Nieuws Buitenland

Iets meer omzet en winst voor Home Depot

(ABM FN-Dow Jones) Home Depot heeft de omzet en winst per aandeel in het derde kwartaal, dat eindigde op 3 november van dit jaar, licht zien oplopen, waarbij die laatste post iets hoger uitviel dan de marktverwachtingen. Dit bleek dinsdag uit het kwartaalverslag van de Amerikaanse doe-het-zelf-keten.

De omzet van Home Depot steeg op jaarbasis met 3,5 procent naar 27.223 miljoen dollar, waarover het bedrijf in een commentaar bij de deels bijgestelde verwachtingen aangaf dat de groei achterbleef bij de eigen verwachtingen.

Dit leverde een 2,0 procent hoger operationeel resultaat op van 3.947 miljoen dollar. Netto verdiende de doe-het-zelf-keten echter 3,4 procent minder op jaarbasis, namelijk 2.769 miljoen dollar. De winst per aandeel steeg echter met 0,4 procent tot 2,54 dollar per aandeel.

Analisten rekenden vooraf op een winst per aandeel van 2,53 dollar.

Outlook

Home Depot voorziet voor dit jaar nu een omzetgroei van 1,8 procent tegen eerder 2,3 procent. De vergelijkbare omzet zou nu met 3,5 procent moeten groeien tegen een verwachting van 4,0 procent bij de resultaten over het tweede kwartaal.

De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk nog altijd met 3,1 procent naar 10,03 dollar.

Het aandeel Home Depot noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 6,0 procent lager.