beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Wall Street richting lager slot

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert woensdag licht lager met nog ruim twee uur handel te gaan. De S&P 500 verliest 0,2 procent, de Dow Jones index daalt 0,1 procent en de Nasdaq levert 0,4 procent in.

"De stieren nemen een adempauze", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Maandag bereikten de drie grote indexen een nieuwe recordstand. Dinsdag ging de Dow Jones index zelfs nog iets hoger, maar maakten de S&P 500 en Nasdaq al een pas op de plaats.

Het algemene sentiment is evenwel vrij positief na een sterk Amerikaans banenrapport eind vorige week en de hoop dat spoedig een eerste fase handelsdeal wordt gesloten tussen de Verenigde Staten en China.

Beijing wil dat de in september aangekondigde importheffingen worden teruggedraaid en geplande heffingen voor december niet worden doorgevoerd.

Volgens Madden creëert dat wel een dilemma voor de Amerikaanse president Donald Trump, die enerzijds blij is met de recordhoge aandelenmarkten, maar anderzijds niet als zwak gezien wil worden als het gaat om de handelsbesprekingen met China.

Persbureau Reuters meldde woensdag op basis van een Amerikaanse overheidsbron dat het ondertekenen van het interim handelsakkoord mogelijk wordt uitgesteld tot december.

Op macro-economisch vlak was het woensdagmiddag vrij rustig. De arbeidsproductiviteit in Amerika is in het derde kwartaal van dit jaar onverwacht gedaald, terwijl de kosten harder stegen.

De productiviteit daalde op kwartaalbasis met 0,3 procent, waar een groei van 0,9 procent was voorspeld. De kosten stegen met 3,6 procent, waar een toename met 2,3 procent was voorzien.

Olie werd 1,5 procent goedkoper, na een sterker dan verwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden. 

De euro/dollar verhandelde woensdagavond licht lager op 1,1069.

Bedrijfsnieuws

Aandelen HP worden woensdag 10,5 procent meer waard na berichtgeving door The Wall Street Journal dat Xerox een bod in aandelen en contanten overweegt op het computerbedrijf. Wel zou het bod aan de lage kant zijn, volgens bronnen. Xerox stijgt 2,4 procent in waarde.

CVS Health heeft afgelopen kwartaal een flink hogere omzet en operationele winst geboekt en voerde een aantal aanpassingen in zijn uitgebreide outlook voor 2019 door, zowel opwaarts als neerwaarts. De aangepaste winst per aandeel kwam afgelopen kwartaal uit op 1,84 dollar, waarmee de verwachting van 1,77 dollar van analisten geraadpleegd door FactSet werd overtroffen. Het aandeel gaat woensdag 5,0 procent hoger.

Office Depot zit in de lift na beter dan verwachte kwartaalcijfers. De aangepaste winst van 0,15 dollar was beter dan de 0,13 dollar die werd verwacht. Verder kondigde de keten van kantoorartikelen een reorganisatie aan en werd het aandeleninkoopprogramma verhoogd. Het aandeel gaat 13,0 procent omhoog.

Na het slot op Wall Street openen Fitbit, dat onlangs een overnamebod ontving van Google, en Qualcomm de boeken. In aanloop naar de cijfers verliezen de aandelen respectievelijk 0,1 en 0,6 procent.

Taxidienst Uber, onder druk sinds de kwartaalcijfers die eerder deze week verschenen, verliest woensdag 5,2 procent aan waarde. Vanaf vandaag kunnen werknemers en investeerders van het eerste uur handelen in de aandelen van Uber na een lockup periode van 6 maanden na de beursgang in mei.  

Uitschieters waren biofarmaceut Constellation Pharmaceuticals en FuelCell, dat zich richt op technologieën die duurzame energie ondersteunen.

Constellation Pharmaceuticals wordt liefst 102,1 procent meer waard. Het farmabedrijf maakte eerder op de dag in een kwartaalupdate bekend dat het zijn onderzoeksprogramma voor een potentiële behandeling tegen een zeldzame vorm van bloedkanker uitbreidt vanwege bemoedigende studieresultaten. 

Aandelen FuelCell worden 84,0 procent meer waard na het uitbreiden van een samenwerking met ExxonMobil.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advies- en koersdoelverhoging Brunel 03 mei | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ASMI breekt uit 08 mei | Trades
  2. Premium
    Nieuwe kansen bij ASML 06 mei | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Emerging Markets ETF biedt koopmoment 06 mei | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    RWE heeft weer energie 03 mei | Trades