Nieuws Buitenland

NVIDIA presteert boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) NVIDIA heeft in het derde kwartaal van zijn lopende jaar beter gepresteerd dan verwacht maar de outlook is voorzichtig. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse producent van computerhardware.

In de verslagperiode daalde de operationele winst met 12 procent op jaarbasis tot 927 miljoen dollar. Onder de streep bleef een 27 procent lagere nettowinst over van 899 miljoen dollar. De aangepaste winst van 1,78 dollar was echter ruim boven de 1,58 dollar die analisten voorspelden. 

In het derde kwartaal daalde de omzet met 5 procent op 
jaarbasis tot net 3 miljard dollar. Op kwartaalbasis was sprake van een omzetverbetering van 17 procent.

Lopende kwartaal

Voor het huidige vierde kwartaal rekent NVIDIA op een omzet van 2,95 miljard dollar, met een schommeling van 2 procent daaronder of boven, wat een bandbreedte betekent van 2,89 miljard tot 3,01 miljard dollar. Analisten rekenen op 3,07 miljard dollar.

Verder moet de brutomarge uitkomen op 64,1 procent, wat een verbetering zou zijn ten opzichte van het derde kwartaal toen sprake was van een marge van 63,6 procent.

In de reguliere handel steeg het aandeel NVIDIA donderdag 0,6 procent. In de nabeurshandel schommelt het aandeel tussen winst en verlies.