Nieuws Binnenland

 1. Reggeborgh verhoogt participatie in VolkerWessels verder

  dinsdag 19 november 2019 19:58

  (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouder Reggeborgh die een grote participatie heeft in VolkerWessels heeft het belang in het bouwbedrijf weer verder uitgebreid. Dat maakt het bedrijf dinsdagavond bekend in een persbericht. Reggeborgh kocht vandaag 164.248 aandelen bij tegen een gemiddelde prijs van 22,20 euro per aandeel. Dit komt ongeveer neer op 0,21 procent van het totaal aantal aandelen VolkerWessels. Met deze transactie breidt Reggeborgh zijn belang verder uit naar 69,69 procent.

  Lees verder
 2. ArcelorMittal geeft schuldpapier uit

  dinsdag 19 november 2019 18:04

  (ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft anderhalf miljard euro opgehaald met de uitgifte van twee obligaties. Dat maakte het staalconcern dinsdag nabeurs bekend. De eerste transactie is een obligatielening ter waarde van 750 miljoen euro met een looptijd tot 19 mei 2023 en een couponrente van 1,00 procent. De tweede is een lening die loopt tot 19 november 2025 met een couponrente van 1,75 procent en een bedrag van eveneens 750 miljoen euro. De uitgifte werd dinsdag afgerond. De opgehaalde middelen zullen onder andere worden gebruikt voor herfinanciering van schulden en algemene doeleinden.

  Lees verder
 3. AEX toch onder 600 punten gesloten

  dinsdag 19 november 2019 17:55

  (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurs is dinsdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,3 procent tot 596,67 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent. Beleggers zijn in afwachting van de volgende stap in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel de twee partijen de laatste tijd dichter bij een akkoord leken te komen, blijven veel beleggers sceptisch, met name na berichten maandag dat Beijing pessimistisch is over een handelsdeal, omdat president Trump de reeds ingevoerde importheffingen niet zou willen terugdraaien. De AEX deed het per saldo iets slechter dan de meeste Europese beurzen, hoewel ook in de rest van Europa de indexen tegen het einde van ...

  Lees verder
 4. Duitse autoriteiten bij ABN op de koffie

  dinsdag 19 november 2019 14:27

  (ABM FN-Dow Jones) De Duitse autoriteiten hebben een bezoek gebracht aan het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt. Dit bevestigde een woordvoerder van de bank dinsdag. Daarnaast werd ook extra informatie uitgevraagd bij ABN AMRO in Amsterdam. ABN AMRO zegt volledig mee te werken aan het onderzoek, dat ook al geruime tijd loopt. Tot in 2012 konden een partij die short zat op een aandeel en de feitelijke eigenaar van dat aandeel beide een certificaat ontvangen dat stelde dat de dividendbelasting was betaald. Hoewel de belasting slechts één keer was betaald, konden beide partijen de belasting in zijn geheel terugclaimen. In 2012 wijzigde de Duitse wet die dit mogelijke maakte. De woordvoerder van ABN AMRO benadrukte tegen ABM Financial News dat ...

  Lees verder
 5. Frankrijk stelt veiling 5G-licenties uit - media

  dinsdag 19 november 2019 13:13

  (ABM FN-Dow Jones)Frankrijk zal de veiling van licenties voor het gebruik van 5G-frequentiebanden waarschijnlijk uitstellen tot zeker maart 2020, wat drie maanden later is dan eerder gepland. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van twee bronnen bekend met de situatie. De vertraging is volgens de bronnen te wijten aan onenigheid tussen het Franse ministerie van financin en het Franse telecomagentschap Arcep over de exacte omvang van de te veilen frequentiebanden en de bodemprijs van de veiling. Arcep en het ministerie weigerden commentaar te geven. De laatste spectrumveiling in Frankrijk vond in 2015 plaats en bracht 2,8 miljard euro op.

  Lees verder
 6. Inval bij ArcelorMittal in Taranto - media

  dinsdag 19 november 2019 12:54

  (ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse Guardia di Finanza heeft invallen gedaan bij ArcelorMittal in Taranto, waar de Ilva-fabriek staat. Dit meldde persbureau Ansa dinsdag. Er zouden documenten in beslag zijn genomen die betrekking hebben op Ilva. Dit zou volgens Ansa zijn gebeurd na klachten van oud-commissarissen van Ilva. ArcelorMittal heeft recent besloten te willen afzien van de overname en zei de fabriek medio januari te zullen sluiten. Eerder vandaag meldden Italiaanse media dat dit besluit tot sluiting is opgeschort. Het aandeel ArcelorMittal steeg dinsdagmiddag 1,7 procent tot 14,91 euro.

  Lees verder
 7. Unilever verkoopt zeepactiviteiten in Centraal-Amerika

  dinsdag 19 november 2019 12:07

  (ABM FN-Dow Jones)Unilever verkoopt zijn zeepactiviteiten in Centraal-Amerika aan Industria La Popular uit Guatemala. Dit maakte het levensmiddelenconcern dinsdag bekend zonder financile details te melden. Naast de verkoop van de zeepactiviteiten, krijgt Industria La Popular ook een licentie om de merken Xtra, Surf, Unox en Rinso te gebruiken, aldus Unilever. De verkoop is onderhevig aan goedkeuring van toezichthouders en wordt naar verwachting in de tweede helft van 2020 afgerond. Het aandeel Unilever noteerde dinsdag vrijwel vlak op 53,69 euro.

  Lees verder
 8. BlackRock verkleint belang in AkzoNobel iets

  dinsdag 19 november 2019 09:13

  (ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een iets kleiner belang in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 november 2019. BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,99 procent met een stemrecht van 6,18 procent. Het belang wordt vooral middellijk reel gehouden. Op 12 november dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 5,06 procent met een stemrecht van 6,24 procent. Wet op het financieel toezicht De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende dr...

  Lees verder
 9. Beursupdate: AEX boekt kleine winst

  dinsdag 19 november 2019 09:07

  (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurs is dinsdag, zoals voorzien, met een kleine winst van start gegaan. De AEX won kort na de openingsbel 0,1 procent op 598,97 punten. De meeste aandelen noteerden hoger. De meest opvallende stijger was Takeaway.com na een koopadvies van Credit Suisse met een koersdoel van 95,00 euro. De verliezen in de AEX bleven beperkt tot enkele tienden van een procent. In de AMX bleven de winsten en verliezen beperkt tot binnen een bandbreedte van 1 procent. Aperam steeg 0,9 procent en Fagron daalde 0,9 procent. Bij de kleinere aandelen viel Kendrion op met een winst van 2,3 procent. Het lokaal genoteerde Curetis won 3,8 procent.

  Lees verder
 10. BlackRock vergroot belang in Aegon iets

  dinsdag 19 november 2019 08:58

  (ABM FN-Dow Jones)BlackRock heeft een iets groter belang in Aegon gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 november 2019. BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,32 procent met een stemrecht van 5,09 procent. Op 27 maart 2018 meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,20 procent met een stemrecht van 4,92 procent. Wet op het financieel toezicht De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 pr...

  Lees verder