beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Kleine openingswinst AEX in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag hoger van start. Krap een uur voor de openingsbel noteerde de future op de AEX 0,2 procent hoger.

De Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot maandag 0,1 procent lager op 598,17 punten.

Net als maandag hebben beleggers een mager gevulde beursagenda voor zich liggen. In Europa staan cijfers over de lopende rekening en de bouwproductie op de rol en uit Amerika komt nieuws over de woningbouw.

Op Wall Street was de stemming maandagavond terughoudend. Dit was volgens marktanalist David Madden van CMC Markets met name te wijten aan de berichten dat China pessimistisch zou zijn over een handelsdeal met de Verenigde Staten. Dat terwijl de twee landen dit weekend nog een constructief telefoongesprek hadden.
 
De VS hebben maandag wel een ontheffing verlengd waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei Technologies. Deze verlenging geldt voor 90 dagen.

En de Amerikaanse president Donald Trump, die maandag na een ontmoeting met voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve nog sprak van een goede een beleefde ontmoeting, twitterde vannacht dat de rente te hoog is en omlaag moet. "Een te sterke dollar raakt de maakindustrie en de groei", schreef hij.

De euro/dollar handelde op 1,1080. Maandagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,1075.

De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 57,05 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,67 dollar of 1,2 procent minder waard. Vanochtend zette de daling door.

Bedrijfsnieuws 

ArcelorMittal heeft de sluiting van de Italiaanse fabriek Ilva vooralsnog opgeschort. Dit schreef het Italiaanse persbureau Ansa. Vorige week meldde ArcelorMittal dat het Ilva op 15 januari wil sluiten.

Reggeborgh kocht maandag 113.435 aandelen VolkerWessels bij tegen een gemiddelde prijs van 22,20 euro per aandeel. Dit komt ongeveer neer op 0,14 procent van het totaal aantal aandelen VolkerWessels. Met deze transactie breidt Reggeborgh het belang in de bouwer verder uit naar 69,49 procent. 

Takeaway.com komt mogelijk in beweging na een verhoging door Credit Suisse. De bank verhoogde het koersdoel van 88,00 naar 95,00 euro en het advies van Neutraal naar Outperform.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index is maandag 0,1 procent hoger gesloten op 28.036,22 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won ook 0,1 procent, net als de Nasdaq.