beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX lijkt vlak van start te gaan

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden circa een uur voor de openingsgong fractioneel hoger. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,4 procent in het rood op 599,93 punten.

Dinsdag werd de AEX heen en weer geslingerd. In het eerste deel van de handel daalde de index tot net onder de 594 punten om vervolgens in de middag rap te herstellen.

Beleggers kregen tegenstrijdige signalen over de stand van zaken in het handelsoverleg tussen Washington en Beijing. De waarnemend stafchef van het Witte Huis, Mich Mulvaney, zei tijdens een bijeenkomst in Washington dat de extra importheffingen van 15 procent op Chinese exportgoederen nog steeds op tafel liggen voor 15 december.

Zakenkrant The Wall Street Journal rapporteerde echter dat er wordt gewerkt aan een uitstel van de heffingen. Maandag zei presidentieel adviseur Jared Kushner nog dat de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China "de goede kant opgaan".

"Op de futuremarkt werd op dat moment flink gekocht", gaf investment manager Simon Wiersma van ING aan.

"Markten hopen dat de invoering van nieuwe importheffingen wordt uitgesteld terwijl de gesprekken gaande zijn", stelde econoom Vishnu Varathan van Mizuho Bank. Hij waarschuwde echter dat dergelijke verwachtingen wel eens broos kunnen zijn zonder commitment  van Trump.

Voor vandaag zullen de ogen van de beleggers met name gericht zijn op het rentebesluit van de Fed vanavond. Naar verwachting zal er geen renteverlaging doorgevoerd worden na de sterke banencijfers over november, maar beleggers zullen vooral uitkijken naar hints over het toekomstige monetaire beleid.

Eerder op de dag worden de wekelijkse hypotheekaanvragen, de inflatie over november in de VS en de wekelijkse olievoorraden bekendgemaakt.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 58,97 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,6 procent lager bewoog op 63,98 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1086. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1094 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1093 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Ahold Delhaize gaat 480 miljoen dollar investeren in de aankoop, bouw en huur van distributiecentra in de Verenigde Staten. Dat maakte de supermarktreus dinsdag nabeurs bekend. De stap is onderdeel van een driejarenplan waarin het concern overstapt op eigen distributie naar zijn winkels aan de Amerikaanse oostkust.

IMCD heeft de overname van DCS Pharma uit Zwitserland afgerond, zo werd dinsdag nabeurs bekend. IMCD kocht 90 procent van de aandelen van DCS. De resterende 10 procent volgt op 31 december 2021.

3i zal een deel van zijn belang in Basic-Fit te gelde maken. In totaal zal het ongeveer 3,4 miljoen aandelen Basic-Fit verkopen, via een zogeheten versnelde boekprocedure aan institutionele beleggers. Het gaat om een belang van omgerekend circa 6,2 procent. 3i heeft op voor de resterende stukken een lock-up afgesproken van ten minste 90 dagen, net als mede-oprichter en CEO Rene Moos dit deed.

Arcadis en Strukton hebben een opdracht gekregen van spoorwegbeheerder ProRail voor het beveiligen van het spoor tussen Rijswijk en Rotterdam.

Alfen gaat netaansluitingen leveren voor Shell-stations in heel Nederland, voor het snelle oplaadnetwerk voor elektrische auto's dat Shell uitrolt. Financiële details werden niet gegeven.

ForFarmers wil Annemiek den Otter benoemen tot lid van de raad van commissarissen. Annemieke den Otter is sinds eind 2013 werkzaam bij Ordina en sinds 2016 lid van de raad van bestuur en CFO van deze onderneming. De benoeming van Den Otter wordt op de aandeelhoudersvergadering van 24 april 2020 in stemming gebracht.

Ajax is uitgeschakeld in de Champions League, nadat de laatste groepswedstrijd verloren ging tegen Valencia.

Slotstanden Wall Street
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 3.132,52 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 27.881,72 punten en ook technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8.616,18 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen