beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: vastgoed weer onderuit op Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste vrijdagochtend licht hoger, waarbij de vastgoedsector evenwel opnieuw een forse tik kreeg. Kort na elf uur won de AEX 0,4 procent op 554,80 punten. 

Beleggers bleven terughoudend vanwege zorgen over een mogelijke tweede golf coronabesmettingen. Als gevolg stonden Europese luchtvaartaandelen vanochtend onder druk. In Amsterdam verloor Air France-KLM 2,4 procent. Ryanair schroefde vanochtend al het aantal vluchten voor oktober nog verder terug.  

Techaandelen als Adyen, ASML en Besi bleken juist in trek, nadat de Amerikaanse futures lijken te wijzen op een herstel voor de Nasdaq vanmiddag. Op donderdag deed de techbeurs nog een flinke stap terug, net als de Dow Jones. Sombere verwachtingen vanuit de Federal Reserve en tegenvallende macrocijfers speelden een rol. 

"Hoewel de beurzen kwetsbaar ogen, zijn we van mening dat de fundamentele zaken achter een rally nog steeds spelen en we verwachten niet dat de recente verkoopgolf in de Verenigde Staten het startsein is van een berenmarkt", aldus strateeg Benedict Lowe van BNP Parisbas. Lowe blijft voor de lange termijn kansen zien voor Europese aandelen. 

Op korte termijn blijft de pandemie volgens hem evenwel een rol spelen in Europa. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde donderdag nog over de "alarmerende stijging" van het aantal besmettingsgevallen in de regio. In Nederland is voor vanavond een persconferentie ingelast met premier Mark Rutte. 

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de vrijgave van het voorlopige Amerikaanse consumentenvertrouwen in september. 

Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend stabiel op 1,1863.

De olieprijzen stegen vanochtend met 0,2 procent. De olieprijs zat donderdag al in de lift. Het OPEC+ Joint Monitoring Committee benadrukte toen dat de huidige productieafspraken nageleefd moeten worden. Verder kreeg de olieprijs steun vanwege productieonderbrekingen in de Golf van Mexico door orkaan Sally. 

Stijgers en dalers 

Onder de hoofdaandelen gingen IMCD en Adyen aan kop met winsten tot 3,7 procent. IMCD neemt het Finse Kokko-Fiber over. Een overnamesom werd niet gemeld, maar wel dat Kokko-Fiber in 2019 een omzet boekte van 9,0 miljoen euro. Dat gebeurde met 5 werknemers.

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield blijft daarentegen in de hoek zitten waar de klappen vallen na de aankondiging van onder meer een emissie woensdag nabeurs in het kader van een 'financiële reset'. Het aandeel verloor 15,6 procent, na al een daling van 10 procent donderdag. 

In de AMX maakte Vopak een pas op de plaats. Zakenbank Jefferies verhoogde het koersdoel voor het tankopslagbedrijf met 2 euro en herhaalde zijn koopaanbeveling. Besi won 1,1 procent en PostNL steeg 1,6 procent. Fugro en Eurocommercial Properties verloren 3,4 en 5,1 procent. 

Onder de kleinere aandelen won houtveredelaar Accsys 2,9 procent na rapportering van een scherp herstel van de omzet. Uit voorlopige cijfers blijkt dat Accsys in de vijf maanden tot 31 april een omzet boekte van 33,7 miljoen euro. De productie in Arnhem is inmiddels weer terug op het niveau van voor de coronacrisis.

Kendrion steeg 5,3 procent tot 15,24 euro na een koopadvies van ING. Ook ging het koersdoel van 12,25 naar 17,50 euro. Analist Tijs Hollestelle besloot hiertoe na een sterker dan verwachte operationele marge in de eerste helft van 2020. Maar ook omdat Kendrion met de banken heeft afgesproken dat de convenanten tot het einde van dit jaar niet worden getest. Daarmee is de grootste vrees van Hollestelle, namelijk die voor de balans, weggenomen.

Vastgoedfondsen kregen opnieuw klappen met verliezen van 5,6 procent en 7,2 procent voor Wereldhave en Vastned.

Op lokaal niveau steeg Euronext nog eens 5,3 procent. Euronext en CDP Equity bevestigden dat zij exclusieve gesprekken voeren met London Stock Exchange Group over de overname van Borsa Italiana. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen