Nieuws Buitenland

 1. Beursblik: resultaten Sipef volgens verwachting

  donderdag 17 oktober 2019 09:33

  (ABM FN)De productiecijfers van Sipef zijn volgens verwachting, maar het herstel verloopt trager dan voorzien. Dit concludeerde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities naar aanleiding van de resultaten van de plantageholding. De volumes voor het volledige boekjaar worden volgens de analist neerwaarts bijgesteld. De huidige prijsomgeving zal volgens hem nog even aanhouden, zeker tot begin 2020. Aangezien het aandeel volgens Vandenberghe aantrekkelijk gewaardeerd is, het momentum zal verbeteren en Sipef ideaal gepositioneerd is om te profiteren van een verwachte prijsstijging van palmolie, herhaalde KBC Securities het koopadvies met een koersdoel van 49,00 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend 2,4 procent tot 42,40 euro.

  Lees verder
 2. Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Elia

  donderdag 17 oktober 2019 09:32

  (ABM FN) KBC Securities heeft donderdag het koersdoel voor Elia verhoogd van 70,00 naar 80,00 euro bij een ongewijzigd Accumuleren advies. Analist Bart Cuypers reageert op berichtgevingen over mogelijke overnameplannen van een deel van de Duitse activiteiten van TenneT door Elia. Volgens Cuypers is dit “potentieel een zeer interessante deal” voor Elia. Hij verwees naar de koers van het Elia-aandeel die sinds de kapitaalverhoging blijft floreren, aangezien het renteklimaat in de nabije toekomst naar verwachting op een laag niveau zal blijven. Verder meent Cuypers dat de kloof met sectorgenoten afgenomen is tot ongeveer 7 procent ten opzichte van de gereguleerde activa. Een versnelling van de gereguleerde activa-groei in Duitsland na 2023 word...

  Lees verder
 3. Beursupdate: Brussel lager van start gegaan

  donderdag 17 oktober 2019 09:13

  (ABM FN) De Brusselse beurs is zoals verwacht donderdag licht lager van start gegaan. Kort na de beursbel verloor de Bel20 0,3 procent tot 3.749,59 punten. Onder de hoofdaandelen noteerde UCB 1,2 procent hoger nadat het positieve resultaten voor Bimekizumab publiceerde. KBC sloot de rij met een daling van 1,4 procent. Op de tweede lijn won Exmar 1,1 procent, terwijl Sipef na teleurstellende kwartaalcijfers 2,4 procent daalde. Bij de kleinere aandelen trok Quest for Growth de kop met een stijging van 2,6 procent. Greenyard gaf 1,5 procent prijs.

  Lees verder
 4. Luc Tack koopt groot pakket Tessenderlo bij

  donderdag 17 oktober 2019 09:10

  (ABM FN)Luc Tack, de CEO van Tessenderlo, heeft via zijn vehikel Verbrugge NV, alweer een stevig pakket aandelen bijgekocht. Dit bleek uit een melding van de financile toezichthouder FSMA. Op 15 oktober kocht de ondernemer maar liefst 219.399 aandelen aan 29,00 euro, voor een totaalbedrag van ruim 6,3 miljoen euro. Het aandeel van Tessenderlo sloot woensdag 1,0 procent hoger op 29,70 euro.

  Lees verder
 5. Sterke dollar helpt Pernod Ricard

  donderdag 17 oktober 2019 08:39

  (ABM FN-Dow Jones)Pernod Ricard heeft in het afgelopen kwartaal de omzet licht zien stijgen. Dit maakte de Franse onderneming, gericht op de productie van gedistilleerde drank en wijn, donderdag bekend. De omzet van de maker van onder meer Jameson Whiskey steeg op jaarbasis van 2,39 miljard euro naar 2,48 miljard euro. Autonoom was sprake van een omzetstijging van 1,3 procent. De resultaten waren grofweg conform de verwachting van analisten. "De groei was gematigd, zoals verwacht", zei topman Alexandre Ricard. De omzet kreeg een duwtje in de rug door de ontwikkelingen op de valuta-markten, voegde hij toe. De dollar sterkte in de verslagperiode aan ten opzichte van de euro. Pernod Ricard hield vast aan zijn verwachting van een autonome winstgroei uit teru...

  Lees verder
 6. Nog geen concrete plannen overname Tennet Duitsland door Elia

  donderdag 17 oktober 2019 08:32

  (ABM FN)Bij Elia liggen nog geen concrete plannen op tafel voor een eventuele overname van de Duitse activiteiten van Tennet. "Maar alle interessante dossiers worden uiteraard bekijken." Dit stelde Marleen Vanhecke, hoofd communicatie bij Elia, donderdagochtend tegenover ABM Financial News. Berichten in de media stelden dat Tennet de mogelijkheid van een verkoop van de Duitse activiteiten bekijkt. Elia is reeds aanwezig in Duitsland met 50Hertz. De Tennet-hoogspanningsnetwerken zouden een mooie aanvulling op de activiteiten in het land kunnen zijn.

  Lees verder
 7. Meer omzet en winst TSMC

  donderdag 17 oktober 2019 08:32

  (ABM FN-Dow Jones)TSMC heeft in het derde kwartaal de resultaten flink zien stijgen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Taiwanese fabrikant van halfgeleiders. TSMC behaalde op een omzet van 293 miljard Taiwanese dollar een nettowinst van 101 miljard dollar. Daarmee was er sprake van een omzetgroei op jaarbasis van 12,6 procent. De winst nam zelfs met 13,5 procent toe. Op kwartaalbasis steeg de omzet met 21,6 procent en de winst met zelfs meer dan 51 procent. De kosten liepen overigens wel op, naar 31,4 miljard dollar. Zowel op jaar- als kwartaalbasis was dit een stijging met dubbele cijfers.

  Lees verder
 8. Winstverdubbeling voor Tele2

  donderdag 17 oktober 2019 08:24

  (ABM FN-Dow Jones)Tele2 heeft in het derde kwartaal van het lopende boekjaar de nettowinst bijna zien verdubbelen en houdt vast aan de outlook. Dit meldde het Zweedse telecombedrijf donderdag voorbeurs. De nettowinst verbeterde van 504 miljoen naar 1 miljard Zweedse kroon. De aangepaste EBITDA verbeterde autonoom met 5 procent, exclusief het IFRS 16-effect, naar 2,5 miljard kroon. De totale omzet bleef met 6,9 miljard kroon stabiel. Outlook Het telecombedrijf handhaafde donderdag de outlook en stelde dat het op schema ligt de doelstellingen voor dit jaar te halen. De richtlijn voor de omzet uit diensten aan eindgebruikers en de aangepaste EBITDA, zonder het IFRS 16-effect bleven intact, terwijl de investeringsrichtlijn is verlaagd naar van 2,6 miljard...

  Lees verder
 9. BEL20 doet waarschijnlijk stapje terug bij opening

  donderdag 17 oktober 2019 08:09

  (ABM FN)De Brusselse beurs gaat donderdag naar verwachting licht lager van start. De Bel20 index wist woensdag nog 0,1 procent bij te schrijven op 3.761,02 punten. De internationale beurzen hebben een duidelijke opmars ingezet sinds vorige week een zogeheten Fase 1-deal werd bekendgemaakt tussen de Verenigde Staten en China. Veel duidelijkheid over de inhoud is er echter nog niet en een eventuele ondertekening zal pas in november plaatsvinden, wanneer de Amerikaanse en Chinese leiders Trump en Xi elkaar ontmoeten. Ook de Brexit hangt boven de markt. Woensdag werd nog geen akkoord bereikt tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, maar er waren wel positieve geluiden. Vandaag worden de onderhandelingen voortgezet. Econoom Peter Dixon van Commerz...

  Lees verder
 10. Solvay verhoogt Italiaanse productie Tecnoflon fluorelastomeer FKM

  donderdag 17 oktober 2019 07:55

  (ABM FN)Solvay zal de productiecapaciteit van haar TecnoflonFKM-peroxidehardende fluorelastomeer met bijna een derde verhogen in haar fabriek in Itali. Dit bleek uit een persbericht van de chemiereus donderdag voorbeurs. Met de verhoogde productie kan Solvay voldoen aan de sterk groeiende vraag naar hoogwaardige afdichtingstoepassingen in de auto-, olie-, gas- en halfgeleiderindustrie. Het wordt vooral gebruikt bij groenere wagens. Tegen mei 2021 zou die extra productie op gang moeten komen. Onlangs ging de capaciteit ook reeds omhoog.

  Lees verder