beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen weer flink lager de dag uit

(ABM FN) De Europese beurzen sloten woensdag opnieuw fors lager, vanwege zorgen over de impact van het coronavirus op de mondiale economie.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot woensdag 4,0 procent lager op 279,47 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 5,6 procent naar 8.441,71 punten. De Franse CAC 40 liet een min van 5,9 procent optekenen met een stand van 3.754,84 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 4,1 procent naar 5.080,58 punten.

"De stimuleringspakketten die op dinsdag werden aangekondigd wisten de markten niet gerust te stellen en er werd vandaag in paniek verkocht", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Beleggers vrezen dat de coronacrisis zal verslechteren, voordat de situatie verbetert."

Madden wees op diverse overheidsingrepen die de impact van de crisis moeten indammen. "Maar de effecten daarvan zullen nog niet te zien zijn en er is een mogelijkheid dat de maatregelen niet genoeg zijn om een flinke afname van de economische activiteit te vermijden", aldus de marktvorser.

De marktvorser merkte op dat supermarkten kunnen profiteren van de crisis. "De perceptie is dat de verkoopcijfers van supermarkten in de komende maanden indrukwekkend zullen zijn", aldus Madden.
 
Japan kwam woensdagochtend met de handelsbalans over februari naar buiten. De export bleek gedaald, maar de import nog veel sterker.

In de eurozone steeg het handelsoverschot in januari, terwijl de definitieve inflatie over februari van de muntunie uitkwam op 1,2 procent, gelijk aan een eerdere meting, maar lager dan de 1,4 procent uit januari.

De olieprijs in New York kelderde tot onder 23 dollar, een daling van maar liefst 16 procent. Brent-olie werd 10 procent goedkoper.

De euro/dollar noteerde op 1,0847. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0982 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1001 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

BMW heeft de verwachtingen voor 2020 neerwaarts bijgesteld vanwege het coronavirus en de effecten hiervan op de toeleveringsketen en de vraag naar nieuwe auto’s. BMW rekent op een significant lagere winst. BMW daalde 3,0 procent.

ArcelorMittal heeft voor zijn joint venture met Nippon Steel Corporations, AMNS India, een lening afgesloten ter waarde van ruim 5,1 miljard dollar.  Het aandeel van het staalbedrijf daalde 9,9 procent.

Inditex heeft in 2019 een hogere winst en omzet geboekt, maar heeft de omzet in de eerste zestien dagen van maart vanwege de corona-uitbraak zien kelderen met 24 procent. De modeketen ziet zich gedwongen om tijdelijk duizenden winkels te sluiten. Het aandeel zakte 1,6 procent.

Outokumpu uit Finland heeft zijn jaarvergadering uitgesteld in verband met de coronacrisis. Er ging woensdag 5,3 procent van de koers af.

Het Franse Sodexo zal in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2020 nog conform de eigen verwachtingen presteren, maar de outlook voor dit boekjaar is vanwege het coronavirus losgelaten. Het aandeel werd woensdag 0,8 procent meer waard.

Tussenstand Wall Street

Na sluitingstijd in Europa ging ook Wall Street fors lager. De breed samengestelde S&P 500 index daalde 6,6 procent op 2.363,98 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Deutsche Börse AG