beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures VS wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Beleggers concludeerden dat de suggestie van president Donald Trump om een jaartje te wachten met een handelsdeal met  China, bedoeld was als retoriek om de onderhandelingen een zetje te geven.
 
Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,5 procent in het groen. De Nasdaq index lijkt bij de openingszoemer 0,6 procent te stijgen.

Dinsdag sloot Wall Street met verlies, geschrokken over Trumps uitspraakt, die zei dat het het niet veel zou uitmaken als de handelsdeal met China pas na de presidentsverkiezingen eind volgend jaar wordt gesloten. Op zo weinig haast hadden de markten niet gerekend.

Tegen het einde van de sessie liepen de verliezen dinsdag wel terug en woensdag lijkt een herstel in de maak.

De hoop bij beleggers keert daarmee terug dat er toch een initiële handelsovereenkomst aan zit te komen, zei analist Patrick Spence van Baird. "Die uitspraken van Trump waren uit de losse pols gedaan", stelde Spencer. "Het handelsoverleg, of het gebrek daaraan, duurt al een jaar en begint zijn macht over de markt te verliezen."

Persbureau Bloomberg berichtte woensdag dat een voorlopige deal er nog in zit voor de deadline van 15 december, wanneer nieuwe importheffingen van de VS van kracht dreigen te worden. Er zou door onderhandelaars nog worden gesteggeld over welke heffingen wel en niet teruggedraaid zullen worden voor de voorlopige deal.

Beleggers kijken verder uit naar een inkoopmanagersindex van ISM voor de Amerikaanse dienstensector in november.

De olieprijs steeg. Een januari-future West Texas Intermediate dikte 1,7 procent aan tot 57,03 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,9 procent duurder werd op 61,99 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1070. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1076 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1081  op de borden.

Bedrijfsnieuws

Mede-oprichters Larry Page en Sergey Brin van Google treden terug uit het actieve management van Google's moederbedrijf Alphabet. De topman van het belangrijkste dochterbedrijf Google, Sundar Pichai, moet de wereldwijde dreiging van strengere regels voor grote internetbedrijven zelf gaan pareren. Ook ontevredenheid bij de medewerkers over de koers van het bedrijf is een uitdaging. Brin en Page blijven zetels behouden als niet-uitvoerende bestuurders. Het aandeel Alphabet staat voorbeurs 1,2 procent hoger.

Beyond Meat en Impossible Foods overwegen China als hun volgende grote markt voor plantaardige vleesprodutcten. Chinese startups proberen met hun kennis van de lokale culinaire voorkeuren om de Amerikaanse vleesvervangers een stap voor te blijven. Beyond Meat, dat dinsdag 3,9 procent verloor, steeg voorbeurs 0,6 procent. De koopkracht en vleesconsumptie in het land met de grootste bevolking ter wereld groeit snel en de regering moedigt vleesvervangers aan, na een dodelijke epidemie die de helft van de Chinese varkenspopulatie het leven heeft gekost en de prijzen van varkens-, rund- en kippenvlees heeft opgejaagd.

United Airlines koopt 50 langeafstandsvliegtuigen van Airbus, om zijn verouderende vloot van Boeing 757-vliegtuigen te vervangen. De A321XLR-Airbussen worden vanaf 2024 ingezet vanaf New York en Washington naar Europa, meldde het bedrijf dinsdag. De grotere actieradius maakt ook nieuwe bestemmingen mogelijk, zei commercieel directeur Andrew Nocella. Het aandeel ging voorbeurs iets omlaag.
 
Het aandeel GoPro ging omhoog, nadat CEO Nick Woodman dinsdag nabeurs bekendmaakte dat de nieuwe camera van het bedrijf prima is verkocht rond Thanksgiving. Zowel in de VS als Europa zijn de resultaten verpletterend goed, volgens de CEO.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag lager. De S&P 500 sloot 0,63 procent lager op 3.094,07 punten. De Dow Jones index daalde 1,0 procent tot 27.502 punten en Nasdaq eindigde  0,66 procent lager.  

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi 25 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor 18 apr | Analyse en Advies
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming 18 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen