beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Rode cijfers op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen noteerden dinsdag lager, door aanhoudende zorgen over het coronavirus tijdens een volatiele laatste beursdag van het kwartaal, ondanks meevallende economische cijfers uit China dinsdagochtend.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde 1,2 procent lager, de Dow Jones-index verloor 1,1 procent en technologiebeurs Nasdaq werd 0,7 procent lichter.
 
Voor de maand maart ligt de Dow Jones-index op koers voor een verlies van 13 procent en de Nasdaq op een daling van 10 procent. De Dow Jones-index stevent bovendien af op het slechtste kwartaal ooit, met een daling van 23 procent. De S&P500 deed het sinds het begin van het jaar niet veel beter met een verlies van 20 procent.
 
Wall Street opende dinsdag lager, maar veerde op na een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen van Conference Board in maart. Een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago wees weliswaar op toenemende krimp, maar gaf geen schokkende verslechtering weer. 

Ook een herbalancering van beleggingsportefeuilles aan het einde van het kwartaal speelde een rol volgens Willie Delwiche van Baird. Hij merkte op dat zowel het consumentenvertrouwen als de inkoopmanagersindex van Chicago en de Chinese cijfers beter dan verwacht waren. 

Eerder op de dag waren er macro-data uit China, die een indrukwekkend herstel lieten zien van de Chinese economie, na de 'lockdown' die bedoeld was om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie steeg in maart van 35,7 naar 52,00, terwijl de index voor de dienstensector steeg van 29,6 naar 52,3. 

Michael Hewson van CMC Markets noemde deze cijfers "bijna te goed om waar te zijn". Econoom Feya Beamish van Pantheon Macroeconomics wees er echter op dat een terugkeer naar groei niet betekent dat de Chinese economie uit de problemen is, omdat in de voorgaande maand het hele land feitelijk op slot zat. Toch verwacht ze haar groeiramingen voor China dit kwartaal opwaarts te zullen bijstellen.
  
Daarnaast putten de markten wereldwijd steun uit het nieuws dat het aantal coronavirusgevallen wereldwijd voor de tweede dag op rij met minder is dan 10 procent is gestegen.Wereldwijd werden er bijna 810.000 gevallen vastgesteld en zijn er tenminste 39.545 mensen overleden aan het virus. 

Een groeiend aandeel van de ziektegevallen komt uit de VS zijn er inmiddels meer dan 165.000 geïnfecteerden, terwijl het aantal sterfgevallen 3.178 bedraagt. Ongeveer de helft van de besmettings- en sterfgevallen zijn in New York.

In één van de zwaarst getroffen landen, Italië, waren er voorzichtige hoopgevende tekenen: er kwamen er maandag 4.050 nieuwe gevallen bij, nadat zaterdag en zondag nog meer dan 5.000 nieuwe gevallen waren gemeld.

Farmaceut Johnson & Johnson zei maandag dat het een kandidaat heeft voor een coronavirusvaccin dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.
 
De euro/dollar noteerde op 1,0970. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1046 op de borden.

Olie noteerde dinsdag licht hoger nadat de sterke prijsstijging van eerder op de dag verdampte. 
  
Bedrijfsnieuws

Cruise-maatschappij Carnival stond 6 procent hoger, na het bericht dat het dividend wordt geschrapt vanwege de coronacrisis, die de bootreizen heeft stilgelegd. In de voorgaande twee handelsdag verloor het aandeel 28 procent.

De oliesector boekte winst, na de meevallende economische cijfers uit China. Exxon Mobil stond 1,6 procent hoger, Occidental Petroleum 2,7 procent en Halliburton 6,4 procent.

Conagra Brands, dat verpakte voeding maakt, kwam met kwartaalcijfers en stond 3 procent hoger. 

Domino's Pizza ging 6,3 procent omlaag, nadat de pizzareus meldde dat de wereldwijde omzet op koers ligt voor 4,4 procent groei in het eerste kwartaal, omdat de kluistering van veel mensen aan huis vanwege het virus leidde tot veel orders voor de maaltijdbezorger.

Johnson & Johnson noteerde 2,2 procent lager, nadat de farmaceut maandag meldde een kandidaatvaccin te hebben tegen het coronavirus dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi 25 apr | Analyse en Advies
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen? 30 apr | Analyse en Advies
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders 25 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    Risico verkleinen bij NN Group 26 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
  3. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
    Philips schiet omhoog na schikking 29 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium