Nieuws Buitenland

 1. Franse inflatie valt iets lager uit

  dinsdag 15 oktober 2019 08:57

  (ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in september in een iets lager tempo gestegen. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek. De inflatie kwam conform voorlopige cijfers in september uit op 0,9 procent tegenover 1,0 procent in augustus. Op maandbasis daalden de prijzen in september met 0,3 procent, na een stijging van 0,5 procent in augustus.

  Lees verder
 2. EU-onderhandelaar Barnier acht Brexit-deal deze week mogelijk

  dinsdag 15 oktober 2019 08:56

  (ABM FN-Dow Jones)EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier verwacht dat een Brexit-deal deze week nog steeds mogelijk is. Dit zei Barnier dinsdagochtend. "Ondanks dat het steeds moeilijker wordt om tot een Brexit-akkoord te komen, is een overeenkomst deze week nog steeds mogelijk", aldus Barnier. "Het is de hoogste tijd voor het Verenigd Koninkrijk om de goede intenties om te zetten in een wettelijk voorstel tot een Brexit-overeenkomst", vulde de onderhandelaar aan. De Ierse nieuwsdienst RTÉ News meldde vanochtend op basis van bronnen dat Britse onderhandelaars deze ochtend nieuwe voorstellen zullen voorleggen aan Brussel, vooral gericht op de Ierse grens. Na de opmerkingen van Barnier vonden de Europese futures de weg omhoog. Zij wijzen inmiddels o...

  Lees verder
 3. BEL20 naar verwachting hoger van start

  dinsdag 15 oktober 2019 08:04

  (ABM FN) De Brusselse beurs gaat dinsdag vermoedelijk licht hoger van start. De Bel20 verloor maandag nog 0,4 procent tot 3.713,56 punten. Beleggers namen maandag bij de opening gas terug na de koerssprong van vrijdag. Toen steeg de Bel20 nog 1,9 procent nadat de markten werden verblijd met het nieuws dat een voorlopig handelsakkoord tussen Amerika en China was gesloten. Tegen het einde van de maandagochtend begonnen de beurzen evenwel terrein prijs te geven, nadat bekend werd dat China de vrijdag gesloten deal met de VS niet zonder slag of stoot zal ondertekenen. "We zijn de nieuwe week voorzichtig begonnen nu de handelsrelatie tussen de VS en China opnieuw wrijving begint te vertonen," zei Rodrigo Catril, marktstrateeg bij de National Australia Bank va...

  Lees verder
 4. Shurgard breidt uit in Parijs

  dinsdag 15 oktober 2019 07:50

  (ABM FN) Shurgard heeft een overeenkomst gesloten met Flexistockage voor het beheer van vier vastgoedobjecten in de regio Parijs. Dit maakte de opslagspecialist dinsdag voorbeurs bekend. Twee van de vier panden zal Shurgard begin 2020 aankopen, waaronder een pand in het vijftiende district van Parijs en met een omvang van 2.500 vierkante meter. Het andere pand dat Shurgard zal aankopen heeft een omvang van 5.900 vierkante meter en biedt ruimte aan 690 units. Vanaf 4 november zullen alle panden in het beheer van Shurdgard zijn. Voorafgaand aan de deal had Shurgard 56 opslagcentra in Frankrijk, waaronder 36 panden in de regio Parijs. Het rendement dat de overgenomen panden opleveren, exclusief beheerkosten, zal 8 tot 10 procent bedragen, nadat de locaties ...

