beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Basic-Fit heeft noodplan voor corona klaarliggen

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft een noodplan klaarliggen voor het geval het coronavirus zich verder verspreidt. Dit liet CEO René Moos van Basic-Fit dinsdag weten aan ABM Financial News.

Basic-Fit liet bij de publicatie van de jaarcijfers eerder vanochtend weten dat het coronavirus vooralsnog weinig effect heeft op de bedrijfsactiviteiten en de fitnessketen voorziet ook geen leveringsproblemen bij zijn belangrijkste toeleveranciers.

Desondanks heeft Basic-Fit wel degelijk een noodplan klaarliggen in het geval de situatie verergert zoals in Italië. "Mocht de situatie escaleren, dan zal dat ons direct raken", aldus Moos tegenover ABM Financial News. De topman zegt alert te zijn op de laatste ontwikkelingen. "Nu al promoten we thuis sporten via beeldschermen in de sportschool en via de app en geven we hygiënetips."

Moos stelde dat de app "goed van pas komt" en "zeker zal helpen", zodra de situatie verergert. "Sporters kunnen door middel van onze app nog steeds thuis blijven sporten."

Basic-Fit zegt ook met andere uitbaters van sportscholen in gesprek te zijn over de coronacrisis. "Er zijn scholen die de helft van de machines uitzetten, om meer afstand te creëren tussen de sporters. Dit zijn scenario's die we snel kunnen uitrollen, mocht dit nodig zijn", aldus Moos.

Volgens Moos beïnvloedt het coronavirus niet eventuele uitbreidingsplannen naar andere landen, bijvoorbeeld naar de Italiaanse markt. "We blijven ons vooralsnog focussen op de markten waarin we nu actief zijn. Daar is nog voldoende ruimte voor uitbreiding."  

Apple

Moos liet zich tegenover ABM Financial News ook positief uit over een samenwerking met Apple, die het fitnessbedrijf vorig jaar is aangegaan. De smartwatch van Apple is al te gebruiken in combinatie met de app van Basic-Fit. "We hebben al medewerkers van Apple op kantoor gehad en we zijn zelf ook al naar Apple geweest in de Verenigde Staten."

Apple is recent een samenwerking aangaan met diverse fitnessketens in de Verenigde Staten om mensen aan het sporten te krijgen. Met het Apple Watch Connected-programma kunnen sporters beloond worden voor ieder bezoekje aan de sportschool.

Op de vraag of Basic-Fit op termijn ook een beloningsschema wil opzetten met Apple antwoordde Moos dat het te vroeg is om hierover concrete uitspraken te doen, maar dat het uiteindelijk wel in de lijn der verwachting ligt dat de fitnessketen een beloningssysteem zal omarmen.  

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Basic-Fit