankfurt, hoewel beperkt, met 1 procent.

De olieprijs bewoog weinig. Een augustus future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 81,34 dollar en Brentolie werd ook iets goedkoper op 84,54 dollar. 

De euro/dollar was stabiel op 1,0820. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0816 op de borden.  

Een zwak inflatiecijfer donderdag kan de munt opstuwen tot 1,09, denkt ING. Maar op dat niveau zullen de zorgen over de gevolgen van de Franse verkiezingen weer de kop opsteken. De overwinning van het zeer linkse blok hoeft voor de Franse economie niet per se veel beter uit te pakken dan gevreesd werd bij een overwinning van de rechtse partijen onder Marine Le Pen.    

Bedrijfsnieuws

Apple sloot dinsdag op een marktwaarde van meer dan 3,5 biljoen dollar en vestigde daarmee een record. Het aandeel lijkt licht hoger te gaan openen.

Ook Nvidia kan zich opmaken voor een hogere start. Op maandag en dinsdag kwam er alweer 4 procent bij en beleggers lijken op zoek naar nieuwe records.

Taiwan Semiconductor meldde fors hogere omzet in juni. Het aandeel steeg 2 procent.

Tesla sloot dinsdag voor de tiende dag op rij met winst en lijkt daar woensdag mee door te gaan. Het aandeel steeg voorbeurs 0,8 procent.

Smart Global boekte in het derde kwartaal weer winst en rekent dit jaar op meer omzet dan eerder gedacht. Het aandeel stond voorbeurs 5 procent hoger.

LegalZoom.com verlaagde zijn omzetverwachting dinsdag en ziet CEO Dave Wernikoff vertrekken. Het aandeel opent waarschijnlijk zo'n  11 procent lager.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag weinig veranderd. De S&P 500 index sloot 0,1 procent hoger op 5.576,98 punten. Technologie-index Nasdaq kroop ook met 0,1 procent omhoog tot 18.429,29 punten en de Dow Jones-index eindigde 0,1 procent lager op 39.291,97 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
NEEM NU EEN ABONNEMENT OP IEX PREMIUM > NU 3 MAANDEN VOOR SLECHTS €24,95!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
  ECB staat klaar om in te grijpen 05 jul | Achtergronden
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
  ING staat op uitbreken 11 jul | Lange termijn adviezen
 3. Premium
  IEX Beleggersdag 2024 gemist? (deel 1) 03 jul | Lange termijn adviezen
 4. Premium
 5. Premium
  AMD draait naar boven 09 jul | Trades