Nieuws Binnenland

 1. ING overweegt overname Poolse mBank - media

  dinsdag 15 oktober 2019 07:35

  (ABM FN-Dow Jones) ING overweegt om de Poolse mBank over te nemen. Dit schrijft de Poolse krant Rzeczpospolita dinsdag op basis van anonieme bronnen. Dit zou van ING volgens de krant de op één na grootste bank in Polen maken, na staatsbank PKO BP. Een team specialisten van ING zou mBank momenteel doorlichten om te analyseren of een overname opportuun is. De Poolse bank zou een marktkapitalisatie hebben van 15,3 miljard zloty, omgerekend krap 3,6 miljard euro. Dit zou volgens Rzeczpospolita betekenen dat er een uitgifte van nieuwe aandelen nodig is om een overname te kunnen financieren. Volgens Rzeczpospolita verkeert het onderzoek nog in het beginstadium, waardoor het niet gezegd is dat het tot een deal zal komen.

  Lees verder
 2. DNB ziet aanhoudend lage rente als belangrijk risico

  dinsdag 15 oktober 2019 07:31

  (ABM FN-Dow Jones)Een aanhoudend lage rente vormt één van de belangrijkste risico's voor de internationale financile stabiliteit. Dit vindt De Nederlandsche Bank. "Financile condities zijn al lange tijd ruim. Hierdoor neemt de prikkel om schulden af te bouwen af en raakt de prijsvorming op financile markten verstoord, waardoor zeepbellen kunnen ontstaan", schreef DNB dinsdag in het Overzicht Financile Stabiliteit Najaar 2019. Maar ook zetten de aanhoudend lage rentes de financile positie van pensioenfondsen en levensverzekeraars onder druk, voegde DNB toe, waardoor zij kunnen worden aangezet tot het nemen van extra risico. Het belangrijkste Nederlandse financile stabiliteitsrisico betreft de onevenwichtigheden in de huizenmarkt, vindt de ce...

  Lees verder
 3. EU overweegt nieuwe Brexit-top - media

  dinsdag 15 oktober 2019 07:16

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie overweegt een nieuwe top te organiseren om toch nog tot een Brexit-deal te kunnen komen. Dit meldde de BBC dinsdagochtend. De Brexit-top kan nog voor het einde van de maand plaatsvinden, aldus de Britse nieuwszender. 31 oktober is de uiterste datum waarop de Britten tot een deal kunnen komen, voordat ze uit de Europese Unie stappen. Donderdag is er een speciale EU-top over Brexit en zaterdag komt het parlement bij elkaar om voor of tegen een eventuele deal te stemmen. Verschillende Europese leiders lieten maandag al weten niet te geloven dat er al voor de top van donderdag een akkoord met de Britten kan liggen.

  Lees verder
 4. Japanse industrie produceert minder

  dinsdag 15 oktober 2019 07:14

  (ABM FN-Dow Jones)De industrie in Japan heeft in augustus ook volgens de definitieve cijfers minder geproduceerd. Dit bleek dinsdag uit de nieuwste cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie. De industrile productie in Japan nam in augustus op maandbasis met 1,2 procent af, gelijk aan de voorlopige berekeningen. Eerder was al bekend gemaakt dat voor september Japanse bedrijven rekenen op een plus van 1,9 procent, maar voor oktober juist weer op een daling van 0,5 procent.

  Lees verder
 5. Europese beurzen openen in het groen

  dinsdag 15 oktober 2019 07:10

  (ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 24 punten voor de Duitse DAX, een plus van 14 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 7 punten voor de Britse FTSE 100. Maandag begonnen de beurzen met verlies aan de nieuwe handelsweek. "Het optimisme dat vorige week de markten overspoelde met betrekking tot Brexit en de handelsrelatie tussen de VS en China is ingeruild door een minder hoopvol vooruitzicht", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Eerder vandaag hoorden we dat China meer gesprekken wil voor de ondertekening van de eerste fase van het handelsakkoord met Amerika", vervolgde Madden maandag. Dit nieuws heeft aantal beleggers verrast, "omdat er een ge...

  Lees verder
 6. Nederlandse detailhandel zet meer om

  dinsdag 15 oktober 2019 07:02

  (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in augustus meer omzet geboekt. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er werd 3,0 procent meer omgezet dan in augustus 2018. In juli was dit nog 3,4 procent op jaarbasis. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 13,9 procent meer omgezet. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in de betreffende maand.

  Lees verder
 7. Chinese producentenprijzen blijven dalen

  dinsdag 15 oktober 2019 06:57

  (ABM FN-Dow Jones)De Chinese producentenprijzen zijn in september harder gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Chinese bureau voor de statistiek. De producentenprijzen daalden in september op jaarbasis met 1,3 procent, terwijl economen een daling van 1,2 procent hadden voorzien. In augustus daalden de prijzen met 0,8 procent. Op maandbasis was er in september wel een kleine stijging van de producentenprijzen, met 0,1 procent.

  Lees verder
 8. Chinese inflatie iets omhoog

  dinsdag 15 oktober 2019 06:53

  (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in China zijn in september in een iets hoger tempo gestegen dan in de voorgaande maanden. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Chinese bureau voor de statistiek. In september bedroeg de inflatie 3,0 procent. De consumentenprijsindex voor zowel augustus als juli liet op jaarbasis nog een stijging zien van 2,8 procent. Economen hadden voor september gerekend op een inflatie van 2,9 procent. Op maandbasis gingen de prijzen in september met 0,9 procent omhoog. Exclusief de volatiele prijzen voor voeding bedroeg de inflatie in september 1,0 procent op jaarbasis. De prijzen voor voeding stegen afgelopen maand met maar liefst 11,2 procent. In augustus stegen de voedingsprijzen ook al met dubbele cijfers.

  Lees verder
 9. Beursupdate: AEX op Wall Street

  maandag 14 oktober 2019 22:24

  (ABM FN-Dow Jones)Op Wall Street zijn maandag de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam per saldo vlak gesloten. Aegon (-0,7%)ArcelorMittal (-0,9%)ASML (+0,5%)Galapagos (-0,3%)ING Groep (+0,5%)Philips (-0,4%)RELX (+0,2%)Royal Dutch Shell (+0,3%)Unilever (0,0%) Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 575,21 punten, zijn geindigd op 575,29 punten. Euro/dollar: 1,1023

  Lees verder
 10. Weinig spektakel op Wall Street

  maandag 14 oktober 2019 22:19

  (ABM FN-Dow Jones)Amerikaanse beleggers hebben het maandag, op Columbus Day, rustig aan gedaan. De Dow Jones index sloot 0,1 procent lager op 26.787,36 punten, de SP 500 index eindigde ook 0,1 procent lager op 2.966,15 punten en tot slot leverde ook de Nasdaq index 0,1 procent in op 8.048,65 punten. Vrijdag was er nog sprake van een uitbundige sfeer op Wall Street, nadat de Amerikaanse president Donald Trump meldde dat hij een eerste deelakkoord had gesloten met China. Maandag waren er echter geluiden dat de Chinezen pas hun handtekening willen zetten nadat er eerst verder is onderhandeld. "China wil opnieuw om de tafel voor het de fase 1 deal met de VS tekent", aldus sales trader Gert Berendse van ING. "En dat betekent dat we terug bij af zijn." Inmidd...

  Lees verder