beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit licht lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandagavond overwegend lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent in het rood op 3.087,01 punten, terwijl de Dow Jones-index fractioneel steeg tot 27.691,49 punten, geholpen door een koerssprong van Boeing. Techbeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in op 8.464,28 punten. 

"De Amerikaanse aandelenmarkten komen wat af van de recordstanden die vorige week nog op de borden stonden", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De Amerikaanse president Donald Trump heeft de stieren wat wind uit de zeilen genomen door de verwachtingen te temperen dat er snel een deal met China komt."

Dit weekend herhaalde Trump dat hij enkel een overeenkomst wil sluiten als het de "juiste" deal is. "Dit is geen negatieve update, maar het is ook geen optimistische en daarom zien we dat beleggers wat winst van tafel halen", aldus Madden van CMC. De marktvorser merkte wel op dat de volumes wat laag zijn in verband met de viering van Veterans Day. 

Verder trekken de onlusten in Hong Kong ook een wissel. Bij de protesten werd vandaag een demonstrant neergeschoten door een politieagent. Ook zou er een iemand in brand zijn gestoken.

Op macro-economisch vlak was de agenda vandaag vrijwel leeg. Het cijferseizoen is inmiddels ook grotendeels voorbij. Later deze week komen supermarktketen Walmart, J.C. Penney en Campbell Soup nog met cijfers.

In China was het vandaag Single's Day, ofwel vrijgezellendag, een populaire feestdag bij Chinese jongeren die er trots op zijn dat ze vrijgezel zijn en dat vieren door zichzelf cadeautjes te geven. Alibaba, dat de feestdag bedacht, overtrof al snel de omzet van 31 miljard dollar, die het vorig jaar tijdens Single's Day boekte. Dit jaar werd er voor ruim 38 miljard dollar aan producten verkocht. 

De euro/dollar noteerde op 1,1035. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1021 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1016 op de borden.

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten. De december-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,38 dollar lager, of 0,7 procent, op 56,86 dollar.

Bedrijfsnieuws

Gedetailleerde resultaten hebben een duurzame werkzaamheid en veiligheid met filgotinib bij reuma aangetoond, zo maakten partners Gilead Sciences en Galapagos zaterdagavond bekend. Galapagos won circa een half procent in de Nasdaq-index. 

Boeing hoopt voor het jaareinde 737 MAX vliegtuigen aan diverse luchtvaartmaatschappijen te kunnen leveren, zelfs als de toezichthoudende instanties de aanvullende training voor piloten nog niet goedgekeurd hebben. Het aandeel steeg met krap vijf procent. 

Viacom en CBS passen het management van hun creatieve afdelingen opnieuw aan, in de aanloop naar de verwachte afronding van hun fusie in begin december. Het aandeel CBS steeg met drie procent. 

Het aandeel Gap won circa 2,5 procent, nadat het aandeel vorige week nog fors daalde vanwege een teleurstellend kwartaalrapport en het plotselinge vertrek van de CEO.