beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Kendrion schrapt inkoopprogramma eigen aandelen

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion schrapt per vandaag het lopende aandeleninkoopprogramma en heeft over het derde kwartaal van 2019 de omzet verder zien teruglopen bij scherp gedaalde resultaten. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

De omzet over de periode juli tot en met september kwam op jaarbasis 4 procent lager uit op 102,8 miljoen euro. Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) daalde met 20 procent naar 10,8 miljoen euro. Het genormaliseerde nettoresultaat nam met 43 procent af en kwam uit op 2,6 miljoen euro.

De nettoschuldpositie nam met 1,8 miljoen euro af sinds het eind van het tweede kwartaal van 2019 naar 94,4 miljoen euro aan het eind van het derde kwartaal. Kendrion stelde dat de financiële positie sterk blijft met een solvabiliteitsratio van 47,3 procent.  

In een kort commentaar op de cijfers gaf het bedrijf aan dat zowel in de automotive- als in de industriële sector de winstgevendheid in de verslagperiode onder druk stond.

Overname

Verder liet Kendrion weten INTORQ over te nemen tegen een bedrijfswaarde van 80 miljoen euro. In het eerste jaar na de overname zal INTORQ een dubbelcijferige bijdrage kunnen leveren aan de winst per aandeel. 

Aandeleninkoop

Het lopende aandeleninkoopprogramma wordt geschrapt. Deze werd op 13 augustus van dit jaar aangekondigd en omvatte 625.000 eigen aandelen. Tot en met 4 november zijn er daarvan 235.592 ingekocht waar een totaalbedrag van 4,2 miljoen mee was gemoeid. Deze aandelen worden niet ingetrokken.

Outlook

Kendrion gaf dinsdag aan dat de automotive- en industriële sector geraakt blijven worden door de zwakke vooruitzichten voor de mondiale economie.

Het bedrijf blijft intensief op kosten besparen en inzetten investeringen voor de lange termijn. Het werkkapitaal moet omlaag, terwijl de kasstroom daarbij omhoog moet.

Voor 2023 rekent de onderneming nog altijd op een rendement op de investeringen, de ROI, van ten minste 20 procent met een EBITDA-marge van meer dan 15 procent.

Kendrion heeft de organisatie gestroomlijnd en de kostenbasis verlaagd.

Het aandeel Kendrion sloot maandag op een groen gesloten Damrak met een verlies van 4,8 procent op 19,04 euro.