beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

NIBC handhaaft dividend maar betaalt later uit

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft besloten om vanwege de impact van het coronavirus het dividend over 2019 pas in de tweede helft van het jaar uit te betalen. Dit meldde de bank dinsdag voorbeurs.

NIBC reageert daarmee op de aanbeveling van de Europese Centrale Bank aan Europese banken tot 1 oktober dit jaar geen dividend uit te keren, zodat ze beter bestand zijn om eventuele verliezen te absorberen en de kredietverstrekking gaande kunnen houden.

NIBC plaatst daarbij wel als kanttekening dat het dividend alleen maar in de tweede helft van 2020 uitbetaald zal worden als de raad van bestuur en raad van commissarissen van oordeel zijn dat dit op dat moment mogelijk en passend is in het licht van de impact van het coronavirus op het bedrijf.

De op 17 april geplande jaarvergadering van de bank zal, "rekening houdend met de aanbevelingen van de ECB", gewoon doorgaan.

NIBC meldde verschillende maatregelen te hebben getroffen om klanten te ondersteunen die gebukt gaan onder de effecten van de corona-uitbraak. Zo krijgen hypotheekklanten die worden getroffen door de uitbraak een uitstel van drie maanden voor rente- en hoofdbetalingen. Bij zakelijke klanten wordt van geval tot geval bekeken hoe zij ondersteund kunnen worden.

Tot slot meldde de bank dat het een aanzienlijke buffer heeft boven de minimale kapitaalvereisten met een sterke kapitaalratio. De CET1-ratio bedroeg eind 2019 17,1 procent. Inclusief de ingehouden winst bedroeg deze ratio zelfs 17,7 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.