beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Minder winst voor NIBC

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft in 2019 minder winst geboekt dan een jaar eerder, door lagere fee-inkomsten, maar bleef binnen zijn doelstelling met een dubbelcijferig rendement op eigen vermogen. Dat maakte de Haagse zakenbank die zich laat overnemen door Blackstone dinsdag bekend.

"Opnieuw een sterk jaar voor NIBC", stelde topman Paulus de Wilt. "Tegen de achtergrond van toenemende mondiale onzekerheid zowel op geopolitiek als op macro-economisch niveau, bleven we onze portefeuilles herbalanceren en risico's afbouwen, terwijl we ons bleven richten op groei en nieuwe initiatieven."

De operationele inkomsten daalde van 551 miljoen euro tot 537 miljoen euro, terwijl de inkomsten nagenoeg gelijk bleven. De fee-inkomsten waren lager omdat eenmalige fees uit het voorgaande jaar wegvielen. De rentebaten waren stabiel op 426 miljoen euro, "ondanks dat een langer lage rente nu een feit is", stelde NIBC.

Mede door hogere belastingen daalde de nettowinst van 217 miljoen naar 194 miljoen euro.  

NIBC kondigt een slotdividend aan van 0,53 euro per aandeel, waarmee het dividend over het hele jaar uitkomt op 0,78 euro.

Het rendement op eigen vermogen was 11,4 procent, tegen 13,6 procent in 2018. De kapitaalbuffer zakte ook iets, van 18,5 procent tot 17,1 procent, omdat de risicoweging van de grootzakelijke leningen met 30 procent steeg bij een evaluatie in augustus.

NIBC verstrekte vorig jaar voor 3,7 miljard euro aan hypotheken en behaalde daarmee een marktaandeel van 4 procent. Ongeveer de helft van het genoemde bedrag werd gefinancierd door andere partijen, met name verzekeraars.

De bank meldde eerder dinsdagavond te hebben ingestemd met het overnamebod van Blackstone, dat op 14 februari werd aangekondigd. De twee grootaandeelhouders JC Flowers en Reggeborgh, samen goed voor driekwart van de aandelen, is ook al akkoord met de overname.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NIBC