beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Weer verlies voor AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag wederom lager gesloten, ondanks de voorzichtig groene koersen in de VS. 

De AEX leverde 0,6 procent in en eindigde op 572,18 punten, terwijl de euro aan kracht won.

Er is nog beperkt opwaarts potentieel voor de AEX binnen de stijgende trend waarin de index zit, zo zei technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets voor de camera tegen ABM Financial News.

Op 585 tot 589,35 punten ligt een sterke weerstand. Een top hieronder zou een correctie kunnen inleiden, waarschuwde Van den Akker.

Echter zolang het stijgende trendkanaal aan de onderkant intact blijft, "dan zijn hogere koersen binnen de stijgende trend waarschijnlijk".

Het was woensdag een relatief rustige handelsdag, met een vrijwel lege beursagenda.

De meeste aandacht op het Damrak ging uit naar Kiadis. Het kleine biotechbedrijf slaagde erin om het grote Franse Sanofi aan zich te binden, en dit zorgde voor flink wat fantasie in het aandeel.

De euro/dollar handelde op 1,1324. Olie werd iets goedkoper. Tegen de verwachting in stegen de Amerikaanse olievoorraden vorige week.

Stijgers en dalers

In de AEX was Prosus de uitblinker met een koerswinst van 2,6 procent. Wolters Kluwer won ook terrein, volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten dankzij een koopadvies van Bernstein, 1,1 procent.

ASML en Adyen stegen 0,5 en 0,7 procent.

De grootste daler was ING, dat 4,9 procent inleverde. Ook andere financials hadden een lastige dag. ASR daalde 2,5 procent en ABN AMRO 2,8 procent. 

Galapagos behoorde met een koersdaling van 2,8 procent ook tot de grootste verliezers, net als Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 2,6 procent.

In de AMX won SBM Offshore 1,1 procent en steeg Vopak 0,4 procent. Flow Traders werd 0,6 procent duurder. KBC Securities verhoogde het koersdoel voor Flow Traders met 1,50 euro naar 35,50 euro, omdat de flitshandelaar via enkele dochterondernemingen aangewezen is als zogeheten lead liquidity provider op de Hong Kong Stock Exchange. 

De grootste daler in de AMX was Altice. De kabelaar daalde 4,6 procent. Aalberts werd 3,8 procent goedkoper.

In de AScX steeg Avantium 2,9 procent en won Alfen 2,8 procent. Zes regio's gaan samen met netbeheerders en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de slag om slim en snel meer laadpalen te plaatsen in heel Nederland, zo meldde de Rijksoverheid. Fastned werd 1,2 procent duurder. 

Accell moest 3,9 procent prijsgeven.

Het lokaal genoteerde Kiadis Pharma schoot 53 procent omhoog. Kiadis sloot een licentiedeal met de Franse farmaceut Sanofi voor Kiadis' nog niet eerder bekendgemaakte preklinische K-NK004-programma. Kiadis ontvangt direct een bedrag van 17,5 miljoen euro en heeft zicht op een bedrag dat kan oplopen tot 857,5 miljoen euro, dat in delen zal worden uitbetaald, zodra Sanofi vooraf vastgestelde mijlpalen heeft behaald. Jefferies reageerde positief en KBC Securities haalde Kiadis van de verkooplijst.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerden de Amerikaanse beurzen tot een half procent in het groen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News