Nieuws Buitenland

 1. Update: Tesco overweegt verkoop supermarkten in Azie

  zondag 08 december 2019 13:51

  (ABM FN-Dow Jones)Tesco overweegt om in Maleisi en Thailand zijn supermarkten te verkopen. Dit meldde Dow Jones Newswires zondag op basis van ingewijden. De onderdelen van de Britse supermarktketen zouden een waarde hebben tot wel 9 miljard dollar, aldus de bronnen. De verkoop zou op zijn vroegst begin volgend jaar plaatsvinden. Of er daadwerkelijk een verkoopdeal wordt gesloten, is niet zeker. Tesco wilde in een verklaring aan Dow Jones bevestigen dat men strategische opties overweegt voor de Thaise en Maleisische activiteiten, waaronder een mogelijke verkoop. In Thailand heeft Tesco circa 2.000 supermarkten, in Maleisi 74. Update: om aanvullende informatie toe te voegen. Copyright Dow Jones Company. All rights reserved. Any redistribution, duplic...

  Lees verder
 2. Tesco overweegt verkoop supermarkten in Azie

  zondag 08 december 2019 13:44

  (ABM FN-Dow Jones)Tesco overweegt om in Maleisi en Thailand zijn supermarkten te verkopen. Dit meldde Dow Jones Newswires zondag op basis van ingewijden. De onderdelen van de Britse supermarktketen zouden een waarde hebben tot wel 9 miljard dollar, aldus de bronnen. Copyright Dow Jones Company. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

  Lees verder
 3. Frankrijk mogelijk naar WTO vanwege Amerikaanse tarieven - media

  zondag 08 december 2019 13:36

  (ABM FN-Dow Jones)Frankrijk staat klaar om de Wereldhandelsorganisatie in te schakelen vanwege de importtarieven die de Verenigde Staten willen zetten op Franse goederen in reactie op de digitaks die Amerikaanse techbedrijven belast. Dit meldde Reuters zondag op basis van uitspraken van de Franse minister van financien Bruno Le Maire. Volgens de minister raakt de aangekondigde digitaks in Frankrijk niet alleen Amerikaanse bedrijven, maar ook ondernemingen in Frankrijk zelf en over heel de wereld. De belasting is dus niet specifiek gericht tegen bedrijven uit de VS, aldus Le Maire. De Verenigde Staten besloten vorige week om een importheffingen van 100 procent te zetten op 2,4 miljard dollar aan Franse goederen.

  Lees verder
 4. Chinese export opnieuw afgenomen

  zondag 08 december 2019 11:11

  (ABM FN-Dow Jones) De export van Chinese goederen is in november opnieuw gedaald. Dit bleek zondag uit handelsdata van de overheid. Te midden van de handelsoorlog met de Verenigde Staten, daalde de export met 1,1 procent op jaarbasis wanneer uitgerekend in dollars. Dit na een afname met 0,9 procent in oktober. Geraadpleegde economen voorspelden juist een stijging van 1,0 procent in november. De import van buitenlandse goederen China in, steeg afgelopen maand met 0,3 procent, waar een onveranderd niveau was voorzien door de markt. Het was voor het eerst in zeven maanden dat de Chinese import steeg. In oktober was nog sprake van een forse afname met 6,4 procent. Hiermee kwam het handelsoverschot van China uit op 38,37 miljard dollar in november, na 42,81 m...

  Lees verder
 5. Mijlpaalbetaling voor Argenx

  zaterdag 07 december 2019 22:10

  (ABM FN) Argenx heeft een eerste mijlpaalbetaling ontvangen van samenwerkingspartner Janssen vanwege de vooruitgang die is geboekt in het onderzoek naar een nieuw medicijn tegen acute myelode leukemie. Dit meldde het Gentse concern zaterdagavond. Het gaat om een mijlpaalbetaling van 25 miljoen dollar. Dit omdat Argenx voldoende geschikte kandidaten wist te verzamelen in de Fase 2 onderzoeksstudie CULMINATE. Een jaar geleden sloot Argenx de licentiedeal met het onderdeel van Johnson Johnson, dat in totaal 300 miljoen dollar vooruit betaalt. Dit kan oplopen tot in totaal 1,6 miljard dollar.

  Lees verder