beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Europese beurzen in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag rond lunchtijd hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,0 procent tot 402,59 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,1 procent op 13,129.72 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,2 procent op 5,796.08 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent hoger op 7,174.85 punten.

De markten veerden vandaag op na twee zwakke handelsdagen aan het begin van de week.

Dinsdag zei president Donald Trump bij de NAVO-bijeenkomst nog dat een handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en China mogelijk op zich laat wachten tot na de presidentsverkiezingen in de VS in november 2020. "Dat idee spreekt me wel aan", aldus Trump.

"Deze onverschilligheid strookt niet met de verwachtingen in de markt dat een deal binnen handbereik zou zijn en laat ook al het optimisme verdampen dat in de afgelopen weken de rally dreef", aldus analist Micheal Hewson van CMC markets.

Woensdag zag de wereld er weer even anders uit op de aandelenmarkten. Persbureau Bloomberg meldde op basis van bronnen dat de VS en China dichter bij een overeenstemming komen over het terugdraaien van bepaalde importheffingen om vervolgens een eerste fase akkoord te kunnen tekenen. Verwacht wordt dat het akkoord voor 15 december zal worden gesloten, zodat mogelijk nieuw aangekondigde heffingen niet effectief worden. Dit nieuws stuwde de beurzen en zo werd een deel van het verlies van eerder deze week ingelopen.

De dienstensector in de eurozone is in november minder hard gegroeid dan een maand eerder. De inkoopmanagersindex daalde van 52,2 in oktober naar 51,9 in november. En was echter slechts een index van 51,5 verwacht.

In een toelichting onderstreepte econoom Chris Williamson van Markit dat de definitieve cijfers iets beter waren dan de voorlopige ramingen. Toch wijzen de cijfers volgens hem nog altijd op vrijwel een stagnatie van de economie. Vermoedelijk groeit de economie in de eurozone dit kwartaal met slechts 0,1 procent.

Williamson denkt dat er een goede kans is dat de Europese Centrale Bank begin volgend jaar met extra stimuleringen komt.

De Duitse automarkt zal in 2020 een lichte daling kennen, na een recordverkoop in 2019. Dit maakte het Verband der Internationalen Kraftfahrzeughersteller woensdag bekend. VDIK verwacht een lichte daling in 2020, tot 3,35 miljoen registraties van nieuwe wagens. Daarvan zal een groter deel elektrische voertuigen zijn dan voorheen, meent VDIK.

Vanmiddag volgt de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 57,02 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,9 procent hoger bewoog op 61,96 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1070. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1081 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1091 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
Shell heeft een vijftienjarig contract getekend voor een zonne-energie-project met EDF Renewables.Het gaat om een gedeelte van het project Palen Solar in Californie, ter grootte van 132 megawatt. Het project zou vanaf eind 2021 stroom moeten gaan leveren. Palen Solar heeft een totale capaciteit van 500 megawatt. De koers van Shell dikte 1,1 procent aan.

Air France-KLM zal geen belang nemen in Virgin Atlantic. Hiervoor kreeg Air France-KLM toestemming van de Amerikaanse autoriteiten. Daarmee heeft de Frans-Nederlandse maatschappij nu alle benodigde goedkeuringen binnen. Aanvankelijk zou Air France-KLM een belang moeten nemen in Virgin, terwijl Delta al een belang van 49 procent heeft. Maar louter een commerciële samenwerking is nu voldoende en een transactie is niet nodig. Het aandeel koerste 2,1 procent hoger.

Orange heeft woensdag de nieuwe groeiplannen voor de komende jaren gepresenteerd. CEO Stéphane Richard vatte het nieuwe Engage2025 plan samen met twee woorden, "groei en duurzaamheid". Orange mikt op een groei van de EBITDA na leases van gemiddeld 2 tot 3 procent per jaar tussen 2021 en 2023.Ook denkt het telecombedrijf dat de kasstroom autonoom zal groeien bij de telecomactiviteiten, waarmee deze in 2023 tussen de 3,5 miljard en 4,0 miljard euro zal uitkomen. In 2019 was dit meer dan 2 miljard euro. Het aandeel daalde 4,3 procent op de gedeelde plannen.

ArcelorMittal heeft de Indiase overheid om immuniteit gevraagd in mogelijke toekomstige onderzoeken gerelateerd aan Essar Steel. Dit schreef The Economic Times woensdagochtend op basis van vier bronnen. De staalreus is van mening dat toekomstige of huidige onderzoeken naar de Ruia-familie, de voormalige eigenaren van Essar Steel, geen impact mogen hebben op de door ArcelorMittal overgenomen activiteiten van Essar. ArcelorMittal noteerde 3,0 procent hoger.

Ahold Delhaize heeft een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen aangekondigd ter waarde van 1 miljard euro. Het aandeel steeg een half procent. 

Futures Wall Street
De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,4 procent in het groen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi 25 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen? 30 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders 25 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
    Philips schiet omhoog na schikking 29 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe kansen bij ASML 09:35 | Lange termijn adviezen