Nieuws Binnenland

Amerikaans kinderziekenhuis kiest voor technologie Philips

(ABM FN-Dow Jones) Het Children's Hospital of Georgia gaat werken met Philips' geautomatiseerde vroege detectie- en waarschuwingssysteem. Dat maakte Philips woensdag bekend zonder financiële details te verstrekken.

Het systeem pikt het volgens Philips snel op als de toestand van de jonge patiënten verslechtert en laat een waarschuwing afgaan, zodat het personeel van het kinderziekenhuis in de zuidelijke Amerikaanse staat sneller kan reageren.

"De meeste patiëntvolgsystemen die in de gaten houden of patiënten verslechteren zijn gebouwd voor volwassenen en werken niet bij kinderen, waardoor het personeel meer data moet invoeren", stelde Renuka Mehta van het Children's Hospital. Deze ervaring is met het nieuwe systeem echter verbeterd.

Dankzij het systeem van Philips is het aantal foute vroegtijdige waarschuwingen in het kinderziekenhuis met 75 procent gedaald, meldden de bedrijven. Het aantal noodingrepen steeg juist met 80 procent.

Bij ongeveer 76 procent van de kinderen in Amerikaanse ziekenhuizen is een verslechtering van de ademhaling of hartslag waarneembaar een uur voordat er een onverwachte hartstilstand optreedt.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Philips