beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Wall Street in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen maandag hoger. De toonaangevende S&P 500 index won 0,4 procent. 

"Het positieve sentiment op Wall Street wordt onderstreept door de nieuwe recordstanden voor de Dow Jones", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten verbetert en dat verklaart de rally op de beurzen", aldus Madden. "De aanhoudende berichten dat Beijing en Washington dicht bij een eerste fase van een akkoord zijn, doet de aandelenmarkten goed."

De Amerikaanse minister van handel, Wilbur Ross zei zondag optimistisch te zijn over een deal, hoewel het de twee partijen mogelijk niet gaat lukken om nog deze maand een tijdelijk akkoord te sluiten. Hij zei tevens dat de licenties voor Amerikaanse bedrijven om zaken te kunnen doen met Huawei "zeer binnenkort" afgegeven zullen worden. In totaal hebben 260 Amerikaanse bedrijven vergunningen aangevraagd om zaken te kunnen doen met het Chinese techbedrijf dat vanwege spionage-activiteiten door Washington in de ban werd gedaan.

"Wilbur Ross en Li Keqiang spraken elkaar vandaag in Bangkok en lijken vergevorderd met de onderhandelingen over de zogenaamde fase 1 overeenkomst die een verdere escalatie van de handelsoorlog moet voorkomen", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank. Volgens Mevissen is de Amerikaanse president Donald Trump klaar om een akkoord te ondertekenen, maar dat geldt ook voor China, "omdat ook de Chinese economie wel een duwtje in de goede richting kan gebruiken".  

Uit Amerika kwam vanmiddag tegenstrijdig nieuws. De inkoopmanagersindex voor de regio New York steeg, maar de fabrieksorders daalden. De daling van de fabrieksorders laat volgens vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management de noodzaak voor een handelsakkoord zien. 

De euro/dollar noteerde op 1,1140. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1155 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1165 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 2,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuw

Sysco boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van van 453,8 miljoen dollar, ofwel 0,87 dollar per aandeel, op een omzet van 15,3 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,98 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 0,97 dollar per aandeel. De omzet stelde teleur. Analisten hadden gerekend op 15,5 miljard dollar. Het aandeel noteerde 0,3 procent lager.

Taxidienst Uber komt nabeurs met cijfers. Het aandeel noteerde in aanloop hiernaartoe 1,8 procent hoger.

CEO Steve Easterbrook van McDonald's is de deur gewezen, nadat hij het bedrijfsbeleid schond door een relatie met een werknemer aan te gaan. Het aandeel van de hamburgerketen daalde 2,8 procent.

Under Armour noteerde 17,9 procent lager. De fabrikant van sportkleding wordt door de Federal overheid onderzocht vanwege verdenkingen van boekhoudfraude. Under Armour boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 102,3 miljoen dollar, ofwel 0,23 dollar per aandeel, op een omzet van 1,43 miljard dollar. Het concern verlaagde de omzetverwachting voor heel 2019, maar werd iets optimistischer over de winstgevendheid.

Berkshire Hathaway noteerde 1,3 procent hoger. Het investeringsvehikel van Warren Buffett heeft in het derde kwartaal minder nettowinst behaald, maar operationeel was op jaarbasis wel sprake van een kleine verbetering. De zak met geld waarop Buffett zit, is weer verder gegroeid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ASMI breekt uit 08 mei | Trades
  2. Premium
    Nieuwe kansen bij ASML 06 mei | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Emerging Markets ETF biedt koopmoment 06 mei | Lange termijn adviezen