beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Philips waarschuwt voor lagere margegroei

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer omzet geboekt, maar verwacht dit jaar wel dat de margegroei beduidend lager zal uitvallen dan gedacht. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf donderdag voorbeurs bekend met voorlopige cijfers.

Philips mikt tussen 2017 en 2020 op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent per jaar en een verbetering van de EBITA-marge van gemiddeld 100 basispunten per jaar. Voor dit jaar acht Philips een dergelijke margeverbetering niet mogelijk, mede vanwege tegenwind bij Connected Care. Als gevolg zal de aangepaste EBITA-marge dit jaar niet stijgen met 100 basispunten, zoals in de afgelopen drie jaar, maar met 10 tot 20 basispunten.  

In het afgelopen kwartaal realiseerde Philips vermoedelijk een omzet van circa 4,7 miljard euro, goed voor een vergelijkbare omzetgroei van 6 procent. Alle divisies droegen bij aan deze groei. De vergelijkbare ordergroei zal volgens het bedrijf vlak zijn geweest in de afgelopen drie maanden. In het derde kwartaal van vorig jaar steeg de orderinstroom nog met 11 procent.

De aangepaste EBITA komt vermoedelijk uit op 583 miljoen euro, ofwel 12,4 procent van de omzet tegen 13,2 procent vorig jaar. Bij de divisies Diagnosis & Treatment en Personal Health verbeterden de marges, terwijl de marges bij Connected Care met 4,5 procentpunt daalden. Ook een daling van de licentie-inkomsten met circa 20 miljoen euro drukten op het resultaat. 

CEO Frans van Houten sprak van een "goed groeimomentum in alle divisies", maar sprak wel zijn teleurstelling uit over de margedaling bij Connected Care. Volgens de topman had dit te maken met onder meer importheffingen en de productmix.   

In een toelichting liet CEO Van Houten weten dat Connected Care proportioneel meer last heeft van de handelsoorlog en in mindere mate van valutaschommelingen. "Het gaat bij deze divisie om meerdere kleinere producten, waardoor er meerdere kleine acties nodig waren om de negatieve effecten zo beperkt mogelijk te houden", aldus de topman. "Al deze acties bij elkaar zorgden uiteindelijk voor een grotere impact op de resultaten."

Van Houten is ervan overtuigd dat de negatieve effecten tijdelijk zijn en dat voor 2020 kan worden vastgehouden aan de aanvankelijke doelen. Philips schroefde de productie bij wat fabrieken terug, om de voorraden laag te houden. De topman verwacht onder meer dat dit effect zal wegebben in 2020. "Al valt natuurlijk niet te voorspellen waar het naar toe gaat met het handelsconflict", aldus Van Houten. 

Onder de streep rest een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 210 miljoen euro, inclusief een post van 78 miljoen euro vanwege afschrijvingen op de goodwill bij Connected Care.

Philips komt op 28 oktober met de definitieve cijfers over het derde kwartaal.  

Het aandeel Philips opende donderdag 8,7 procent lager op 38,06 euro.

Update: om meer informatie, CEO en koersreactie toe te voegen.