beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Licht hogere opening AEX voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden krap een uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het groen. 

Daarmee lijken beleggers even op adem te willen komen van de rally op dinsdag, toen de hoofdgraadmeter nog 3,3 procent hoger sloot op 560,01 punten. De hoop op een wereldwijd economisch herstel en aanhoudende stimuleringsmaatregelen zetten de beurzen hoger. 

In de Verenigde Staten vonden de aandelenmarkten dinsdag de weg omhoog, nadat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve liet weten dat meer stimulering mogelijk nodig is om de economie weer op de rails te krijgen. 

Economen en analisten hebben nog altijd moeite de exacte impact van de coronacrisis te voorspellen. De op dinsdag verschenen cijfers over de detailhandelsverkopen en het banenrapport van afgelopen maand waren een stuk sterker dan verwacht, hetgeen voor flinke koerswinsten zorgden op de beurzen.

Analist Rob Carnell van ING wees op de cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen van dinsdag, die achttien procent boven de verkopen van een maand eerder lagen, maar nog steeds 50 miljard dollar onder het niveau van voor de crisis liggen. "Deze genuanceerde blik op de cijfers wordt niet gedeeld door beleggers. Zij zullen eerder geneigd zijn om het positieve nieuws te zien", aldus Carnell. 

"Beleggers kijken nog steeds voorbij de huidige cijfers, of ze nu positief of negatief zijn", aldus CIO John Zaller van MAI Capital Management. Veel deskundigen verwachten dat de beurzen in de komende tijd nog flink zullen bewegen. Sommige beleggers blijven daarbij vooralsnog langs de zijlijn, maar wel met veel geld klaar om te investeren, zo merkte Zaller op. 

"Wat het nog moeilijker maakt [om de richting van de aandelenmarkten te bepalen] is dat er veel onzekerheid is of het aantal besmettingen met het coronavirus verder zal afnemen van de nog hoge niveaus nu", aldus de topman. "Het is erg moeilijk om daar wat van te zeggen."

De mondiale aandelenmarkten hebben een groot deel van de verliezen als gevolg van de coronacrisis ingehaald nu beleggers ervan overtuigd lijken dat een economisch herstel ophanden is, ondanks dat het aantal besmettingen in de Verenigde Staten, Brazilië en enkele andere grote landen nog steeds stijgt. Analisten waarschuwen dat beleggers wel erg op de muziek vooruit lopen. 

De Aziatische beurzen noteerden woensdag licht lager. De Japanse overheid liet vanochtend weten dat de export in mei met 28,3 procent daalde op jaarbasis. "Mei zal vermoedelijk het dieptepunt zijn geweest voor Japanse exporteurs, nu grote klanten langzaam uit hun lockdown komen", aldus analist Marcel Thieliant van Capital Economics. 

In de Aziatische handel vanochtend koerste de olieprijs ruim twee procent lager, na een stijging op dinsdag. Op een settlement van 38,38 dollar werd een vat West Texas Intermediate toen 3,4 procent meer waard. Het Internationaal Energieagentschap kwam met een rapport waarin het een recordstijging van de vraag naar olie voorspelt in 2021. Die stijging volgt wel op een forse daling dit jaar.

Wel worden de maatregelen in Beijing om een nieuwe corona-uitbraak te voorkomen, steeds strenger. 
De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,1266. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag werd de munt verhandeld op 1,1263.

Bedrijfsnieuws

Delivery Hero heeft 0,8 miljoen aandelen Just Eat Takeaway.com bijgekocht, waarmee het belang in de Nederlandse maaltijdbezorger uitkomt op circa 10,6 procent. Delivery Hero kocht aandelen bij, nadat het belang in Just Eat Takeaway.com verwaterde tot 10,2 procent als gevolg van de kapitaalverhoging van de Nederlandse maaltijdbezorger. 

PostNL verwacht dat de winstontwikkeling in het tweede kwartaal flink sterker zal zijn dan vorig jaar, hetgeen ook tot een verbetering van de vrije kasstroom zal leiden. Vooral de betere resultaten bij de tak Pakketten zorgen voor de aantrekkende winstgevendheid. Op basis van de verwachte resultaten over het eerste halfjaar en huidige ontwikkelingen paste PostNL de outlook voor 2020 aan. Het postbedrijf rekent erop sterk boven de eerder aangegeven bandbreedte van 110 miljoen tot 130 miljoen euro uit te zullen komen.

Nedap verwacht in het tweede kwartaal een lagere omzet als gevolg van de coronacrisis maar denkt dat de omzetdaling over de eerste zes maanden van 2020 gering zal zijn. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index won dinsdag 1,9 procent op 3.124,74 punten. De Dow Jones index steeg 2,0 procent op een slot van 26.289,98 punten en de Nasdaq ging 1,8 procent hoger tot 9.895,87 punten.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen