beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Update: Just Eat Takeaway wil aandelendeal met Grubhub

(ABM FN-Dow Jones) Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com is in gesprek over een combinatie van het bedrijf met de Amerikaanse sectorgenoot Grubhub door middel van een aandelenruil. Dat bevestigde Just Eat Takeaway woensdagmiddag na mediaberichten.

Het Nederlandse en het Amerikaanse bedrijf werken aan een transactie die geheel in aandelen wordt voldaan en de gesprekken zouden in een vergevorderd stadium zijn
 
Door de fusie zou een transatlantische maaltijdbezorgreus ontstaan in een tijd waarin sectorgenoten schaaluitbreiding nastreven in een markt die snel groeit maar ook veel concurrentie kent.

De transactie kan mogelijk woensdag al worden afgerond, meldde zakenkrant The Wall Street Journal, en zou Grubhub waarderen op een slordige 70 dollar per aandeel, volgens sommige bronnen. Het aandeel Grubhub sloot woensdag 2 procent hoger op 49 dollar en steeg nabeurs op Wall Street nog eens 7 procent tot 63 dollar.

Grubhub was in gesprek over een overname met Uber Technologies, maar dat gesprek verliep moeizaam door diverse kwesties, zoals wie het mededingingsrisico moet dragen. CNBC wist woensdag te melden dat Uber zich terugtrekt. Volgens CNBC zou een deal tussen Grubhub en een Europese koper wellicht eerder groen licht krijgen van toezichthouders.

Het zou de tweede grote fusie in korte tijd zijn voor het Nederlandse Takeaway.com, dat eerder dit jaar fuseerde met het Britse Just Eat. De marktwaarde van Grubhub is ongeveer 5,3 miljard dollar en die van Just Eat Takeaway.com 14,6 miljard euro.

De deal stuit vermoedelijk niet op mededingingsbezwaren, maar de aandeelhouders kunnen nog wel dwars gaan liggen. Het aandeel Just Eat Takeaway daalde op het nieuws en dat is meetal geen goed teken. 

Analist Giles Thorne van Jefferies stelt dat Takeaway.com hetzelfde spel speelt als bij de overname van Just Eat, door hem gekarakteriseerd als "opportunistisch grensoverschrijdend landjepik", al is er wel het verschil dat Grubhub een aanzienlijke grotere hap is om door te slikken. 

Hij verwacht at het lastig zal worden om zowel de eigen aandeelhouders als die van Grubhub te overtuigen. Thorne denkt in elk geval niet dat Just Eat Takeaway meer zal kunnen bieden dan 70 euro per aandeel Grubhub.

Update: om informatie toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Takeaway.com