beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

ECB zaait verwarring over crisisaanpak

(ABM FN-Dow Jones) De Europese centrale bank heeft woensdag geprobeerd om beleggers gerust te stellen door een ingreep in de Italiaanse obligatiemarkt, om te laten zien dat de centrale bank de Italiaanse regering steunt in haar bestrijding van het coronavirus, nadat een centrale bankier eerder op de dag nog had gesuggereerd dat de ECB niet veel steun meer zou bieden.

De ECB verklaarde woensdag dat de centrale bank gereed staat om alle beschikbare middelen in te zetten als dit nodig is.

Een persoon die bekend is met de situatie zei tegen The Wall Street Journal dat de ECB ingreep op de Italiaanse markt voor staatsleningen, via de Italiaanse centrale bank, om verstoringen van de markt te voorkomen.

De afgelopen dagen stegen de rendementen op staatsleningen van Zuid-Europese landen, nadat ECB-functionarissen suggereerden dat de centrale bank niet meer wil doen om de noodlijdende economie van deze landen te steunen.

De rente op tienjarige Italiaanse staatsleningen steeg voor het eerst in meer dan een jaar boven de 3 procent, om vervolgens weer te dalen na de interventies van de Italiaanse centrale bank. De Griekse tienjarige lening staat boven de 4,1 procent, waar dat een aantal weken geleden nog 1 procent was.

"De liquiditeit is praktisch verdampt, de markt voor Italiaanse staatsschuld is vandaag feitelijk stuk. Er zijn geen bieders en veel verkopers", zei James Athey van Aberdeen Standard Investments.

Vorige week maakte de Europese Centrale Bank bekend dat het zijn opkoopprogramma tot aan het einde van dit jaar uitbreidt en de herfinancieringsoperaties verlengt. ECB-voorzitter Christine Lagarde zei toen ook dat de centrale bank "er niet is om de risico-opslagen te verkleinen".

Daarmee zei Lagarde in feite dat de ECB niet zou ingrijpen om het stijgende verschil in financieringskosten voor Duitsland en Italië te verkleinen.

Na geschrokken reacties op de financiële markten probeerde de ECB de de kwestie te sussen, maar de voorzitter van de Oostenrijkse centrale Robert Holzmann zorgde woensdag weer voor verwarring.

Hij suggereerde in een interview dat beleggers terecht uit de woorden van Lagarde hadden geconcludeerd dat de ECB verder weinig wilde doen aan ondersteuning. Hij zei dat beleggers Lagarde goed hadden begrepen en dat het al lang tijd was voor een correctie in de aandelenmarkt. "Toen de markten zagen dat Lagarde serieus was, en dat de ECB er unaniem over was, realiseerde men dat de excessieve niveaus op de aandelenmarkten niet houdbaar zijn", citeerde de Oostenrijkse krant Der Standard de centrale bankier.

Holzmann zei ook dat de ECB met zijn rentebesluit de verwachtingen in de markt nooit had kunnen inlossen, en dat een recessie in Europa ook een positief effect kan hebben, doordat niet levensvatbare bedrijven failliet gaan.  

ECB-kenners reageerden geschokt. "Dit is een regelrechte ramp", tweette econoom Frederic Ducrozet van Pictet Wealth Management in Genève. "We hebben nu behoefte aan de onwankelbare steun van de centrale bank."

Volgens Holzmann heeft de ECB de rente te lang laag gehouden. "Zes jaar is een beetje te lang voor negatieve rentes."

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium