beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX hervindt weg omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft woensdag na een licht lagere opening, de weg omhoog hervonden. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,4 procent op 522,48 punten. 

Investment manager Simon Wiersma van ING wees op berichten dat vooral hedgefondsen en particulieren momenteel optimistisch zijn. Hedgefondsen zouden hun aandelenbelang in de afgelopen weken hebben vergroot tot de hoogste percentages sinds februari, terwijl particuliere beleggers met optieposities speculeren op een verdere stijging van de aandelenmarkt. Pensioenfondsen en andere institutionele beleggers zouden juist voorzichtiger zijn en relatief veel liquide middelen aanhouden. 

In heel Europa bleven beleggers vandaag ietwat terughoudend, volgens ING nadat experts zich kritisch toonden en twijfelen aan de waarde van de testresultaten die het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna maandag over een eventueel coronavaccin publiceerde. De geteste groep zou veel te klein zijn en de data van de testen zouden niet bekendgemaakt zijn. "Je mag toch hopen dat het bedrijf het nieuws niet naar buiten heeft gebracht om zijn nieuwe aandelen wat gemakkelijker te plaatsen", aldus Wiersma.

Strateeg Kristina Hooper van de Amerikaanse vermogensbeheerder Invesco waarschuwde woensdag dat niet de coronacrisis, maar de hernieuwde handelsspanningen tussen de VS en China dit jaar het grootste risico voor aandelenmarkten vormen. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus herstelden aandelenkoersen zich, vooral door de reactie van de Federal Reserve, die uitgebreide maatregelen nam om de economie te ondersteunen, zo merkte de strateeg op. "Echter, een nieuwe oorlog met als inzet importheffingen tussen beide landen schudden aandelenmarkten niet zomaar van zich af. Vooral niet in het midden van deze pandemie", stelt Hooper.

Een juli-future WTI steeg vanochtend met 0,3 procent. Op dinsdag expireerde de juni-future op 32,50 dollar. Toen de mei-future vorige maand expireerde, had dat een negatieve olieprijs tot gevolg, onder meer omdat er een gebrek was aan opslag. Dit creëerde bovendien een markt in contango, de situatie waarbij termijncontracten voor de olieprijs die later aflopen, hoger staan dan de olieprijs op dat moment.

Inmiddels is weer sprake van backwardation, de tegenhanger van contango, wat volgens analist Tyler Richey van Sevens Report Research aantoont dat de vraag naar fysieke olie weer stijgt en dat de opslagcapaciteit ook weer is toegenomen.

De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,0941. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag werd de munt verhandeld op 1,0934

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won Adyen 1,9 procent, net als DSM.

Just Eat Takeaway.com droeg de rode lantaarn met een verlies van 2,5 procent op 94,14 euro. SM Trust verkoopt zijn belang in de maaltijdbezorger van 3,75 procent. De aandelen, in totaal 5,6 miljoen, werden verkocht voor een prijs van 93,50 euro per stuk, aldus persbureau Bloomberg. 

In de AMX won Altice Europe 2,4 procent. De Franse kabelaar loste 668 miljoen euro af binnen zijn bestaande Corporate Financing facility en verlengde deze faciliteit met twee jaar. Vanavond nabeurs komt Altice met een kwartaalupdate. In aanloop hiernaartoe hervatte Morgan Stanley het volgen van het aandeel met een Gelijkgewogen advies en een koersdoel van 4,00 euro. De concurrentie in de Franse markt is volgens de analisten minder geworden.

Air France-KLM leverde 4,4 procent in. 

Onder de kleinere aandelen won Avantium 2,0 procent. Avantium selecteerde twee nieuwe commissarissen. De afgelopen dagen is het aandeel Avantium spectaculair gestegen. Sligro verloor 1,2 procent.  

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen