beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Kwartaalresultaten KPN licht boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal van 2020 iets beter dan verwacht gepresteerd en specificeerde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek woensdag uit de cijfers die het telecombedrijf voorbeurs publiceerde.

"Het afgelopen kwartaal zagen we bemoedigende ontwikkelingen in de consumentenmarkt. Voor het eerst sinds 2017 zagen we weer groei in het aantal mobiele abonnees en zagen we een sterke aanwas van glasvezelklanten”, zei CEO Joost Farwerck van KPN woensdag in een toelichting op de cijfers.

"In de zakelijke markt gaan we door met het migreren van klanten naar een vereenvoudigd en toekomstbestendig portfolio, ondanks de tegenwind door COVID-19." De topman sprak van een sterke balans- en liquiditeitspositie en solide resultaten in het derde kwartaal. Ook liet hij weten dat KPN geen gebruik heeft gemaakt van staatshulp en dat hij ook niet van plan is om die aan te vragen dit jaar. 

KPN behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 1.299 miljoen euro, wat een aangepaste EBITDA na leases opleverde van 598 miljoen euro en een nettowinst van 132 miljoen euro.
Analisten mikten voor het derde kwartaal op een omzet van 1.298 miljoen euro met een aangepaste EBITDA na leases van 581 miljoen euro en een nettowinst op 123 miljoen euro.

Een jaar eerder boekte KPN nog een omzet van 1.372 miljoen euro, een aangepaste EBITDA na leases van 599 en een nettowinst van 314 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2020 lag de omzet op 1.292 miljoen euro en de aangepaste EBITDA na leases op 594 miljoen euro.

De vrije kasstroom zonder het dividend van Telefonica Deutschland kwam in het derde kwartaal uit op 241 miljoen euro. De consensus rekende slechts op 202 miljoen euro tegen 226 miljoen euro een jaar eerder.

Het telecombedrijf investeerde afgelopen kwartaal 286 miljoen euro, een stijging van ruim 9 procent.

Outlook
"De solide resultaten in het derde kwartaal […] stellen ons ertoe in staat om meer specifieke vooruitzichten voor het hele jaar af te geven en we verwachten dat de aangepaste EBITDA na leases aan de bovenkant zal uitkomen ten opzichte van de eerder afgegeven verwachting", aldus topman Farwerck.

KPN mikt nu op een aangepaste EBITDA na leases van 2.320 miljoen euro en een vrije kasstroom van ongeveer 750 miljoen euro. Eerder werd nog gesproken van een stabiele tot kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een groei van de vrije kasstroom van minstens 5 procent. Na negen maanden staat de teller op een EBITDA van 1.759 miljoen euro. In heel 2019 was dit 2.287 miljoen euro.

Daarnaast wil KPN dit jaar een dividend van 13,0 cent per aandeel uitkeren, tegen 12,5 cent over 2019. KPN keerde al een interim dividend uit van 4,3 cent per aandeel.
KPN liet eerder al weten het dividend in de komende jaren te willen laten stijgen.

De investeringen voor 2020 begroot het telecombedrijf nog altijd op 1,1 miljard euro, net als in het afgelopen jaar. In de eerste negen maanden werd reeds 859 miljoen euro geïnvesteerd.
Voor de periode 2019 tot en met 2021 mikt KPN op een autonome groei van de aangepaste EBITDA.

Kijkend naar heel 2020 voorspelt de analistenconsensus een gerapporteerde omzet van 5.263 miljoen euro, een aangepaste EBITDA na leases van 2.301 miljoen euro en een nettowinst van 485 miljoen euro.

Op 24 november komt KPN met een strategie-update.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: KPN

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen