Nieuws Binnenland

 1. Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Altice

  donderdag 14 november 2019 11:34

  (ABM FN-Dow Jones)Credit Suisse heeft het koersdoel voor Altice Europe na de kwartaalcijfers verhoogd van 3,90 naar 4,50 euro. Dit maakte de Zwitserse zakenbank donderdag bekend. Het kwartaalrapport toonde bemoedigende ontwikkelingen over een brede linie, concludeerde Credit Suisse. Omdat onzeker is of de ommekeer ten goede kan worden vastgehouden, blijft het advies Neutraal. In Frankrijk waren er goede aantallen nieuwe abonnees voor de vaste lijn en mobiel en sterke groei- en EBITDA-resultaten. Verder rekent het bedrijf op een sterk vierde kwartaal in Frankrijk. Ook buiten Frankrijk waren de resultaten goed, waarbij Isral en de Dominicaanse Republiek de omzetgroei aanjoegen. Credit Suisse werd hierdoor positiever over de groeiverwachtingen voor Altic...

  Lees verder
 2. Economische groeiraming eurozone licht opwaarts bijgesteld

  donderdag 14 november 2019 11:05

  (ABM FN-Dow Jones)De economie in de eurozone is in het derde kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal in een stabiel tempo gestegen. Dit bleek donderdag uit een volgende raming van Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie. Het bruto binnenlands product steeg in de periode juli tot en met september met 0,2 procent op kwartaalbasis, net als in een kwartaal daarvoor. Het cijfer werd licht opwaarts bijgesteld, vergeleken met een eerdere raming. Op jaarbasis groeide de economie in de eurozone afgelopen kwartaal met 1,2 procent, waar eind oktober nog een groei van 1,1 procent was berekend. Het vorige kwartaal was er op jaarbasis een groei van 1,2 procent.

  Lees verder
 3. Action gewaardeerd op ruim 10 miljard euro

  donderdag 14 november 2019 10:57

  (ABM FN-Dow Jones)Winkelketen Action wordt met de herschikking van de aandeelhoudersverhoudingen gewaardeerd op 10,25 miljard euro. Dit viel donderdag op te maken uit de halfjaarresultaten van 3i. Grootaandeelhouder 3i zal een fonds sluiten en een nieuwe optuigen. 3i houdt nu een belang nog ongeveer 45 procent in Action, het EuroFund V dat de investeerder beheert ongeveer 33 procent. Dit fonds wordt gesloten en een aantal aandeelhouders daarin zal zijn belang liquideren, terwijl de overige aandeelhouders meegaan naar het nieuw op te richten fonds dat de naam 3i 2020 Co-investment zal dragen. De transacties die daarmee gemoeid zijn, zullen naar verwachting begin januari 2020 worden afgerond. Daarna houdt 3i zelf als investeerder een belang van net onder d...

  Lees verder
 4. Britse detailhandelsomzet krimpt

  donderdag 14 november 2019 10:36

  (ABM FN-Dow Jones) De Britse detailhandelsverkopen zijn in oktober op maandbasis iets gedaald. De afname bedroeg 0,1 procent. Op jaarbasis was er evenwel een stijging van 3,1 procent. Er was door economen gerekend op een groei op maandbasis van 0,2 procent en van 3,7 procent op jaarbasis. Online werd er 19,2 procent meer verkocht in oktober. Dat was 19,0 procent in september.

  Lees verder
 5. ASML positief over vraag - media

  donderdag 14 november 2019 10:30

  (ABM FN-Dow Jones)ASML blijft een sterke vraag ervaren van chipfabrikanten voor geavanceerde computers. Dit zei CEO Peter Wennink donderdag tijdens de European Technology, Media and Telecom conferentie van Morgan Stanley in Barcelona, zo meldde persbureau Reuters. "Logic is sterk, en dat zet door in 2020", aldus Wennink. Maar "aan de geheugenkant zitten we nog altijd in de lappenmand". Wel rekent de topman op herstel en is hij positief gestemd voor de middellange termijn. De ontwikkeling in China van een eigen halfgeleiderindustrie verloopt volgens Wennink volgens plan. Hij ziet geen versnelling. Daarbij zal China volgend jaar een grotere klant zijn dan dit jaar, merkte hij op.

  Lees verder
 6. Daimler zet mes in personeelsbestand

  donderdag 14 november 2019 10:10

  (ABM FN)Daimler wil flink bezuinigen, wat ten koste zal gaan van banen. Dit maakte de Duitse autobouwer donderdag bekend bij aanvang van een beleggersdag. In 2020 wil Daimler meer dan 1 miljard euro besparen op zijn personeelskosten. Het management zal met 10 procent worden verkleind. Dit is volgens CEO Ola Kllenius nodig vanwege de nieuw richtlijnen voor uitstoot. Die zal de winst in 2020 en 2021 raken, zo waarschuwde de CEO. "Om ook in de toekomst succesvol te blijven, moeten we nu in actie komen en onze financile slagkracht sterk vergroten", zo zei Kllenius. De vrije kasstroom van Daimler moet naar meer dan 10 miljard euro. Voor 2020 voorziet het bedrijf een omzetgroei van ongeveer 3 procent voor Mercedes-Benz.

  Lees verder
 7. Beursblik: meevallende winst maskeert zwak levenbedrijf NN

  donderdag 14 november 2019 10:10

  (ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van NN Group zijn sterk, met een kleinere dan verwachte negatieve impact van de lage rente, maar de Nederlandse levensverzekeringen vielen tegen. Dat stelde ING donderdag in een reactie op de cijfers. De Nederlandse levensverzekeraar boekte een resultaat van 204 miljoen euro, waar de analistenconsensus uitging van 226 miljoen euro. Het verschil zit hem in de lagere beleggingsmarge en technische marge, meende analist Albert Ploegh van ING. Een speciaal dividend van 16 miljoen euro woog niet op tegen de dividenden uit private equity van 48 miljoen euro een jaar eerder. De solvabiliteit steeg, door autonome kapitaalaanwas en omdat de marktbewegingen een positieve impact hadden, mede dankzij waardestijgingen van vastgoed...

  Lees verder
 8. Nederland groeit onverminderd door

  donderdag 14 november 2019 09:55

  (ABM FN-Dow Jones)De Nederlandse economie is in het derde kwartaal met opnieuw 0,4 procent op kwartaalbasis gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de twee voorgaande kwartalen groeide het bruto binnenlands product ook al met 0,4 procent. De toename in het derde kwartaal is vooral te danken aan de consumptie. Op jaarbasis ging het om een groei van 1,9 procent. Dit schreef het CBS toe aan de investeringen in vaste activa en de consumptie door huishoudens. De bijdrage van het handelssaldo was negatief. Het derde kwartaal van 2019 telde een werkdag meer dan het derde kwartaal van 2018. Hiervoor gecorrigeerd bedraagt de groei1,7 procent.

  Lees verder
 9. Beursblik: SBM goed geoliede machine

  donderdag 14 november 2019 09:48

  (ABM FN-Dow Jones)SBM Offshore boekt goede vooruitgang met zijn projecten. Dit concludeerden analisten van KBC Securities donderdag. "Een goed geoliede machine", zeiden zij, verder wijzend op de efficinte financiering en de "aanzienlijke" groei bij Turnkey. KBC herhaalde het koersdoel van 22,00 euro met een koopadvies. Het aandeel steeg donderdag 2,6 procent naar 16,70 euro.

  Lees verder
 10. Beursblik: KBC Securities positiever over Adyen door betaalkaarten

  donderdag 14 november 2019 09:38

  (ABM FN-Dow Jones) De uitbreiding van het productaanbod van Adyen naar kaarten is een positieve stap. Dit stelde KBC Securities, dat het advies en koersdoel voor het aandeel daarom verhoogde. De kaarten, die zowel fysiek als digitaal kunnen zijn, bieden KBC extra geruststelling voor de toekomstige groei van het Amsterdamse betaalbedrijf. Daarom verhoogden de analisten het koersdoel van 605,00 naar 675,00 euro. Het advies gaat van Reduceren naar Houden. Risico's blijven er wel voor de ontwikkeling van de omzet op de langere termijn en grootaandeelhouders die hun belang verder afbouwen. Het aandeel Adyen stond donderdag 0,6 procent hoger op 648,60 euro.

  Lees verder