  Lees verder
 5. ING overweegt overname Poolse mBank - media

  dinsdag 15 oktober 2019 07:35

  (ABM FN-Dow Jones) ING overweegt om de Poolse mBank over te nemen. Dit schrijft de Poolse krant Rzeczpospolita dinsdag op basis van anonieme bronnen. Dit zou van ING volgens de krant de op één na grootste bank in Polen maken, na staatsbank PKO BP. Een team specialisten van ING zou mBank momenteel doorlichten om te analyseren of een overname opportuun is. De Poolse bank zou een marktkapitalisatie hebben van 15,3 miljard zloty, omgerekend krap 3,6 miljard euro. Dit zou volgens Rzeczpospolita betekenen dat er een uitgifte van nieuwe aandelen nodig is om een overname te kunnen financieren. Volgens Rzeczpospolita verkeert het onderzoek nog in het beginstadium, waardoor het niet gezegd is dat het tot een deal zal komen.

  Lees verder
 6. Xior stelt buitengewone vergadering uit

  dinsdag 15 oktober 2019 07:27

  (ABM FN) Xior heeft zijn buitengewone vergadering van 15 oktober naar 6 november uitgesteld, omdat het aanwezigheidsquorum niet bereikt werd. Dit meldde de studentenhuisvester dinsdagochtend. De raad van bestuur wil de goedkeuring van zijn aandeelhouders over de mogelijkheid om het maatschappelijk kapitaal één of meerdere malen te verhogen gedurende een periode van vijf jaar.

  Lees verder
 7. EU overweegt nieuwe Brexit-top - media

  dinsdag 15 oktober 2019 07:16

  (ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie overweegt een nieuwe top te organiseren om toch nog tot een Brexit-deal te kunnen komen. Dit meldde de BBC dinsdagochtend. De Brexit-top kan nog voor het einde van de maand plaatsvinden, aldus de Britse nieuwszender. 31 oktober is de uiterste datum waarop de Britten tot een deal kunnen komen, voordat ze uit de Europese Unie stappen. Donderdag is er een speciale EU-top over Brexit en zaterdag komt het parlement bij elkaar om voor of tegen een eventuele deal te stemmen. Verschillende Europese leiders lieten maandag al weten niet te geloven dat er al voor de top van donderdag een akkoord met de Britten kan liggen.

  Lees verder
 8. Japanse industrie produceert minder

  dinsdag 15 oktober 2019 07:14

  (ABM FN-Dow Jones)De industrie in Japan heeft in augustus ook volgens de definitieve cijfers minder geproduceerd. Dit bleek dinsdag uit de nieuwste cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie. De industrile productie in Japan nam in augustus op maandbasis met 1,2 procent af, gelijk aan de voorlopige berekeningen. Eerder was al bekend gemaakt dat voor september Japanse bedrijven rekenen op een plus van 1,9 procent, maar voor oktober juist weer op een daling van 0,5 procent.

  Lees verder
 9. Europese beurzen openen in het groen

  dinsdag 15 oktober 2019 07:10

  (ABM FN-Dow Jones)De Europese beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. IG Markets voorziet een openingswinst van 24 punten voor de Duitse DAX, een plus van 14 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 7 punten voor de Britse FTSE 100. Maandag begonnen de beurzen met verlies aan de nieuwe handelsweek. "Het optimisme dat vorige week de markten overspoelde met betrekking tot Brexit en de handelsrelatie tussen de VS en China is ingeruild door een minder hoopvol vooruitzicht", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Eerder vandaag hoorden we dat China meer gesprekken wil voor de ondertekening van de eerste fase van het handelsakkoord met Amerika", vervolgde Madden maandag. Dit nieuws heeft aantal beleggers verrast, "omdat er een ge...

  Lees verder
 10. Chinese producentenprijzen blijven dalen

  dinsdag 15 oktober 2019 06:57

  (ABM FN-Dow Jones)De Chinese producentenprijzen zijn in september harder gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Chinese bureau voor de statistiek. De producentenprijzen daalden in september op jaarbasis met 1,3 procent, terwijl economen een daling van 1,2 procent hadden voorzien. In augustus daalden de prijzen met 0,8 procent. Op maandbasis was er in september wel een kleine stijging van de producentenprijzen, met 0,1 procent.

  Lees verder