beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX veert op

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteerden woensdag richting het einde van de ochtendhandel hoger. De AEX index steeg 1,2 procent tot 589,95 punten, terwijl de AMX een winst van 1,1 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,6 procent.

De AEX was positief aan de dag begonnen en kreeg vervolgens een verder duwtje in de rug door een bericht van Bloomberg. Het persbureau meldde op basis van bronnen dat de VS en China dichter bij een overeenstemming komen over het  terugdraaien van bepaalde importheffingen om vervolgens een eerste fase akkoord te kunnen tekenen. Verwacht wordt dat het akkoord voor 15 december zal worden gesloten, zodat mogelijk nieuw aangekondigde heffingen niet effectief worden.

"Het lijkt er op dat we gisteren en korte termijn bodempje hebben geplaatst", zo gaf vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management aan. "De beurs is op dit moment een speelbal van de politiek. Uitspraken van bijvoorbeeld Donald Trump of Boris Johnson kunnen de boel in beweging zetten."

Richting het einde van het jaar verwacht Van Eerden nog wel hogere koersen, "een aanval op de 600 punten sluit ik niet uit, zeker als de VS en China een deelakkoord weten te sluiten, dan kunnen we stuk omhoog."

Verder gaf de vermogensbeheerder aan dat er nu een aantal Duitse banken een negatieve rente rekenen op het spaarsaldo. "Andere Duitse banken zullen volgen en Nederlandse banken zullen dat vervolgens ook gaan doen."

Voor de beurs fungeert deze ontwikkeling van negatieve rentes als een soort vangnet, voegde Van Eerden nog toe.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 56,80 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,3 procent hoger bewoog op 61,66 dollar.

De dienstensector in de eurozone is in november minder hard gegroeid dan een maand eerder. De inkoopmanagersindex daalde van 52,2 in oktober naar 51,9 in november. En was echter slechts een index van 51,5 verwacht.

In een toelichting onderstreepte econoom Chris Williamson van Markit dat de definitieve cijfers iets beter waren dan de voorlopige ramingen. Toch wijzen de cijfers volgens hem nog altijd op vrijwel een stagnatie van de economie. Vermoedelijk groeit de economie in de eurozone dit kwartaal met slechts 0,1 procent.

Williamson denkt dat er een goede kans is dat de Europese Centrale Bank begin volgend jaar met extra stimuleringen komt. 

Vanmiddag volgt de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector.

De euro/dollar noteerde op 1,1072. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1081 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1091 op de borden.

Stijgers en dalers
In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden 24 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal, IMCD en ASML met een winsten oplopend tot 3,0 procent.

JPMorgan Cazenove verhoogde het koersdoel voor ASML naar 280,00 euro met een onveranderd Overwogen advies. Volgens de analisten is er nog meer dan genoeg opwaarts potentieel, ondanks een "uitmuntend" 2019.

IMCD en Aalberts noteerden rond de 2,5 procent hoger. Aalberts houdt vandaag een beleggersdag in Utrecht. De beleggersdag zal volgens analisten vooral in teken staan van de progressie die het bedrijf boekt met het verlagen van het werkkapitaal en het desinvesteringsprogramma. Grote verrassingen worden niet verwacht.

AkzoNobel profiteerde van een adviesverhoging van Morgan Stanley. Het advies werd verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen en het koersdoel ging van 85,00 naar 105,00 euro. Het aandeel werd 1,4 procent meer waard.

Adyen deed het ook goed met een stijging van 0,8 procent. Adyen is door Acne Studios geselecteerd voor het afhandelen van de betalingen in zijn winkels. Dat maakte het betaalplatform met een beursnotering in Amsterdam woensdag voorbeurs bekend zonder financiële details te verstrekken

KPN was het enige fonds in het rood met een min van 0,4 procent.

In de AMX won BAM 2,9 procent. PostNL en OCI dikten respectivelijk 2,7 en 2,5 procent aan. Ook hier waren er weinig dalers, slechts Altice en Corbion moesten licht terrein prijs geven.

Onder de kleinere aandelen was Alfen koploper met 2,7 procent. Sligro werd 2,6 procent meer waard.

Bij de lokale fondsen stak Curetis er bovenuit met 7,2 procent koerswinst.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen