Profiel Sligro

Sligro

Sligro Food Group NV (AScX), voorheen Sligro Beheer NV geheten, is in 1935 opgericht als handelsonderneming in margarines, vetten en oliën. Het huidige Sligro Food Group en haar werkmaatschappijen activiteiten opereren als nationaal totaalgrossier. Het bedrijf levert een assortiment van ruim 60.000 voedingsmiddelen en non-food artikelen aan consumenten, levensmiddelendetaillisten, horeca-ondernemers, institutionele afnemers en bedrijfsrestauratieve en andere grootverbruikers. Dit gebeurt via de distributievormen zelfbediening en bezorging en via detailhandel en groothandel.
De activiteiten van Sligro Food Group zijn onder te verdelen in 2 business units, namelijk Foodretail en Foodservice. Onder de business unit Foodretail vallen Prisma Food Retail en EM-TÉ Supermarkten. Begin 2001 nam Sligro de Prisma Food Groep over. Deze groep bestond uit Prisma Food Beheer en haar dochtermaatschappijen Prisma Food Retail, Prisma Vastgoed, Prisma Lease, Golff Supermarkten en Wipa. Prisma Food Retail is actief als groothandel in levensmiddelen, waarbij thans circa 300 zelfstandige supermarktondernemers zijn aangesloten met de winkelformules Golff (57 vestigingen), MeerMarkt (70 vestigingen) en Attent (54 vestigingen). EM-TÉ Supermarkten werd in 2002 door Sligro overgenomen. Per eind 2006 exploiteerde EM-TÉ Supermarkten zelfstandig 30 grote supermarkten in Zuid-Nederland. Tevens beschikt de business unit Foodretail over distributiecentra in Putten en Kapelle.
Onder de business unit Foodservice ressorteren Sligro, Inversco en Van Hoeckel. Sligro is via zelfbediening (42 vestigingen) en bezorging (11 vestigingen) actief voor de horeca, de grootverbruikers, het midden- en kleinbedrijf, de bedrijfsrestauratie en de kleinschalige retailbedrijven. Inversco is actief voor institutionele klanten, nationale ketens en grootschalige horeca met vooral dagverse, semi-verse en convenienceproducten en beschikt hiervoor over een eigen vleesverwerkingsbedrijf, een groentecentrale en drie productiefaciliteiten voor convenience producten. Van Hoeckel levert aan de non-profitmarkt als ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en de seniorenzorg en beschikt hiervoor over een distributiecentrum in 's-Hertogenbosch.
In 2009 behaalde Sligro de hoogste nettowinst ooit en verhoogde de retailer het dividend naar €1 vanwege het jubileumjaar. Topman Koen Slippens vond begin 2010 de marktomstandigheden echter te onzeker om concrete uitspraken te doen over de te verwachten resultaten in dat jaar.
 
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Sligro Food Group N.V.
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt Non-dur.
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 11 Corridor, 5466 RB Veghel Tel. +31 (0)413 343 500

Management

Strijbosch

van der Sluijs

Directie

Slippens

van der Sluijs

Raad van Commissarissen

E. Karis

J.H. H. Kamps

Rijna

van Leeuwen

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed