beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursblik: groei Nederlandse economie gaat waarschijnlijk vertragen

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie zal het huidige groeitempo waarschijnlijk niet vast kunnen houden. Dit stelde econoom Nico Klene van ABN AMRO donderdag.

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal met opnieuw 0,4 procent op kwartaalbasis gegroeid. "De groei viel hoger uit dan gedacht en lag tevens boven de gemiddelde groei in de eurozone", aldus Klene.

De toename in het derde kwartaal is vooral te danken aan de binnenlandse bestedingen. Met name de overheidsconsumptie nam toe terwijl de particuliere consumptie juist fors terugliep.

Wat Klene teven opmerkte was dat vooral de investeringen in transportmiddelen krompen en de investeringen in woningen stagneerden.

Ondanks een lichte verbetering in oktober wijst het niveau van de sentimentsindicatoren in binnen- en buitenland op een afzwakking van de economische groei. Ook de stikstofcrisis zal de groei waarschijnlijk de komende jaren drukken, denkt ABN AMRO. 

"Veel is nog onduidelijk, waardoor het lastig is om de effecten al in cijfers uit te drukken. Wel verwachten we dat de bouwproductie volgend jaar krimpt, terwijl we tot voor kort nog uitgingen van een verdere toename", zei de econoom over het stikstofprobleem.

Voor dit jaar verwacht Klene dat het bruto binnenlands product zal groeien met 1,6 tot 1,7 procent. Voor het volgende jaar denkt Klene dat de groei wel eens onder de 1 procent zou kunnen uitkomen.