Nieuws Buitenland

Resultaten Ericsson trekken aan

(ABM FN-Dow Jones) Ericsson heeft in het vierde kwartaal van 2019 de resultaten zien aantrekken. Dit maakte de Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur vrijdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal kwam de omzet uit op 66,4 miljard Zweedse kroon, omgerekend circa 6,3 miljard euro. Een jaar eerder lag de omzet op 63,8 miljard kroon. Analisten mikten op een omzet van krap 66 miljard kroon.

De operationele marge van Ericsson verbeterde flink in het afgelopen kwartaal van 2,9 procent negatief in het vierde kwartaal van 2018 tot 9,2 procent positief afgelopen kwartaal. Desondanks drukten de investeringen in Kathrein, onderzoek en ontwikkeling, digitalisering en veiligheid, op de resultaten.      

Onder de streep restte een nettowinst van 4,5 miljard kroon tegen een verlies van 6,5 miljard kroon een jaar eerder. Analisten mikten op een winst van 3,8 miljard kroon.

In heel 2019 steeg de omzet met 8 procent naar 227 miljard kroon. Dit leverde een nettowinst op van 1,8 miljard kroon, terwijl een jaar eerder nog verlies werd geleden.

De resultaten stelden Ericsson in staat om het dividend te verhogen van 1,00 naar 1,50 kroon per aandeel.

Ericsson stelde dat het bedrijf door de resultaten in 2019 op schema ligt om de doelstellingen voor 2020 en 2022 te halen. Wel verwacht de onderneming hogere kosten in 2020. "Maar dat brengt de doelstellingen voor dit jaar niet in gevaar", aldus Ericsson.

Het bedrijf heeft inmiddels 78 commerciële 5G-overeenkomsten getekend en heeft 24 5G-netwerken actief in vier continenten. Desondanks zag Ericsson wel een groeivertraging in de netwerkactiviteiten in Noord-Amerika in het afgelopen kwartaal. Volgens Ericsson is het verder vooralsnog te vroeg om 5G uit te kunnen rollen in China.    

Topman Börje Ekholm sprak van aantrekkende resultaten en merkte op dat het bedrijf eerder verloren aandeel op diverse markten wist te herwinnen.   

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News