beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Amerikaanse grootbanken stoppen met aandelen inkopen

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Amerikaanse banken stoppen met de inkoop van aandelen, zodat ze meer ruimte hebben om kredieten te verstrekken aan consumenten en bedrijven die het moeilijk hebben door de coronaviruspandemie. Dat maakten de banken zondagavond bekend.

Het Financial Services Forum, waar de grootste Amerikaanse banken lid van zijn, kondigde de stap aan, nadat de Federal Reserve de rente sterk verlaagde tot bijna nul en andere stappen nam om te zorgen dat het geld door het financiële systeem blijft stromen. Daarmee gaf het forum ook gehoor aan een oproep van de Amerikaanse senator Sherrod Brown.

De coronaviruspandemie is een "uitdaging zonder weerga voor de wereld en de mondiale economie", stelde het forum.

JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon en State Street maken deel uit van de groep.

Verschillende Amerikaanse banken hebben stappen genomen om de pijn voor consumenten en bedrijven te verzachten, nu het land tot stilstand komt, om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Klanten zijn al vrijgesteld van bepaalde betalingen. Topbankiers kwamen vorige week naar Washington om president Trump te vertellen dat de sector gezond is en bereid is om te helpen.

"De grootste Amerikaanse banken zijn zonder twijfel in staat en toegewijd om klanten en de natie te helpen", stelde het forum zondag.

Senator Brown die namens de Democraten in de bankencommissie van de Senaat zit, riep de banken vorige week op om de aandeleninkopen op te schorten. "Banken moeten nu investeren in hun gemeenschap, niet in de aandelenportefeuilles van hun CEO's" , aldus de senator.

De aandelenkoersen van banken zijn sterk gedaald onder invloed van de pandemie. De bankenindex van de Nasdaq staat 34 procent lager dan aan het begin van het jaar. In maart bedroeg de daling 19 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News