beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beter Bed is weer winstgevend

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het tweede kwartaal van dit jaar met de voortgezette activiteiten een hogere omzet geboekt, met ook nu een sterke stijging van de online verkopen. Dit meldde de uitbater van matrassenketens uit Uden vrijdag voorbeurs tegelijk met een akkoord tot verlenging van de uitstaande leningen.

De omzet over het tweede kwartaal steeg met 12,0 procent naar 49,1 miljoen euro, en over het eerste halfjaar met 9,9 procent naar 103,5 miljoen euro. ABN AMRO ging uit van een omzet van 90,5 miljoen euro over de eerste zes maanden. De bank rekende voor het tweede kwartaal op een omzet van 36,2 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBTI) kwam over de eerste zes maanden uit op 4,1 miljoen euro tegen 0,4 miljoen een jaar eerder, terwijl ABN AMRO uitging van 0,8 miljoen euro. Er resteerde een nettowinst van 2,0 miljoen euro over de eerste jaarhelft tegen een verlies van 0,7 miljoen een jaar eerder.

De orderinstroom steeg over het eerste halfjaar met 60,2 procent naar 23,5 miljoen euro.

De operationele kasstroom verbeterde aanzienlijk van 22,2 miljoen euro negatief over de eerste helft van 2019 naar 19,7 miljoen euro positief over de eerste zes maanden van dit jaar. De total kasstroom bedroeg dit jaar 7,7 miljoen euro positief tegen 2,3 miljoen euro negatief over de eerste helft van 2019.

Leningen.

Beter Bed is met de banken en een groep grootaandeelhouders tot een akkoord gekomen om de leningen te verlengen. De rente die Beter Bed verschuldigd is aan de grootaandeelhouders zal in aandelen worden voldaan.

Er worden maximaal 2,15 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven.

De rente voor de eeuwigdurende lening is verlaagd naar 10 procent voor de komende 12 maanden.

Corona

De coronapandemie heeft in de laatste twee weken van maart van dit jaar een effect gehad op de orderinstroom, waarna met name in het onlinesegment zich een flinke omzetstijging aftekende.

Covid-19 heeft de financiële positie van het bedrijf niet significant geraakt in het afgelopen halfjaar, zei Beter Bed vrijdag.

Een concrete outlook kon Beter Bed niet afgeven. Maar onder meer dankzij de hoge orderportefeuille denkt het beddenbedrijf de uitdagingen aan te kunnen.

Het aandeel Beter Bed sloot donderdag 6,6 procent hoger.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Beter Bed