Nieuws Binnenland

 1. Beursupdate: AEX op Wall Street

  vrijdag 06 december 2019 22:11

  (ABM FN-Dow Jones)Op Wall Street zijn vrijdag zes van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. Zwaargewichten als Shell en Unilever daalden licht en hielden daarmee de index in bedwang. Aegon (-0,86%)ArcelorMittal (+0,42%)ASML (+0,26%)Galapagos (+0,50%)ING Groep (+0,35%)Philips (+0,06%)RELX (+0,21%)Royal Dutch Shell (-0,22%)Unilever (-0,35%) Euro/dollar: 1,1059 Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 602,30 punten, zijn geindigd op 602,20 punten.

  Lees verder
 2. AEX sluit ruim boven 600 punten

  vrijdag 06 december 2019 17:55

  (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. De AEX index steeg 1,8 procent en sloot daarmee ruim boven de 600 punten. De AEX sloot op 602,30 punten, terwijl de AMX een winst van 1,3 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,4 procent. Het Amerikaans banenrapport, de OPEC-vergadering in Wenen en de gemengde signalen rond de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China waren vrijdag de belangrijkste punten van focus. Het Amerikaans banenrapport overtrof de verwachtingen ruimschoots. Uit de cijfers van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek dat het aantal banen in de VS in november is gestegen met 266.000, terwijl economen vooraf uitgingen van een stijging van slechts 187.000. De werkloosheid...

  Lees verder
 3. Beter Bed verkoopt en least distributiecentra in Hoogeveen en Nieuw-Vennep

  vrijdag 06 december 2019 15:55

  (ABM FN-Dow Jones)Beter Bed is een zogeheten sale-and-leaseback aangegaan voor zijn distributiecentra in Hoogeveen en Nieuw-Vennep. Dit meldde het beddenbedrijf vrijdagmiddag. Met de transactie is 5,1 miljoen euro gemoeid. De totale boekwinst is circa 1,6 miljoen euro na belastingen. Samen met de eerder aangekondigde sale-and-leaseback van een pand in Uden en de desinvestering van Matratzen Concord helpen de transacties de nettoschuldpositie van Beter Bed verbeteren en het bedrijf transformeren. Het aandeel Beter Bed noteerde vrijdag 0,2 procent lager op 2,38 euro.

  Lees verder
 4. Aandeelhouders Adyen akkoord met benoemingen

  vrijdag 06 december 2019 11:22

  (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Adyen zijn tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering akkoord gegaan met de benoeming van Maritte Swart tot Chief Legal and Compliance Officer en Kamran Zaki tot operationeel directeur. Dit maakte Adyen vrijdagochtend bekend. De benoemingen gaan per 1 januari 2020 in. Zowel Swart en Zaki werd benoemd voor een periode van vier jaar.

  Lees verder
 5. BAM ontwikkelt 65 appartementen in Helmond

  vrijdag 06 december 2019 11:15

  (ABM FN-Dow Jones) BAM Wonen en QX Real Estate zullen 65 appartementen ontwikkelen in Helmond. Dit maakte BAM vrijdag bekend zonder financile details te geven. Na het doorlopen van de benodigde procedures en voorbereidingen verwacht BAM Wonen eind 2020 te kunnen starten met de bouw en kunnen medio 2022 de appartementen worden opgeleverd.

  Lees verder
 6. Beursupdate: Amsterdamse beurs weer omhoog

  vrijdag 06 december 2019 10:49

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste vrijdagochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,8 procent op 596,17 punten. Volgens strateeg Bethel Loh van ThinkMarkets blijft het beeld op de beurzen wisselvallig, nadat de "bekende onzekere factoren" afgelopen nacht weer opspeelden. "De Amerikaanse en Aziatische beurzen stegen wel, maar dat kostte moeite, omdat uit het laatste nieuws niet duidelijk wordt of China en de Verenigde Staten daadwerkelijkdichter dan voorheen bij een fase 1 akkoord zouden zijn", aldus Loh. De strateeg wees op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump dat de zaken "goed verlopen", maar dat de onzekerheid rond een beslissing over nieuwe importheffingenop 15 december nog steeds aanhoudt. Als deze tarieven wo...

  Lees verder
 7. RELX koopt nog eens voor 100 miljoen pond aandelen in

  vrijdag 06 december 2019 09:01

  (ABM FN-Dow Jones)RELX heeft een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 600 miljoen Britse pond afgerond en kondigde een nieuw programma ter waarde van 100 miljoen pond aan. Dit nieuwe inkoopprogramma loopt van 2 januari tot en met 10 februari. De ingekochte aandelen zal RELX aanhouden als zogeheten treasury shares.

  Lees verder
 8. OCI gaat producten Dyno Nobel vermarkten in Noord-Amerika

  vrijdag 06 december 2019 08:53

  (ABM FN-Dow Jones) OCI en joint venture-partner Dakota Gasification hebben een overeenkomst gesloten met Dyno Nobel om de industrile eureumproducten van Dyno te vermarkten in Noord-Amerika. Dit maakte OCI vrijdagochtend bekend, zonder financile details te noemen. Door de overeenkomst is de joint venture, genaamd N-7, de enige partij die alle producten van Dyno Nobel mag verkopen in de Verenigde Staten en Canada. Dyno Nobel heeft twee eureumfaciliteiten in de Verenigde Staten. Samen met de bestaande faciliteiten van OCI, zorgt de overeenkomst ervoor dat de joint venture vier eureumlocaties heeft in Noord-Amerika. De joint venture verwacht tegen het jaareinde de transactie rond te hebben.

  Lees verder
 9. Boskalis aan de slag op Filipijnen

  vrijdag 06 december 2019 08:50

  (ABM FN-Dow Jones)Boskalis heeft een opdracht binnengehaald voor een landaanwinningsproject op de Filipijnen. Dit maakte de baggeraar vrijdag voorbeurs bekend. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 650 miljoen euro, waarvan de helft voor rekening komt van Boskalis. "We zijn zeer verheugd over de toekenning van dit omvangrijke contract door SMPHI. […] en met dit project hebben we de bezetting van de grote baggerschepen voor de komende jaren verzekerd", zei CEO Peter Berdowski van Boskalis in een toelichting. De voorbereidende werkzaamheden vangen in het eerste kwartaal 2020 aan. De baggerwerkzaamheden worden naar verwachting van Boskalis binnen drie jaar voltooid en het totale project kent een doorlooptijd van vijf jaar. Vooralsnog betreft het...

  Lees verder
 10. Goldman Sachs verkleint belang in ASMI

  vrijdag 06 december 2019 08:36

  (ABM FN-Dow Jones)The Goldman Sachs Group heeft een kleiner belang in ASM International gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 december 2019. Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang van 2,83 procent met eenzelfde stemrecht. Het belang wordt voornamelijk middellijk reel gehouden. Op 5 november dit jaar meldde Goldman Sachs nog een kapitaalbelang van 3,17 procent met een dito stemrecht. Wet op het financieel toezicht De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgen...

  Lees verder