beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Omzetgroei Accell levert niet meer winst op

(ABM FN-Dow Jones) Accell heeft in de eerste zes maanden van 2020 de winstgevendheid wat onder druk zien staan, ondanks een fiks hogere omzet. Dit bleek vrijdag uit de halfjaarcijfers van de fietsenfabrikant.

De omzet daalde vanaf het begin van 2020 tot en met mei met 5 procent op jaarbasis als gevolg van de coronacrisis, zo liet Accell medio juni reeds weten. Maar ING voorspelde voor juni een omzetgroei van 30 procent en een herstel van de marges. Accell wist in juni echter de omzet met 53,1 procent te laten stijgen.

Aan het begin van het jaar werd Accell geconfronteerd met een beperkte aanvoer uit China, als gevolg van de corona-lockdown. En toen deze eenmaal weer op gang kwam, moesten de dealers in Europa dicht.

Echter, zo benadrukte ING, de vraag naar fietsen steeg juist erg sterk. Mensen konden niet naar de fitnessschool en besluiten om in eigen land vakantie te vieren. Ook is het openbaar vervoer door de corona-uitbraak minder populair. "De productie kon de enorme vraag niet bijbenen", concludeerde de bank.

Uiteindelijk kwam Accell in de eerste zes maanden van 2020 uit op een omzet van 677 miljoen euro, 4,0 procent meer dan de 651 miljoen euro in de eerste helft van 2019. Vorig jaar groeide de omzet op jaarbasis nog met 8,8 procent.

ING rekende vooraf op een omzetgroei in de eerste jaarhelft van 651 miljoen naar 656 miljoen euro. 

De EBIT daalde van 55,7 miljoen naar 45,1 miljoen euro. ING zag vooraf een afname naar 40 miljoen euro. De marge daalde van 8,6 naar 6,7 procent. Daarmee lag de marge hoger dan de 6,1 procent die de bank had voorspeld.

De nettowinst liep wat terug, van 29,7 miljoen naar 28,6 miljoen euro.

Voor heel 2020 rekent Accell op een lagere EBIT dan in 2019. De eerste zes maanden van het jaar zijn voor een fietsenfabrikant veel belangrijker dan de tweede helft. Wel zei CEO Ton Anbeek alles in werking te zetten om optimaal klaar te zijn voor het nieuwe fietsseizoen in 2021, maar zonder daarbij de kosten en de kasstroom uit het oog te verliezen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Accell Group