beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Beurzen VS blijven dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden met nog een paar uur handel voor de boeg verdeeld.   

De toonaangevende S&P 500 index stond fractioneel hoger op 3.380,07 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 29.502,39 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent tot 9.737,36 punten.
934 

De markten begonnen wat lager aan de dag nadat de zorgen bij beleggers over het coronavirus weer toenamen. Toch wisten de beurzen zich daarna weer te herpakken.

Besmettingen in de Chinese provincie Hubei worden naast een test nu ook gebaseerd op een klinische diagnose en dat leidde tot een scherpe toename van het aantal besmettingen. Wereldwijd zijn volgens de autoriteiten nu zo'n 60.000 besmettingsgevallen bevestigd. Een toename van bijna 15.000 op dagbasis.

De sterke toename van gerapporteerde gevallen die vandaag is gemeld, is een eenmalige verandering vanwege de methodiek en betekent op zichzelf geen versnelling van het infectietempo, stelde hoofdstrateeg Seema Shah bij Principal Global. "Het kan wel zo zijn de markt even een schokreactie heeft gehad naar aanleiding van de nieuwe rapporten over de uitbraak."

"De afgelopen dagen hebben de markten er in toenemende mate vertrouwen in gekregen dat het virus snel zal afvlakken. Maar als de verandering in methodologie echter leidt tot een toename van het groeipercentage van gerapporteerde gevallen, dan zal het marktsentiment onvermijdelijk verslechteren", aldus Seema Shah.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in januari zijn gestegen met 0,1 procent op maandbasis. Op jaarbasis was sprake van een inflatie van 2,5 procent.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 8 februari licht gestegen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 2.000 naar 205.000.

Olie werd donderdag duurder. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 51,26 dollar, terwijl voor een april-future Brent 56,12 dollar werd betaald, een stijging van 0,6 procent. De vraag naar olie zal dit kwartaal voor het eerste sinds meer dan 10 jaar onder druk staan als gevolg van het coronavirus, zo bleek uit een rapport van het Internationaal Energie Agentschap.

De euro/dollar noteerde op 1,0842. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0876 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0874 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Het aandeel Tesla noteerde 5,6 procent hoger. De fabrikant van elektrische auto's kondigde voorbeurs aan voor ongeveer 2 miljard dollar te willen ophalen met de een aandelenuitgifte.
CEO Elon Musk zal meedoen met de uitgifte voor zo'n 10 miljoen dollar. Ook bestuurslid Larry Ellison zal voor 1 miljoen dollar aan nieuwe aandelen kopen. De opbrengst moet de balans versterken en zal voor algemene doeleinden worden aangewend, stelde Tesla.

Cisco Systems heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar boven verwachting gepresteerd maar kon de markt daar woensdag nabeurs niet mee overtuigen. Het aandeel noteerde 5,1 procent lager.

Kraft Heinz heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2019 zien afnemen, maar wist de winstverwachting te overtreffen. Het aandeel verloor 6,9 procent.  

Applied Materials steeg 4,6 procent, nadat de Amerikaanse toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie woensdagavond over het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwachtingen overtrof.

PepsiCo rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een winst van 1,26 dollar per aandeel op een omzet van 20,6 miljard dollar. Daarnaast kondigde het concern een 7 procent hoger dividend aan van 4,09 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde 0,1 procent hoger.

MGM Resorts International daalde 4,8 procent na de publicatie van tegenvallende cijfers over het vierde kwartaal en de mededeling dat CEO Jim Murren zijn contract niet gaat verlengen.

Ralph Lauren liet weten dat de impact van het coronavirus op het fiscale jaar 2020 op kan lopen tot 70 miljoen dollar. Het aandeel werd 1,2 procent minder waard

Mattel en Nvidia komen donderdag nabeurs met kwartaalcijfers.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NYSE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Advies- en koersdoelverhoging Brunel 03 mei | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ASMI breekt uit 08 mei | Trades
  2. Premium
    Nieuwe kansen bij ASML 06 mei | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Emerging Markets ETF biedt koopmoment 06 mei | Lange termijn adviezen
  5. Premium
    RWE heeft weer energie 03 mei | Trades