beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Amsterdamse beurs weer omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste vrijdagochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,8 procent op 596,17 punten. 

Volgens strateeg Bethel Loh van ThinkMarkets blijft het beeld op de beurzen wisselvallig, nadat de "bekende onzekere factoren" afgelopen nacht weer opspeelden. 

"De Amerikaanse en Aziatische beurzen stegen wel, maar dat kostte moeite, omdat uit het laatste nieuws niet duidelijk wordt of China en de Verenigde Staten daadwerkelijk dichter dan voorheen bij een fase 1 akkoord zouden zijn", aldus Loh. 

De strateeg wees op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump dat de zaken "goed verlopen", maar dat de onzekerheid rond een beslissing over nieuwe importheffingen op 15 december nog steeds aanhoudt. Als deze tarieven worden doorgevoerd, dan verwacht Loh de nodige volatiliteit voor de S&P 500 en aandelen die gevoelig zijn voor de mondiale handelstrends. 

Volgens de strateeg zal de aandacht vandaag vooral uitgaan naar het Amerikaanse banenrapport vanmiddag, evenals naar de OPEC+ bespreking. Het oliekartel zal vandaag vermoedelijk formeel besluiten de productiebeperking te verhogen van 1,2 miljoen naar 1,7 miljoen vaten olie per dag. 

Loh wees erop dat het banenrapport over oktober nog sterk was, ondanks de staking bij General Motors. "Het is waarschijnlijk dat de onderliggende banengroei op stoom blijft, aangejaagd door de dienstensector en het feit dat de staking bij General Motors voorbij is", aldus de strateeg.  

Op macro-economisch vlak verwerken beleggers tegenvallende cijfers over de Duitse industrie. Het Duitse bureau voor de statistiek meldde vanochtend dat de Duitse industriële productie in oktober, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden en werkdagen, op maandbasis daalde met 1,7 procent. In september daalde de productie met 0,6 procent.

"Een slechte start van het vierde kwartaal", oordeelde ING. Vooral de teruglopende productie in de bouwsector van 2,8 procent viel volgens de econoom tegen. "De cijfers van vandaag suggereren dat de Duitse economie nog steeds flirt met stagnatie en krimp in het laatste kwartaal van dit jaar." "Handelsconflicten, mondiale onzekerheid en uitdagingen in de automotive industrie hebben de Duitse industrie in de houdgreep en het is lastig om daar uit te komen", aldus econoom Carsten Brzeski van ING.

Het muntpaar euro/dollar koerste fractioneel hoger op 1,1098. De olieprijzen liepen fractioneel op. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won ASML 1,7 procent. Philips won eveneens 1,7 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley van Gelijkgewogen naar Overwogen. Het koersdoel ging van 41,00 naar 50,00 euro. Morgan Stanley wees op de kansen die Philips heeft om de marge te verbeteren. De Amerikaanse zakenbank ziet verder opwaarts koerspotentieel zodra de kwaliteit van de winst ook verbetert. 

ING Groep daalde fractioneel.  In de AMX won Boskalis 4,2 procent. De baggeraar haalde een opdracht binnen voor een landaanwinningsproject op de Filipijnen ter waarde van 325 miljoen euro. Air France-KLM sloot de rij met een verlies van 1,8 procent.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 1,2 procent. Kiadis Pharma verloor juist 3,0 procent. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium