beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX herstelt van nieuwe verkoopgolf

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag overwegend lager gesloten, maar wist de ochtendverliezen grotendeels weg te werken, nadat de Amerikaanse futures van rood naar groen draaiden.

De AEX sloot 0,2 procent lager op 581,78 punten. De Midkap-index sloot 0,8 procent hoger en de Smallcaps eindigden 0,2 procent lager.

"De markt was letterlijk en figuurlijk oversold", zei handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO. "Dan krijg je een moment waarop men denkt, het is genoeg geweest met de koersdalingen". De computers die op koopjes jagen komen dan weer in actie, voegde hij toe.

Na forse verliezen op Wall Street dinsdagavond bereikte de AEX kort na tien uur in de ochtend zijn voorlopige dieptepunt op 565 punten, waar enkele dagen eerder nog 615 punten op de borden had gestaan. "Dan is het ook wel fair dat er een kleine bodem wordt gelegd, dat er wat stabilisatie plaatsvindt", zei Bonsee.

Uiteindelijk veerde de index ruim vijftien punten op in de loop van de middag om uiteindelijk met een kleine min te eindigen.

Intussen is het coronavirus niet geweken, erkende Bonsee. Uitbreiding van de epidemie naar Europa, waar met name in Italië een flink aantal besmettingen is vastgesteld, was aanleiding voor de koersdalingen van de afgelopen dagen.

De financieel directeur van luchtvaartmaatschappij KLM riep alle hens aan dek met een oproep aan het management om op alle mogelijke vlakken te bezuinigen, om een verwachte grote omzetdaling op te kunnen vangen.

De Amerikaanse president Donald Trump zal woensdagavond iets zeggen over het coronavirus, wellicht met de bedoeling de onrust op de markten te sussen. Dinsdag waarschuwden autoriteiten in de VS dat Amerikanen zich moet voorbereiden op de komst van het virus naar hun land, met de bijbehorende quarantaines en verstoringen van het personen- en goederenverkeer.

Eerder op de dag noemde investment manager Simon Wiersma van ING het niet verkeerd dat beleggers beginnen te beseffen dat de pandemie wel eens langer kan gaan duren dan eerder gedacht. ING voorziet een "behoorlijk negatieve impact" op de arbeidsmarkt en het consumentenvertrouwen. Er zijn gelukkig signalen dat het dagelijks leven in grote delen van China langzaam weer op gang komt, zei Wiersma, maar dat is ook wel nodig, want veel kleinere Chinese bedrijven hebben maar voor enkele maanden geld om de crisis te overbruggen.
 
Op macro-economisch vlak bleek dat er in januari 8 procent meer nieuwe eengezinswoningen in de VS werden verkocht dat een maand eerder, terwijl de olievoorraden afgelopen weken licht stegen.

De euro/dollar noteerde op 1,0899. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0883. De olieprijs was licht hoger dan dinsdagavond, op 49,98 dollar in New York.  

Stijgers en dalers

In de AEX won Wolters Kluwer na het openen van de boeken 3,6 procent. Volgens Barclays overtrof het databedrijf de verwachtingen, maar belooft 2020 wel minder autonome groei dan in 2019. Unibail-Rodamco-Westfield won 1,9 procent.  "We zien eindelijk weer wat vraag naar de vastgoedfondsen", zei Bonsee.

Onderaan eindigde Galapagos, met een verlies van bijna 3 procent, wat eerder op de dag nog meer dan 5 procent verlies was. Het fonds was de voorgaande periode zeer sterk gestegen, maar werd de afgelopen dagen hard afgestraft.

NN Group won 1,8 procent na een koopaanbeveling van Mediobanca. Adyen, dat donderdag met cijfers komt, verloor 1,8 procent.

ASMI was de uitblinker onder de Midkappers met een koerswinst van 9,9 procent, na kwartaalcijfers. ING noemde de cijfers nog beter dan voorzien en Degroof Petercam vond de afgegeven outlook sterk. ASMI verwacht in dit eerste halfjaar 660 miljoen euro aan omzet te realiseren, ruim meer dan de 617 miljoen euro waarop Degroof rekende.

Flow Traders profiteerde eerder op de dag nog van de volatiele beursstemming, maar sloot uiteindelijk licht lager.

Altice Europe was de Midkapper die het hardst onderuitging, met bijna 3 procent koersverlies.
 
Fugro meldde een opdracht van de Australische overheid maar sloot toch 0,2 procent lager.

In de AScX pluste Kiadis 20 procent, na goedkeuring in de VS voor een onderzoek naar NK-cellen. Accell leverde 3,5 procent in en was daarmee de sterkste daler.

Lokaal daalde Alumexx 6 procent, nadat grootaandeelhouder MountainShield het belang verkleinde.

Tussenstand Wall Street

Bij de slotgong in Amsterdam noteerden de Amerikaanse beurzen in het groen, met stijgingen tot wel 1,5 procent voor de Nasdaq. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium