beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Unilever trekt AEX in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs levert maandag iets in. De AEX daalde 0,1 procent naar 559,23 punten, mede doordat indexzwaargewicht Unilever onder druk stond na een verkoopadvies.

Wereldwijd zijn volgens cijfers van John Hopkins CSSE nu iets meer dan 10 miljoen besmettingen geregistreerd bij ruim een half miljoen doden. Terwijl in Europa het aantal nieuwe besmettingen duidelijk terugloopt, is daar in de Verenigde Staten momenteel geen sprake van. Meer dan een kwart van alle positieve testen zijn vastgesteld in de VS, waar wel zeer intensief wordt getest.

"We zijn nog niet verlost van corona. Dat besef lijkt ook door te dringen op de financiële markten", zei investment manager Simon Wiersma van ING samen.

"De economische schade zal steeds groter worden naarmate een terugkeer naar 'normaal' langer gaat duren", ging de marktvorser verder.

In juni zijn consumenten vooralsnog positief. Het consumentenvertrouwen in de eurozone wist deze maand licht te herstellen, tot 14,7 negatief, terwijl de index die het economisch sentiment weergeeft zelfs in een recordtempo steeg tussen mei en juni, van 67,5 naar 75,7 in juni. Dit is nog wel ver verwijderd van het niveau van voor de coronacrisis.

Op macro-economisch vlak ligt het zwaartepunt volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank deze week bij de publicatie woensdag van de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve en het Amerikaans banenrapport dat deze keer op donderdag verschijnt, aangezien Wall Street vrijdag gesloten is vanwege de viering van Independence Day op zaterdag.

Verder let Mevissen vandaag op het Verenigd Koninkrijk, waar premier Boris Johnson een toespraak geeft. Daarnaast worden de Brexit-onderhandelingen vandaag hervat.

De euro/dollar handelde vanochtend op 1,1254. Een vat ruwe olie werd een procent goedkoper op 38,16 dollar.

Stijgers en dalers

In de AEX won Adyen 2,5 procent en steeg naar 1.316 euro. Morgan Stanley verhoogde vanochtend het koersdoel voor de Amsterdamse betaalspecialist van 1.200 naar 1.485 euro. Het aandeel blijft op de kooplijst van de zakenbank, nadat de analisten hun omzetraming voor dit jaar met 15 procent verhoogden.

ABN AMRO won 2,4 procent en Aegon 2,1 procent.

DSM behoorde ook tot de stijgers met een koerswinst van 0,7 procent. JPMorgan Cazenove verhoogde het koersdoel voor het speciaalchemiebedrijf van 115,50 naar 128,00 euro. DSM blijft op de kooplijst van JPMorgan en het aandeel is de sectorfavoriet van de analisten.

Unilever is geen favoriet. UBS zette het aandeel op de verkooplijst en verlaagde het koersdoel van 47,00 naar 43,00 euro. De huidige koers van het aandeel is gebaseerd op een onderliggende omzetgroei van bijna 4 procent op de middellange termijn. Dat is echter 1 procentpunt meer dan UBS denkt dat haalbaar is. En dat maakt het aandeel kwetsbaar, schreven de analisten. Unilever daalde vanochtend 2,5 procent en was daarmee de sterkste daler in de hoofdindex, waar de verliezen verder beperkt bleven.

In de AMX ging Signify 2,7 procent hoger en wonnen Eurocommercial en Aperam 1,0 procent. Flow Traders moest daarentegen 2,9 procent laten gaan.

Bij de smallcaps viel Alfen op met een koerswinst van 2,9 procent. Wereldhave steeg 2,0 procent. Ajax verloor 4,0 procent.

Vastned moest 2,7 procent inleveren. Grootaandeelhouder Aat van Herk eist het vertrek van het bestuur en de commissarissen van winkelvastgoedfonds Vastned. Dit meldde het Financieele Dagblad maandag. Van Herk stoort zich aan de hoog oplopende kosten en het voorgestelde beloningsbeleid bij het vastgoedfonds.

Centenfonds Kardan verloor 9,5 procent. Op 30 juli is de laatste handelsdag in Kardan op Beursplein 5.

Lavide heeft ondanks eerdere berichtgeving nog geen intentieverklaring getekend met een partij voor een omgekeerde overname, ofwel een Reverse Take Over. Dit bleek vrijdag tijdens de jaarvergadering van de lege beurshuls. Het aandeel steeg maandag bijna 24 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen