beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Blackstone doet overnamebod op NIBC

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft overeenstemming bereikt met een vehikel van de Amerikaanse investeerder Blackstone over een overnamebod op de bank. Dat maakten de partijen dinsdag nabeurs bekend.

De overname lijkt niet mis te kunnen gaan, want Blackstone heeft al onherroepelijke toezeggingen gekregen van de twee grootste aandeelhouders, die samen goed zijn voor ruim 75 procent van de aandelen.

"Met Blackstone, zal NIBC toegerust zijn om het succes verder te verbeteren", stelde CEO Paulus de Wilt in een verklaring, wijzend op de sterke resultaten van de afgelopen jaren.  

Blackstone biedt 9,85 euro per aandeel, inclusief het slotdividend over 2019, voor de resterende aandelen. Dit is een premie van 8 procent op de slotkoers van 13 februari. Over de gemiddelde koers van de afgelopen zes maanden biedt de overnamesom een premie van 26 procent.

Meerderheidsaandeelhouder JC Flowers, een private-equity-huis, verkoopt zijn belang van 60,6 procent overigens aanzienlijk goedkoper, namelijk voor 8,93 per aandeel. Reggeborgh neemt genoegen met 9,65 euro per aandeel voor zijn belang van 14,7 procent.

De deal waardeert NIBC op 1,36 miljard euro. 

Blackstone belooft de bestaande strategie van NIBC te steunen en te versnellen en belooft de belangen van medewerkers en klanten voor de lange termijn na te streven.

"Onze gesprekken met Blackstone ondersteunen het geloof bij de raad van commissarissen dat deze deal in het belang is van alle belanghebbenden bij NIBC", aldus RvC-voorzitter Dick Sluimers. De overname biedt JC Flowers een mogelijkheid om na vijftien jaar te desinvesteren en biedt minderheidsaandeelhouders een "overtuigende premie in contanten", die 6 procent hoger is dan de all-time high van 9,29 euro per aandeel op de beurs. 

Als het bod gestand wordt gedaan en de toezichthouders ermee akkoord gaan, zou de overname in de tweede helft van 2020 een feit moeten zijn. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.