Nieuws Binnenland

 1. Duitse ZEW index licht gedaald

  dinsdag 15 oktober 2019 11:07

  (ABM FN-Dow Jones)De Duitse ZEW index voor het economisch sentiment is in oktober licht gedaald. Dit bleek dinsdagochtend uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut. De ZEW-verwachtingsindex daalde van 22,5 negatief in augustus naar 22,8 negatief in oktober, waar economen een daling naar 27,0 negatief voorzagen. De index die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft daalde van 19,9 punten negatief in september naar 25,3 negatief in deze maand. Hiervoor was een index van 28,0 negatief voorzien.

  Lees verder
 2. Britse werkloosheid loopt weer op

  dinsdag 15 oktober 2019 10:37

  (ABM FN-Dow Jones)De Britse werkloosheid, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, is in de drie maanden tot en met augustus gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Britse bureau voor de statistiek ONS. In het betreffende tijdvak kwam het werkloosheidspercentage uit op 3,9 procent tegen 3,8 procent over de vorige driemaandsperiode tot en met juli. De verwachting lag op een werkloosheid van 3,8 procent. Een jaar eerder lag dit percentage op 4,0 procent. Het werkgelegenheidspercentage kwam in de drie maanden tot en met augustus uit op 75,9 procent tegen 76,1 over mei tot en met juli. De euro noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 0,8705 Britse pond.

  Lees verder
 3. Beursupdate: Brexit-optimisme zet AEX in het groen

  dinsdag 15 oktober 2019 10:29

  (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend hoger. Rond de klok van half elf won de AEX 0,5 procent op 578,28 punten. De beurzen trokken zich op aan uitspraken van EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier, die verwacht dat een Brexit-deal deze week nog steeds een haalbare kaartis. "Ondanks dat het steeds moeilijker wordt om tot een Brexit-akkoord te komen, is een overeenkomst deze week nog steeds mogelijk", aldus Barnier. "Het is de hoogste tijd voor het Verenigd Koninkrijk om de goede intenties om te zetten in een wettelijk voorstel tot een Brexit-overeenkomst", vulde de onderhandelaar aan. De Ierse nieuwsdienst RTÉ News meldde vanochtend op basis van bronnen dat Britse onderhandelaars deze ochtend nieuwe voorstellen zullen voorleg...

  Lees verder
 4. BAM zet joint venture op voor asfaltcentrales

  dinsdag 15 oktober 2019 10:09

  (ABM FN-Dow Jones) BAM Contractors en Viabuild zijn van plan hun asfaltcentrales in Vinalmont en Grimbergen samenbrengen in een nieuwe joint venture, genaamd BV Asphalt. Dit maakte de bouwer dinsdagochtend bekend. BAM Contractors en Viabuild worden gelijke partners in deze joint venture. BV Asphalt zal haar operationele activiteiten starten zodra de Belgische Mededingingsautoriteit haar goedkeuring heeft gegeven. De beide ondernemingen verwachten deze goedkeuring tijdens de eerste maanden van 2020 en zullen vanaf dat moment met beide centrales kunnen samenwerken. Beide moederbedrijven blijven autonoom opereren. BV Asphalt zal onafhankelijk van Viabuild en BAM Contractors werken. Het aandeel BAM steeg dinsdagochtend met 0,4 procent tot 2,31 euro.

  Lees verder
 5. Opnieuw fraudebeschuldigingen aan adres Wirecard

  dinsdag 15 oktober 2019 09:41

  (ABM FN-Dow Jones) Wirecard heeft mogelijk zijn omzet- en winstcijfers beter voorgesteld dan dat ze daadwerkelijk waren. Dit bleek dinsdag uit interne documenten die de Financial Times in handen kreeg. De documenten laten ook onderlinge conversaties tussen interne boekhouders zien, waaruit zou blijken dat de betaaldienst met cijfers heeft gesjoemeld. Vooral de resultaten uit Dubai en Ierland zouden zijn opgepompt, waarbij accountant EY om de tuin zou zijn geleid. Wirecard zegt dat de documenten zijn gefabriceerd door de journalisten bij de Financial Times. Bovendien zegt de betaaldienst dat FT-redacteurs marktmanipulatie faciliteerde door samen te werken met shortbeleggers. Het aandeel Wirecard maakte vanochtend een koersdoel van 11,3 procent na de be...

  Lees verder
 6. ASML wil opdracht Samsung niet bevestigen

  dinsdag 15 oktober 2019 09:03

  (ABM FN-Dow Jones)Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics zou een opdracht van 15 EUV-systemen hebben ingediend bij het Nederlandse ASML. De mediaberichtgeving uit Korea wilde ASML tegen ABM Financial News evenwel niet bevestigen. Een woordvoerder liet weten nooit informatie over klanten te verstrekken. "Dus dit zijn onbevestigde berichten."

  Lees verder
 7. Franse inflatie valt iets lager uit

  dinsdag 15 oktober 2019 08:57

  (ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in september in een iets lager tempo gestegen. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek. De inflatie kwam conform voorlopige cijfers in september uit op 0,9 procent tegenover 1,0 procent in augustus. Op maandbasis daalden de prijzen in september met 0,3 procent, na een stijging van 0,5 procent in augustus.

  Lees verder
 8. EU-onderhandelaar Barnier acht Brexit-deal deze week mogelijk

  dinsdag 15 oktober 2019 08:56

  (ABM FN-Dow Jones)EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier verwacht dat een Brexit-deal deze week nog steeds mogelijk is. Dit zei Barnier dinsdagochtend. "Ondanks dat het steeds moeilijker wordt om tot een Brexit-akkoord te komen, is een overeenkomst deze week nog steeds mogelijk", aldus Barnier. "Het is de hoogste tijd voor het Verenigd Koninkrijk om de goede intenties om te zetten in een wettelijk voorstel tot een Brexit-overeenkomst", vulde de onderhandelaar aan. De Ierse nieuwsdienst RTÉ News meldde vanochtend op basis van bronnen dat Britse onderhandelaars deze ochtend nieuwe voorstellen zullen voorleggen aan Brussel, vooral gericht op de Ierse grens. Na de opmerkingen van Barnier vonden de Europese futures de weg omhoog. Zij wijzen inmiddels o...

  Lees verder
 9. Shell rekent nog decennia op oliewinsten - media

  dinsdag 15 oktober 2019 08:39

  (ABM FN-Dow Jones)Royal Dutch Shell denkt de komende decennia geld te kunnen blijven verdienen met olie en gas, ook als overheden en aandeelhouders meer eisen stellen aan klimaatverandering. Dit zei CEO Ben van Beurden in een interview met Reuters. "Ondanks wat veel activisten zeggen, is het volledig legitiem om te investeren in olie en gas omdat de wereld hierom vraagt", aldus Van Beurden, die zich dan ook genoodzaakt ziet te investeren in langdurige projecten. Shell werkt momenteel aan de goedkeuring van 35 nieuwe olie- en gasprojecten in 2025. In 2025 wil Shell jaarlijks 32 miljard dollar investeren, waar dit nu 25 miljard is. Ook wil de energiereus tussen 2020 en 2025 maar liefst 125 miljard dollar terug laten vloeien naar aandeelhouders.

  Lees verder
 10. Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN licht

  dinsdag 15 oktober 2019 08:26

  (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,45 naar 3,35 euro bij handhaving van het koopadvies. Na twee jaar een vlak EBITDA-resultaat te hebben gerealiseerd, staat KPN volgens Berenberg eindelijk weer voor een periode van groei. De analisten zien bovendien dat de groei er eerder komt en ook nog eens sterker is dan wat KPN aan het begin van het jaar nog communiceerde. Meer tegenwind op omzetvlak werd volgens de marktvorsers daarbij gecompenseerd door een toename van de indirecte kostenbesparingen. Berenberg verwacht dat KPN met de cijfers over het derde kwartaal de verwachtingen kan overtreffen, hetgeen voor wat opwaarts potentieel kan zorgen ten opzichte van een "te voorzichtige" consensus voor 2020/2021. Daarnaast zorgen d...

  Lees verder