beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Beter Bed boekt hogere winst

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het eerste kwartaal van 2020 een hogere omzet geboekt, onder andere dankzij een sterke stijging van de online verkopen. Dit meldde de uitbater van matrassenketens uit Uden vrijdag voorbeurs.

CEO Johan Kruijssen sprak van een sterk begin van het jaar, met name door de "enorme stap omhoog in het groeitempo van onze online verkopen", aldus Kruijssen. De topman benadrukte dat het concern sinds het uitbreken van COVID-19 zich actief heeft aangepast aan de nieuwe realiteit en daarnaast meer is gaan investeren in het online kanaal, wat zich volgens hem direct uitbetaalde in meer online verkeer en een hogere orderinstroom.

Beter Bed boekte in de eerste drie maanden van 2020 een 8,0 procent hogere omzet van 54,3 miljoen euro. De vergelijkbare omzet steeg met 6,9 procent, waaraan zowel de divisies Benelux als New Business bijdroegen.

Met name de online verkopen namen in het eerste kwartaal een vlucht. Deze stegen met 29,6 procent tot een omzet van 5,6 miljoen euro, wat goed was voor 10,3 procent van de totale omzet.

De orderinstroom daalde in het eerste kwartaal met 2,0 procent, wat het concern met name wijt aan de uitbraak van de coronapandemie. Tot half maart was de instroom nog 9 procent hoger in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Daarnaast meldde Beter Bed dat de besprekingen over verlenging van de bankovereenkomsten naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 afgerond zullen worden.

Beter Bed heeft vanaf 17 maart in België zich genoodzaakt gezien de winkels te sluiten. In Nederland signaleerde het bedrijf een terugval in bezoek.

Om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen heeft Beter Bed voorzorgsmaatregelen getroffen met een grotere accent op kostenbeheersing, investeringsdiscipline en een strak kasstroommanagement.

Beter Bed kon met verschillende vastgoedpartijen tot aangepaste huurvoorwaarden komen, waaronder een tijdelijke verlaging van de huur.

Het matrassenbedrijf blijft verder inventariseren in hoeverre het in aanmerking kan komen voor steun zoals deze beschikbaar wordt gesteld door overheden.

Donderdag liet het aandeel Beter Bed op het slot een stijging zien van 6,8 procent naar 1,25 euro.

Update: om meer informatie te verstrekken.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Beter Bed